GÜNDEM - 13 Eylül 2025 Cumartesi 12:45

"İhtiyaç köşesi" öğrenci ve velilerin yüzünü güldürüyor

A
A
A
"İhtiyaç köşesi" öğrenci ve velilerin yüzünü güldürüyor

Antalya’nın Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde mahalle muhtarı Teslime Yılmaz, ihtiyaç sahipleri için örnek bir proje hayata geçirdi. Yılmaz açtığı köşeyle hem öğrencilerin kırtasiye ve okul ihtiyaçlarını karşılıyor hem de ailelerin giyimden ev eşyasına kadar birçok ihtiyacına çözüm oluyor.


Muhtarlık binasında oluşturulan "İhtiyaç köşesi", hem öğrencilerin kırtasiye ve okul ihtiyaçlarını karşılıyor hem de ailelerin giyimden ev eşyasına kadar birçok ihtiyacına çözüm oluyor. Güzelyurt Mahallesi’nde mahalle muhtarı Teslime Yılmaz, oluşturduğu köşeye gelen ihtiyaç sahibi öğrenci ve velilerin isteği doğrultusunda malzeme desteği sağlıyor.



"Muhtar olmadan önce en büyük gayemdi"


Göreve yaklaşık bir buçuk yıl önce başlayan Muhtar Yılmaz, en büyük hedefinin ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Muhtar olmadan önceki en büyük gayem, ihtiyaç sahiplerinin ellerinden tutabilmekti. Göreve başladığım günden bu yana elimden geldiği kadar onların yanında olmaya çalıştım. Okul dönemi gelince öğrencilerimize kırtasiye, forma, ayakkabı ve okul çantası gibi ihtiyaçlarını ulaştırmak için seferber olduk. Dostlarımızın, hayırseverlerin desteğiyle muhtarlığımız adeta bir kırtasiye dükkânına dönüştü. Çocukların gelip de ‘muhtarım bir deftere ihtiyacım var’ demesi ve benim karşılık verebilmem, tarif edilemez bir mutluluk."


Ancak ihtiyaç köşesinin sadece okul malzemeleriyle sınırlı olmadığını kaydeden Yılmaz, "Güzelyurt Muhtarlığımızda gelinlikten nişanlığa, kıyafetten ayakkabıya, ev eşyalarından tekerlekli sandalyeye kadar pek çok malzeme yer alıyor. Kullanılmayan ya da ihtiyaç fazlası eşyalar, ihtiyaç sahipleriyle buluşturuluyor" dedi.



"En çok huzur bulduğum hizmetlerden biri"


Muhtar Yılmaz, vatandaşların duyarlılığından da memnun olduğunu belirten Yılmaz, "Mahallemizde insanlar sadece almıyor, fazlasını da getirip bırakıyor. Kiminin fazla kıyafeti oluyor, kiminin kullanılmayan bir eşyası. Biz bunları ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyoruz. Bu iş gönül işi, resmi görev değil ama en çok huzur bulduğum hizmetlerden biri" diye konuştu.


Yılmaz, hayırseverlerin desteğiyle birçok engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, yürüme aparatı ve ev eşyası ulaştırdıklarını da dile getirdi. Geçmişte yaşadığı unutulmaz hatıraları da paylaşan muhtar, "Bir kız çocuğunun bacağıma sarılarak ‘Bizi et getirmiştin ya, tanıdın mı?’ demesi benim için dönüm noktasıydı. O anlardan aldığım dua ve mutluluk, tüm yorgunluğumu unutturuyor" dedi.


Kurban bağışlarından gıda yardımlarına kadar her türlü desteğin köprü görevini üstlendiğini de belirten Yılmaz, "Bana güvenip emanetlerini teslim edenlere minnettarım. Hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmak bana huzur veriyor. Her şey sonunda ‘Allah razı olsun’ cümlesiyle bitiyor, bu da en büyük ödül" ifadelerini kullandı.



"İhtiyaç köşesi" öğrenci ve velilerin yüzünü güldürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Özel’in Kurban Bayramı mesajı Bozdoğan Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Başkan Özel, bayramların toplumsal bağları güçlendiren özel günler olduğunu ifade ederek tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. Başkan Mustafa Galip Özel mesajında, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bayramların kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevgi, saygı ve hoşgörünün büyüdüğü özel zamanlar olduğuna dikkat çeken Başkan Özel, büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği bu günlerin toplumsal birlik açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik olmanın en güzel şekilde yaşandığı Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevginin, saygının ve dayanışmanın büyüdüğü özel günlerdir. Büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, küçüklerimizi sevindirdiğimiz bu güzel günlerin ilçemize, ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza huzur getirmesini diliyorum" Mesajının sonunda tüm vatandaşların bayramını kutlayan Başkan Özel, "Başta kıymetli Bozdoğanlı vatandaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı gönülden kutluyor, sağlık, huzur ve bereket dolu nice bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul İstanbul’da kaçak kurbanlık operasyonu: Kaçak 126 kurbanlık yakalandı, sürücülere ceza yağdı İstanbul’da TEM Otoyolu’nda gerçekleştirilen denetimlerde kaçak 126 adet kurbanlık hayvan ele geçirilirken, sürücülere toplam 626 bin 189 TL para cezası uygulandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Kurban Bayramı’nda kaçak hayvan sevkini engellemek amacıyla TEM Otoyolu Kuzey Yol Kavacık katılımındaki uygulama noktasında geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. 18-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan denetimlerde, şüphe üzerine durdurulan kamyonetler tek tek arandı. Araç sürücüleri ve içerisindeki şahıslar aşağı indirilerek, kimlik kontrolü yapıldı. Kamyonetlerin kasalarında yapılan incelemelerde yurda kaçak yollarla sokulduğu ya da sevk belgesi bulunmadığı belirlenen 100 adet küçükbaş ve 26 adet büyükbaş kurbanlık hayvan tespit edildi. Kaçak kurbanlıklar polis ekiplerince muhafaza altına alınırken, evrakları eksik olan ve kaçak sevkiyat yapan sürücülere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında toplam 626 bin 189 TL idari para cezası uygulandı. Operasyonda el konulan 126 kurbanlık, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halk sağlığını korumak ve kaçakçılığın önüne geçmek için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği bildirildi.