ASAYİŞ - 17 Eylül 2025 Çarşamba 10:35

Kafasına döktüğü benzin gözlerinden ediyordu

A
A
A
Kafasına döktüğü benzin gözlerinden ediyordu

Antalya’da bir genç, üzerine benzin dökerek kendisini yakacağını söylemesi üzerine itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Başından aşağıya döktüğü benzin gözlerine kaçınca acı çeken genç eyleminden vazgeçti. Olay esnasında eylemi gerçekleştiren kişinin elektrikli bisikletinde bıraktığı telefonun sürekli çaldığını fark eden bir vatandaş ise, arayanın gencin annesi olduğunu görünce çağrıya cevap verip tüm olan biteni anlattı.


Olay, dün saat 18.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesi Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Çarı Merkezi’ne gelen cadde üzerinde bir gencin elinde benzin bidonu bulunduğu ve çevredekilere kendini yakacağını söylediği ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede verilen adrese gelen ekipler isminin Oğuzcan K. (26) olduğu öğrenilen genci eyleminden vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştı. İşten çıkartıldığını belirten genç, elindeki bidonda bulunan benzini başından aşağı dökmeye başladı.


Yardımına itfaiye erleri yetişti


Bir süre sonra ise Oğuzcan K.’nın gözlerine döktüğü yanıcı madde kaçtı. Acı içinde kıvranan ve gözlerini ovuşturmaya başlayan gencin yardımına Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler yetişti. Oluşabilecek her hangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekleyen itfaiye erleri benzin nedeniyle gözleri ve vücudu yanan gence hortumla su tuttu. Uzun süre yüzü ve gözlerini yıkayan Oğuzcan K. kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı.


Annesinin aramasına kayıtsız kalamadı


Bu sırada olay yerinde bulunan ve Oğuzcan K.’ya ait olduğu öğrenilen elektrikli bisiklette bulunan cep telefonunun uzun süre çalması nedeniyle bir vatandaş telefonu açtı. Arayan kişinin Oğuzcan K.’nın annesi olduğu öğrenilirken, duyarlı vatandaş telefonda görüştüğü gencin annesini olay hakkında bilgilendirdi. Oğlunun üzerine benzin döktüğünü, ancak durumunun iyi olduğunu belirten vatandaş, gencin annesine adres belirterek olay yerine gelmesi gerektiğini söyledi.


(RB-SM-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da kurban pazarında uykusuz mesai: Geceyi hayvanlarının başında geçiriyorlar Elazığ’da Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban pazarında besicilerin yoğun mesaisi gece boyunca da devam ediyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden kente gelen üreticiler, bir yandan kurbanlıklarını satmaya çalışırken diğer yandan pazarda yaşam mücadelesi veriyor. Bayram yaklaşırken hareketliliğin arttığı pazarda, vatandaşlar gece saatlerinde de kurbanlık almak için besicilerle pazarlık yapmayı sürdürüyor. Gün boyu satış yapan üreticiler ise yoğunluğun azalmasının ardından çay demleyip yanlarında getirdikleri yiyeceklerle karınlarını doyurarak dinlenmeye çalışıyor. Bazı besiciler araçlarında uyurken, bazıları ise hayvanlarının zarar görmemesi için sabaha kadar nöbet tutuyor. Hayvanlarının başından ayrılmayan üreticiler, emeklerinin karşılığını almak için gece gündüz mücadele ediyor. Kurban satıcısı Yılmaz Uygur, yaşadıkları zorlu süreci anlatarak, "Dünden beri 24 saattir yatmamışım. Gerçekten başım patlıyor. Hayvanlarımın başında bekliyorum çünkü çok büyük emek sarf etmişim. Bunlar benim ve çocuklarımın geleceği. Gerekirse içlerinde yatıyorum zarar gelmesin diye. Bu hayvanları çok seviyorum. Sabaha kadar etraflarında dönüyorum, onlar bana ben onlara bakıyorum. Bazen arabada yatıyorum yine de uykum gelmiyor. Bazen köpekler geliyor onları kovalıyorum. Domates ve salatalık getirmişim, onlarla idare ediyorum" dedi.