POLİTİKA - 13 Mayıs 2026 Çarşamba 15:57

Büyükşehir Belediyesinin erişilebilirlik belgesi 38’e çıktı

A
A
A
Büyükşehir Belediyesinin erişilebilirlik belgesi 38’e çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin rahat, bağımsız ve güvenli ulaşabilmesi amacıyla başlattığı erişilebilirlik çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi 11 ’Erişilebilirlik Sertifikası’ daha almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesine ait kamu binaları, işletmeler ve tramvayların erişilebilirlik belgesi sayısı 38’e çıktı.


10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 3’üncü "AntFest Engelli, Aile, Toplum ve Gençlik Festivali" Antalya Sahil Yaşam Parkı’nda gerçekleştirildi.


AntFest etkinlikleri kapsamında, Antalya’da engelli ve yaşlı bireylerin kurumlara rahat, bağımsız ve güvenli ulaşabilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Antalya İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonrasında ’Erişilebilirlik Belgesi’ almaya hak kazanan kamu kurumlarına sertifikaları verildi. Kentte erişilebilirlik alanında önemli çalışmalar yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçları ve raylı sistem projeleriyle şehri daha erişilebilir hale getirirken, bünyesinde bulunan tramvaylar da erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesine ait kamu binaları ve işletmelerinin erişilebilirlik belgesi sayıyı 38’e çıktı.



"Erişilebilirlik çalışmaları sürecek"


Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çiğdem Hacıoğlu ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Melih Dipova’ya ’Erişilebilirlik Sertifikası’nı verirken, Büyükşehir Belediyesine AntFest’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Genel Sekreter Yardımcısı Çiğdem Hacıoğlu ise, erişilebilirlik alanında yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini ve çalışmaları tüm kent genelinde sürdüreceklerini kaydetti.



ANTFEST etkinlikleri gün boyu sürdü


Sertifika töreninden sonra ise Vali Hulusi Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Çiğdem Hacıoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte AntFest alanını gezdi. Festivalde özel bireyler şiirler okuyup şarkılar seslendirdi. Halk oyunları gösterileri, dans ve ritim performansları ve türküler ile engelli bireyler gün boyu eğlenceli bir zaman geçirdi.


Etkinliğe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çiğdem Hacıoğlu, kamu kurum temsilcileri ve engelli bireyler ile aileleri katıldı.



Büyükşehir Belediyesinin erişilebilirlik belgesi 38’e çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Pelikan sürüsünü tarlada gören çiftçilerin tarifi ilgi çekti Konya’nın Karapınar ilçesinde göç yolculuğundaki pelikan sürüsü tarlada mola verdi. Göç yolculuğundaki bir pelikan sürüsü Karapınar ilçesi Uzunkaş mevkiinde tarlaya indi. Tarlada pelikanları gören vatandaş o anları cep telefon kamerasıyla görüntüledi. Elektrik akımına kapıldığı düşünülen pelikanı bulan çiftçi Emre Elibol, kanadını açarak, "İki metre kanat var. Ayaklara bak, bu pelikan mıydı" şeklinde konuşurken, gagasını "Değnek gibi" diye tarif ederek o anlara telefonla kaydetti. Elibol, "Bahar ayının gelmesiyle beraber pelikanların göç mevsimi başladı. Tarlalarımızdan falan geçiyorlar zaman zaman tarlalarımıza iniyorlar. Burada karnını doyuruyorlar. Ne yazık ki birisi elektrik direğinde akıma kapılmış ölmüş. Çok üzüldük, olmaması gereken bir şeydi ama olmuş artık" dedi. "Ambardan mısır getirdik ama veremedik kaçtılar" Çiftçi Yasin Kuzu ise, "Bugün normalde her gün olduğu gibi işimize geldik. Kuşları görünce telefon ile kayda aldım hem insanlar görsün hem de anı kalsın istedim. Normalde bizim bölgemizde leylek sürüleri görülürdü. İlk defa şahit olunca anı olsun istedim. Sürekli uçup gidiyorlardı. Bizim tarlamızda ilk defa pelikanları bu şekilde toplu olarak gördüm. Ambardan mısır getirdik ama balıkçıl bir tür oldukları için veremedik kaçtılar. Benim de hoşuma gitti bu şeklide kayda aldım" şeklinde konuştu.