ÇEVRE - 07 Eylül 2025 Pazar 15:08

Gazipaşa’da DSİ’ye ait su borusu patladı, yol kullanılamaz hale geldi

A
A
A
Gazipaşa’da DSİ’ye ait su borusu patladı, yol kullanılamaz hale geldi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama borusunun patlaması sonucu yol ulaşıma kapandı. Korubaşı Mahallesi muhtarı yetkililerden kalıcı çözüm beklediklerini söyledi. Gazipaşa’da geçtiğimiz yıllarda Korubaşı, Hasdere, Macar, Beyrebucak ve Çobanlar mahallelerinde benzer patlakların yaşandığına dikkat çekildi.


İlçeye bağlı Korubaşı Mahallesi’nde Gökçeler Barajı’ndan sulama suyu ihtiyacını karşılamak için döşenen DSİ borusu, sabah saatlerinde patladı. Patlama nedeniyle yol kullanılamaz hale gelirken, mahalledeki evlerde ve tarımsal üretim alanlarında herhangi bir zarar oluşmadı.


Muhtar Özel: "Sorunun çözülmesini istiyorum"


Korubaşı Mahalle Muhtarı Ömer Özel, boru patlaklarının bölgede sürekli risk oluşturduğunu dile getirdi. Özel, "Baraj borumuz dönem dönem patlıyor. Patlaklar nedeniyle mahallemizde risk meydana geliyor. Bir an önce bu patlakların olmaması için yetkililerden sorunun çözülmesini istiyorum" dedi.



Gazipaşa’da DSİ’ye ait su borusu patladı, yol kullanılamaz hale geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in kabrinde hüzünlü bayram İstanbul Büyükçekmece’de akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının kabri başında geçirdi. Anne Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. 10 Mayıs Pazar günü akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının mezarı başında geçirdi. Oğlunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bayram sabahını çocuğunun mezarı başında geçiren Demirel ailesi dualar etti. Baba Cevdet Demirel, "Mutlaka bu olayların üzerinde durulması lazım. Kimler bu işin içerisinde varsa cezalarını almasını istiyorum. Bu çocukları yönetenler var. Kim yönetiyorsa bunların hepsinin cezalandırılmasını istiyoruz. Tekrar diyorum ki idam istiyoruz" diye konuştu. "Lütfen adalet gelsin ki başka anneler yanmasın" Çocuğunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan anne Müşerref Demirel ise, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik. Ama bugün kabristanda kutluyoruz. Kamera tekrar incelensin. Sokak ortasında iki tane vahşi çocuk bu cesareti kimden alıyorlar. Bu kadar insanın içinde çocuğum vahşice katledildi. Lütfen adalet gelsin ki başka çocuklar, başka anneler yanmasın" şeklinde konuştu. "Herkese bayram geldi ama bize gelmedi" Öte yandan 1 Mayıs’ta Iğdır’da arkadaşı tarafından şakalaşırken silahla vurulması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Berat Irmak’ın teyzesi Şükran Duran da aileye destek ziyaretinde bulundu. Şükran Duran, "Herkese bayram geldi ama bize bayram gelmedi. Hüzünlüyüz. İstediğimiz tek şey adaletin yerini bulması. Ne olursunuz artık bu yasayı yürürlüğe koyun. Başka annelerin, babaların ciğeri yanmasın. Ben de Berat Irmak’ın teyzesiyim. Abdulbaki Demirel için taziyeye geldik. Olmayan bayramımızda yaralarımızı birlikte saralım diye geldik" dedi.