GÜNDEM - 18 Ekim 2024 Cuma 11:04

Büyükşehir Zabıtası Konyaaltı’nda 4 bin 360 olaya müdahale etti

A
A
A
Büyükşehir Zabıtası Konyaaltı’nda 4 bin 360 olaya müdahale etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Turizm ve Sahiller Zabıta Amirliği, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde vatandaşların ve turistlerin huzuru için yıl boyu yaptığı denetimlerde 4 bin 360 olaya müdahale etti. Seyyar satıcı ve dilenci denetimi yapan zabıta ekipleri, 724 adet çadır ve 202 adet karavanı kaldırıldı.



Çadır ve karavanlar kaldırıldı


Seyyar satıcılar ve dilenciler sahilden uzaklaştırılırken, yüksek müzikle çevreyi rahatsız eden 52 kişiye ve denize giren vatandaşların güvenliğini tehlikeye atan 304 amatör balıkçıya engel olundu. Sahil bandında yerleşimi yasak olan 724 çadır ve 202 karavan bölgeden kaldırıldı. Konyaaltı Sahili bölgesinde, izinsiz şekilde “sup board” kiralaması yapan kişilerin de faaliyetleri engellendi.



92 kişiye ceza uygulandı


Çevreye rahatsızlık verme, işgal, çevreyi kirletme, emre aykırı davranışta bulunma gibi sebeplerden dolayı 92 kişiye ceza yazıldı. Denetimlerde, vatandaş sağlığı için el konulan ürünler, imha edildi ya da geri dönüşüme gönderildi.



Büyükşehir Zabıtası Konyaaltı’nda 4 bin 360 olaya müdahale etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.