EKONOMİ - 24 Aralık 2022 Cumartesi 12:12

Elektrik dağıtım sektörü Antalya’da buluştu

A
A
A
Elektrik dağıtım sektörü Antalya’da buluştu

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen elektrik dağıtım sektörü buluşmalarının ikincisi Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) ev sahipliğinde Antalya’da yapıldı.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen elektrik dağıtım sektörü buluşmalarının ikincisi Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) ev sahipliğinde Antalya’da yapıldı. Toplantıda, yıl içinde gerçekleştirilen yatırımlar, kırsal bölgelerdeki iyileştirmeler, GES projeleri, acil durum tedbirleri, çağrı merkezleri memnuniyeti anket sonuçları gibi konular ele alındı.
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen “II. Dağıtım Sektörü Buluşması”, 24 Aralık Cumartesi günü Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ)’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Toplantıda, TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye genelinde hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinin üst düzey yöneticileri sektörün 2022 yılı çalışmalarını ve 2023 yılı planlamalarını değerlendirdi.

Akra Barut Otel’de dört oturum halinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’ ye ev sahipliği için teşekkür etti. Elektrik dağıtım sektörünün bu vesile ile bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yapıcı, “İlkini Başkent EDAŞ’ın ev sahipliğiyle gerçekleştirdiğimiz dağıtım sektörü buluşmalarının ikincisinde, sektörümüzün değerli temsilcileriyle Antalya’ da birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Toplantımıza katılım sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), dağıtım şirketlerimizin üst düzey yöneticileri ile dağıtım sektörü buluşmamızın ikincisine ev sahipliği yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) yöneticilerine ve değerli çalışanlarına Kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Toplantımızın ülkemiz ve sektörümüz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

Acil durum tedbirleri ele alındı

Toplantının sabahki bölümünde Ekim 2022’de Ankara’da yapılan I. Dağıtım Sektörü Buluşması’nda ele alınan konularla ilgili atılan adımlar değerlendirildi. Ardından 2022 yılı şebeke yatırım tavan ve gerçekleşmeleri, planlı bakımlar, kırsal şebeke yatırımları ve iyileştirme çalışmaları, yıl içinde TEDAŞ’a yapılan proje onay ve kesin kabul başvuruları ile 2023 yılı planlamaları ele alındı.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda ise güneş elektrik santralleri (GES) çağrı mektupları, LED armatür kullanım değerleri, aydınlatma mobil takip uygulaması sonuçları, afet ve acil durum tedbirleri, EDAŞ Çağrı Merkezi Memnuniyeti Anket Sonuçları, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta 2 Ocak günü okullar tatil edildi Zonguldak Valiliği, il genelinde devam eden olumsuz hava şartları ve meteorolojik veriler ışığında beklenen don tehlikesi nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu imzasıyla yayımlanan karara göre; 2 Ocak 2026 Cuma günü, il genelindeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri tatil edildi. Karar kapsamında kamuda çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak. Ayrıca, sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimler hariç olmak üzere; kreş ve anaokuluna giden çocuğu bulunan kadın kamu personeli de izinli sayılacak. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava şartları ve sabah saatlerinde oluşacak don tehlikelerine karşı, meteorolojik tahminler doğrultusunda vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güvenliği için bazı tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; 2 Ocak 2026 Cuma günü ilimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri; İl düzeyinde planlamış her türlü hizmet içi eğitim ve e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan tüm e-sınav faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca; kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirilecektir), malûl, engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını önemle rica ederim.’