POLİTİKA - 25 Ağustos 2025 Pazartesi 16:38

Kotan: "İşçilerimizin emeği bizim için kıymetli"

A
A
A
Kotan: "İşçilerimizin emeği bizim için kıymetli"

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Ali Kuş ve yönetimiyle bir araya geldi. Başkan Kotan buluşmada, Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan tüm işçilerin daima yanında olduklarını vurguladı.


Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanlığı görevine seçilen Ali Kuş ve yönetimi Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ı ziyaret etti. Kotan buluşmada, Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan her bir personelin emeğinin kendileri için çok kıymetli olduğunu vurguladı. Verilen emeğin asla göz ardı edilemeyeceğinin de altını çizen Kotan, bu güne kadar yaptıkları sözleşmelerde olduğu gibi, bundan sonra yapacakları sendika sözleşmelerinde de bu anlayıştan vazgeçmeyeceklerini ifade etti.


Öte yandan, Başkan Kotan, göreve yeni seçilen Başkan Ali Kuş ve yönetimini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Ali Kuş ise işçiye ve emeğe olan saygısından dolayı Kotan’a teşekkürlerini dile getirdi.


"İşçilerimizin daima yanındayız"


Emeği koruyan bir anlayışla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kotan, "Konyaaltı’mız için tüm personelimizle omuz omuza çalışıyoruz. İlçemizi güzelleştirmek için emek veren tüm mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Türkiye’nin ekonomik olarak bulunduğu zor şartlara da değinen Kotan, "Ülkemiz ne yazık ki ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Biz, hiçbir arkadaşımızı enflasyon karşısında mağdur etmemeye çalışıyoruz. Sendika sözleşmelerimizde buna kesinlikle dikkat ediyoruz. Sizlerle ortak noktada buluşup, emekçimizi zor durumda bırakmayacak maddelerle ilerliyoruz. İşçilerimizin daima yanındayız" diye konuştu. Buluşmada konuşan Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Ali Kuş ise "Her zaman, emekçilerin yanında bir duruş sergilemeniz gerçekten çok kıymetli. Sözleriniz ve işçinin yanında oluşunuz için çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’de asfalt çalışmalar hız kazandı Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat etmesini sağlamak amacıyla asfaltlama ve yol onarım çalışmalarına hız verdi. Özellikle uzun süredir bakım bekleyen yolların yenilenmesi ve yeni açılan güzergâhların asfaltlanmasıyla birlikte, ilçede adeta bir asfalt seferberliği başlatıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Şehitkamil’in birçok mahallesinde eş zamanlı olarak yoğun bir mesai harcanıyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda planlanan çalışmalar, belirlenen program çerçevesinde aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda özellikle Batıkent ve Alpaslan Mahalleleri’nde asfaltlama faaliyetleri hız kazanırken, ekipler gece gündüz demeden sahada aktif olarak görev yapıyor. Tehlikeli yollar öncelikli Çalışmalar kapsamında bozulan ve sürüş güvenliğini tehlikeye atan yollar öncelikli olarak ele alınıyor. Zamanla yıpranan, çukur ve deformasyon oluşan asfaltlar tamamen yenilenirken, ihtiyaç duyulan bölgelerde sıcak asfalt serimi gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda altyapı çalışmaları tamamlanan sokaklarda da hızlı bir şekilde üstyapı düzenlemelerine geçilerek vatandaşların mağduriyet yaşamaması hedefleniyor.Yürütülen çalışmalar yalnızca asfaltlama ile sınırlı kalmıyor. Yol genişletme, kaldırım düzenleme ve çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte mahallelerin çehresi de değişiyor. Özellikle yoğun kullanılan ana arterlerde yapılan yenileme çalışmaları, trafik akışını daha konforlu ve güvenli hale getiriyor. Vatandaşlardan teşekkür Mahalle sakinleri yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yolların yenilenmesiyle birlikte ulaşımın daha rahat hale geldiğini ifade etti. Toz, çamur ve bozuk yol sorunlarının ortadan kalkmasıyla günlük yaşamlarının kolaylaştığını belirten vatandaşlar, Başkan Umut Yılmaz ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Gaziantep Gaziantep oda ve borsaları ortak istişare toplantısında buluştu Gaziantep il ve ilçe oda ile borsalarının yönetim kurulu başkanları, bölge ekonomisinin mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı Ortak İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi. Gaziantep Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Nizip Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen ile GTO Genel Sekreteri Hasan Baran Uçaner, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, NTB Genel Sekreteri Eray Ölçal ve NTO Genel Sekreteri Dilek Süzer katıldı. Toplantıda; oda ve borsalarda yürütülen iyi uygulama örnekleri, akreditasyon süreçleri, ortak faaliyetlerin geliştirilmesi, bölgesel ve küresel gelişmelerin sanayi ve dış ticarete etkileri ile ulaşım, lojistik ve turizm başta olmak üzere çeşitli başlıklarda değerlendirmelerde bulunuldu. Küresel gelişmelerin bölge ekonomisine muhtemel yansımalarının da ele alındığı toplantıda; enerji maliyetleri, tedarik süreçleri, ihracat pazarları ve lojistik alanlarda karşılaşılabilecek riskler istişare edildi. Bu kapsamda, pazar çeşitlendirmesi, alternatif tedarik kaynaklarının geliştirilmesi, enerji verimliliği yatırımlarının artırılması ile firmaların finansman ve risk yönetimi kapasitelerinin güçlendirilmesine yönelik öneriler öne çıktı. Toplantıda ayrıca, Nizip ilçesine yönelik ulaşım altyapısının geliştirilmesi, turizm destinasyonlarının güçlendirilmesi ve oda/borsaların kurumsal kapasitelerinin artırılmasına yönelik konular da ele alındı. "Ortak paydamız Gaziantep" GTB Başkanı Mehmet Akıncı, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, "Gaziantep’in ekonomik gücünü daha ileriye taşımak için ortak akıl ve güçlü iş birliğiyle hareket ediyoruz. Oda ve borsalar olarak hepimizin ortak paydası Gaziantep’tir. Bu anlayışla, şehrimizin üretim, ihracat ve ticaret kapasitesini artıracak her adımda birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.