ASAYİŞ - 28 Mayıs 2024 Salı 00:06

Okula gitmek için evden ayrılan liseli Nderim’den haber alınamıyor

A
A
A
Okula gitmek için evden ayrılan liseli Nderim’den haber alınamıyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde okula gitmek için evden çıkan Arnavut asıllı liseli gençten haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, Hacet Mahallesi'nde yaşayan Arnavut asıllı Türk vatandaşı Nderim Toska (16), bu sabah okula gitmek için evden çıktı. Gencin okuduğu Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi’ne bugün hiç gitmediğini öğrenen Toska’nın ailesi, oğullarından haber alamayınca durumu polise bildirdi. Kayıp gencin yakınları, "Okuldan eve, evden okula giden, okula giderken yanına cep telefonunu bile almayan Nderim için endişeliyiz. Sabah evden çıktığında üzerinde okul forması vardı. Siyah pantolon ve beyaz armalı tişörtle evden ayrılan Nderim kıvırcık saçlı” dedi.
Oğullarından haber alamayan aile, liseli genci görenlerin veya yerini bilenlerin durumu polise bildirmelerini istedi. 

Burak Zincir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Rast gele atılan çöpler tepkilere neden oluyor Adıyaman’da, mesire alanı içerisine rast gele atılan çöpler tepkilere neden oldu. Adıyaman merkeze yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunan Beşpınar Marina Mesire alanına gelerek burada piknik yapan vatandaşların atıklarını etrafa rast gele atıp bırakması duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu. Çöp konteynerleri olmasına rağmen banklar üzerine ya da etrafa rast gele atık bırakan vatandaşların daha duyarlı olmaları ve çevrelerini temiz tutmaları istendi. Bu tür kişilerin tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini dile getiren bazı vatandaşlar, “Kentimizde nefes alacağımız bir yer olan Beşpınar Marina Mesire Alanı ne yazık ki kendini bilmez bazı piknikçiler tarafından berbat hale getirilmiş. Yiyip, içip daha sonra pisliklerini etrafa atmak insanlığa sığmaz. Bu tür kişilerin yaptıklarını hayvanlar dahi yapmaz. Çöp kutuları varken çöplerini kutuya atmak yerine etrafa gelişi güzel atmak nedir? Eğer kendileri bu tür ortamları nasıl görmek ve bulmak istiyorlarsa o şekilde bırakmalılar. Çöp konteynerleri var, olmasa dahi bir poşete koyarak yine çöpe atmak üzere kendileriyle götürebilirler. Burası sadece onlara ait bir yer değil burası hepimizin yeri. Çevreyi kirleten kişilere en güzel ceza sadece kirlettikleri yeri değil o bölgenin tamamını temizletmek lazım. Daha temiz bir dünya, daha temiz bir ülke ve daha temiz bir Adıyaman için lütfen çöplerimizi gelişi güzel atmayalım” diye konuştular.
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Kırşehir, Yozgat, Mersin, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Batı Karadeniz’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Tekirdağ, Uşak, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıkları, Marmara ve Kuzey Ege’de 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise genellikle güneyli, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’nin kuzeyinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 7 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 17 Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu 20 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı (Yağışların; doğu ilçerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 17 Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13 Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 15 Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu -1 Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu 13