ASAYİŞ - 29 Mart 2026 Pazar 16:39

Dengesini kaybederek kayalıklardan düşen kadını ekipler kurtardı

A
A
A
Dengesini kaybederek kayalıklardan düşen kadını ekipler kurtardı

Antalya’da yürüyüş yaptığı sırada dengesini kaybederek kayalık araziye düşen genç kadını AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı.


Olay, saat 13.30 sıralarında Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Mimar Turgut Cansever Caddesi üzerinde bulunan Mazıdağı seyir alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğlen saatlerinde bölgede yürüyüş yapan bir kadının kayalık alana düştüğünü gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine verilen adrese AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen ekipler isminin Fatma F. olduğu öğrenilen kadını bulunduğu yerden kurtarmak için çalışma başlattı. Sağlık ekibinin olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı genç kadın gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık yarım saatlik çalışma sonrası bulunduğu yerden kurtarıldı. Vücudunda kırıklar olduğu öğrenilen kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.



Dengesini kaybederek kayalıklardan düşen kadını ekipler kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Saruhanlı Belediyesi himayesinde, Saruhanlı Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından Adiloba Mahallesi’nde organize edilen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliği; Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, Cumhuriyet Savcısı Bayram Gülhan, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Eroğlu, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş ilgiyle takip etti. Güreş sahasına girişte vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, yaptığı konuşmada Saruhanlı’da sosyal, sportif ve kültürel etkinlikleri artırarak sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti. Adiloba Mahallesi futbol sahasında gerçekleştirilen güreşlerde; Çanakkale, Muğla, Antalya, Aydın, Balıkesir ve Manisa’nın çeşitli ilçelerinden getirilen toplam 90 deve kıyasıya mücadele etti. Gün boyu süren organizasyonda heyecan bir an olsun dinmezken, tribünlerde renkli görüntüler oluştu. Festival kapsamında Ekrem Cıllı "Güreş Ağası" ilan edilirken, dereceye giren deve sahiplerine kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Saruhanlı Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Seyfettin Yılmaz ise yaptığı açıklamada, deve güreşlerini geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek organizasyona destek veren Saruhanlı Belediyesi’ne ve Başkan Cıllı’ya teşekkür etti. Saruhanlı’da geleneksel hale gelmesi hedeflenen deve güreşleri festivali, vatandaşların yoğun ilgisiyle önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinin sinyalini verdi.