GÜNDEM - 09 Ocak 2025 Perşembe 16:16

Bisiklet yolunda ilerleyen genç, yoluna gire yayaya ’burası ne yolu’ diye sorunca olanlar oldu

A
A
A
Bisiklet yolunda ilerleyen genç, yoluna gire yayaya ’burası ne yolu’ diye sorunca olanlar oldu

Antalya’nın Alanya ilçesinde enduro bisiklet sporcusu Yiğit Efe Al (15) kaldırımda bisikletiyle ilerlerken yoluna giren yayayla tartışması sosyal medyada gündem oldu. "Burası ne yolu abi’ dedikten sonra yaya tarafından kovalanan gencin o videosu 35 milyon kullanıcı tarafından izlendi. O anlar kask kamerasına yansırken, genç adam, "Yorumlara bakarsak yüzde 90’lık bir kesim beni destekledi" dedi.


Alanya’da geçtiğimiz günlerde Atatürk Caddesinde kaldırımdaki bisiklet yolunda sürüş gerçekleştiren Yiğit Efe AL (15) bisiklet yolunda ailesiyle yürüyen vatandaş ile arasında geçen diyalog ve kovalamaca sosyal medyada gündem oldu. Kask kamerasına yansıyan görüntüleri kendi sosyal medya üzerinde paylaşan Yiğit Efe, olay gerçekleştikten sonra attığı video kısa sürede 35 milyon kişi tarafından izlendi. Attığı videonun ardından sosyal medya hesabının takipçi sayısının arttığını ifade eden Al, "Takipçi sayımın artmasından dolayı sevinçliyim" dedi.



"Yüzde 90’lık bir kesim beni destekledi"


Yaşadığı diyalogu anlatan Yiğit Efen Al (15) ‘’ Yiğit Al, “Bisiklet yolundan gidiyordum önümde bir abi vardı. Abiye bakınca bana dik dik baktı. Önünde durup “Burası ne yolu?” diye bir şey söyledim. Sonrasında “Gel lan buraya” tarzında argo bir kelime kullanarak karşılık verdi. Ben de yoluma devam ederek aynı şekilde tekrarladım o kelimeyi. Aslında ben ilişkiyi kesip yoluma bakarken, abi birden bire beni kovalamaya başladı. O kovalamaya başlayınca ben de doğal olarak tepki vermeye devam ettim. Yoluma devam ettim ama olay buraya kadar geldi. Olayı kask kameramdan çektim ve sonrasında sosyal medyada paylaştım. Video milyonlarca kişi tarafından izlendi. Yorumlara bakarsak yüzde 90’lık bir kesim beni destekledi. Ama yüzde 10’luk bir kısım fazlasıyla olumsuz yorum yaptı. Hatta argo kelimeler kullanarak farklı bakış açılarından yorumlarda bulundular. Aslında benim abiye kötü bir davranışım olmadı. Sadece düzgün ve saygılı bir şekilde bir soru sordum. Beni kovalamaya başlayan oydu. Eğer bir saygısızlığım olduysa ve böyle hissediyorsa, buradan özür dilerim. Aslında videonun fazlasıyla ilgi çekeceğini düşünüyordum ama bu kadar izleneceğini beklemiyordum. Şu anda izlenme sayısı 35 milyonu geçti ve hala izlenmeye devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.




Bisiklet yolunda ilerleyen genç, yoluna gire yayaya ’burası ne yolu’ diye sorunca olanlar oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de protokol üyeleri vatandaşlarla bayramlaştı Osmaniye’de Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programında protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar bir araya geldi. Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi tarafından Devlet Bahçeli Meydanı’nda ortak düzenlenen bayramlaşma programına Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, CHP Kadın Kolları Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya Gedik, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramın coşkusu ve bereketi ülkemizin her daim üzerinde olsun diyen Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "Öncelikle ben de yaklaşan Kurban Bayramı’mızı tebrik ediyorum. Bugün, Osmaniye vilayetimizde, Yiğitler Diyarı’nda büyük bir coşkuyla Kurban Bayramı hazırlıklarını hep birlikte sürdürüyoruz. Bayramın coşkusunun ve bereketinin hem Türkiye’mize hem de Osmaniye’mize nice yıllar boyunca hakim olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. "Osmaniye olarak her bayramın üzerine koyarak ilerliyor, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyoruz" diyen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, "Şu an bulunduğumuz, Osmaniye’mizin kalbi sayılan bu güzide meydanda, Devlet Bahçeli Meydanı’nda, şehrimizin kıymetli ve mümtaz şahsiyetleriyle birlikte bayram coşkusunu yaşamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Milletçe dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma duygularımızın zirveye ulaştığı bu müstesna günlerde, sabah saatlerinden itibaren başta şehit ailelerimiz olmak üzere Osmaniye’mizin güzel insanlarıyla bir araya geliyor, bayramlaşıyoruz.Her geçen yıl, bulunduğumuz bu meydanın çevresine baktığımızda da görüyoruz ki Osmaniye olarak her bayramın üzerine koyarak ilerliyor, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyoruz" dedi. Program kapsamında Osmaniye İl Müftüsü Dr. Ahat Taşçı tarafından Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi. Daha sonra vatandaşlarla bayramlaşan protokol üyeleri, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi. Bayramlaşma programı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Giresun Vali Koç, vatandaşların bayramını kutladı, sürücülere çikolata ikram etti Giresun Valisi Mustafa Koç, Kurban Bayramı dolayısıyla trafik uygulama noktalarını ziyaret ederek görevli personelle bayramlaştı. Uygulama noktasında vatandaşların da bayramını kutlayan Vali Koç, sürücülere çikolata ikram etti. Kurban Bayramı kapsamında kent genelinde alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Koç, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için tüm kurumlarla koordineli şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Vali Koç, "Yarın inşallah millet olarak mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayacağız. Bir bayrama daha ulaştığımız için mutluyuz ve huzurluyuz. Bizler de İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da hemşehrilerimizin huzur içerisinde, kazasız belasız bir bayram geçirebilmesi için bütün birimlerimizle beraber tedbirlerimizi planlamış bulunuyoruz. Jandarmamız, emniyetimiz ve sahil güvenliğimizin yanı sıra ilgili tüm kurumlarımız gerekli tedbirleri almış vaziyette" dedi. Bayram boyunca kent genelinde yoğun güvenlik önlemleri alınacağını ifade eden Koç, "Bayram boyunca ortalama 90 uygulama noktasında 300’e yakın araç ve 1500’e yakın personel görev yapacak. Ayrıca yaklaşık 20 hava aracı, 2 deniz polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 5 yüzer unsurla denetimlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Sürücülere trafik kurallarına uyma çağrısında bulunan Koç, "Hemşehrilerimizden ricamız, bayramın bayram gibi yaşanabilmesi ve gidecekleri yere güvenli şekilde ulaşabilmeleri için kurallara azami dikkat göstermeleridir. Biz tedbirlerimizi uygulayacağız ancak vatandaşlarımızın dikkatli olması her şeyden daha önemlidir. Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm Giresunlu hemşehrilerimize sağlık, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Ayrıca Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Vali Koç, geçtiğimiz günlerde Giresun Liman Kavşağı’nda meydana gelen ve aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Kazanın sürücü kaynaklı olduğunu düşündüklerini belirten Koç, "Yaşanan üzücü kazada muhtemelen sürücünün uyuduğunu değerlendiriyoruz. Bu kazanın kavşaktaki herhangi bir eksiklikten değil, sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Biz ne kadar tedbir alırsak alalım, sürücülerin dikkati ve kurallara uyması her şeyin üstündedir. Önümüzdeki süreçte emniyetimiz, belediyemiz ve karayollarımızla birlikte mevcut kazaları değerlendirerek varsa eksiklikler konusunda gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.