ASAYİŞ - 16 Ocak 2026 Cuma 09:44

Manavgat’ta iki otomobil kavşakta çarpıştı: 2 yaralı

A
A
A
Manavgat’ta iki otomobil kavşakta çarpıştı: 2 yaralı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kontrolsüz kavşakta 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.


Kaza, Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi 8008 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İpek Y.’nin kullandığı 07 AYB 299 plakalı otomobil, kontrolsüz kavşağa geldiğinde Irmak G.’nin kullandığı 06 MRJ 61 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, 07 AYB 299 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Fatma K. yaralandı. Yaralı, 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Trafik ekiplerinin olay yerine gelerek gerekli işlemleri yapmasının ardından kendisini iyi hissetmediğini belirten 06 MRJ 61 plakalı otomobil sürücüsü Irmak G. kendi imkanlarıyla tedavisini yaptırmak için hastaneye gitti.



Manavgat’ta iki otomobil kavşakta çarpıştı: 2 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Çığ riskine karşı bölgesel AFAD eğitimi Van’da başladı Türkiye’nin en fazla kar alan illerinden biri olan Van’da, muhtemel çığ facialarının önüne geçmek ve can kayıplarını önlemek amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından çığda arama kurtarma eğitimleri başlatıldı. Ülke genelinde çığ olaylarına etkin ve zamanında müdahale edebilmek amacıyla planlanan Çığda Arama Kurtarma ve Müdahale Eğitimleri 1. Grup Eğitim Programı, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde başladı. Eğitimlere; Hakkâri, Ağrı, Siirt, Muş, Bingöl, Iğdır, Şırnak, Batman ve Bitlis AFAD il müdürlüklerinden toplam 29 arama ve kurtarma teknik personeli katıldı. Van AFAD İl Müdürlüğü uzman eğitmenleri tarafından 10-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlerde; çığ riski analizi, çığda arama kurtarma faaliyeti sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar, çığ bölgesinin kontrolü ve ekipmanların doğru kullanımı konuları ele alınıyor. Eğitimin ilk günkü teorik bölümü, Van AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş’ın açılış konuşmalarıyla kurum yerleşkesinde bulunan Afet Koordinasyon Merkezinde başladı. İl Müdürü Ulutaş, konuşmasında afetlere hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, özellikle çığ riski bulunan bölgelerde görev alacak personelin bilgi, donanım ve koordinasyon kabiliyetlerinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Eğitimlerin sadece bir görev değil, insan hayatını korumaya yönelik önemli bir sorumluluk olduğunun altını çizen Ulutaş, sahada görev alacak ekiplerin disiplinli, koordineli ve bilinçli hareket etmesinin afetlere müdahalede başarıyı artıracağını belirtti.