POLİTİKA - 03 Mart 2024 Pazar 15:47

Sümer:" Vatandaşın dertleriyle dertlenmek görevimiz"

A
A
A
Sümer:" Vatandaşın dertleriyle dertlenmek görevimiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da programlarının ardından açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, “Nefes aldığımız müddetçe vatandaşımızın derdiyle dertlenmek görevimizdir. Mevcutla yetinmeyen, asla geri adım atmayan, sürekli ileriye bakan bir anlayışla, Kepezimizi yarınlara hazırlayacağız” dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turgut Özal Spor Salonu önünde partisinin Antalya mitingine katılmasının ardından, Antalya Şehir Hastanesi ile hastaneye uzanan 5 km bağlantı yolunun açılışını gerçekleştirdi. Mitingde ilçe belediye başkanlarını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kepezlilere özel açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Kepez’de rekor kırmamız lazım. Kepez, büyükşehir belediye başkanı çıkardı” dedi.


Cumhurbaşkanının mitingde yaptığı konuşmaya benzer geçtiğimiz ay gerçekleşen aday tanıtım toplantısında da kendisine talimatlar verdiğini hatırlatan Sümer, aldığı talimatların ömrü süresince görevi olduğunun altını çizdi. Sümer, “Aday toplantısında ismimizi açıkladığında da göz göze geldik ve talimatlarını aldım. Şöyle dedi, ‘Kepez teşkilatımıza söyle gideceksiniz, Kepez’in emanetini devam ettireceksiniz’. Nefes aldığımız müddetçe vatandaşımızın derdiyle dertlenmek görevimizdir. Bu makamlar, bu hizmetler için birer vesiledir. Mevcutla yetinmeyen, asla geri adım atmayan, sürekli ileriye bakan bir anlayışla, Kepezimizi yarınlara hazırlayacağız” dedi.


"Daha güzel projeleri konuşacağız"


AK Parti Antalya İl Başkanlığı yaptığı dönemde Antalya Şehir Hastanesi’nin programa alınmasına katkı sağlayan Rıza Sümer, şehir hastanesinin faaliyete geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Sümer, “İl başkanlığı dönemimde Antalya’da çok büyük işler yaptık, bu şehrin 19 ilçesinde yapılan hizmetlerde imzamız var. Antalya Şehir Hastanesi’nin programa alınmasını, özel mülkiyetin kamulaştırılması gibi tüm işlemlerini milletvekillerimiz ve büyükşehir belediye başkanlığımızla beraber planlamıştık. Geçtiğimiz gün, Cumhurbaşkanımızla birlikte bin 500 yatak kapasitesi ve hastaneye uzanan 5 km bağlantı yolu ile hastanemizi hizmete açtık. Daha güzel projeleri hep beraber konuşacağız. Rabbim, desteğini bizlerden esirgemeyen Cumhurbaşkanımızdan ve kıymetli hemşerilerimizden razı olsun” diye konuştu.


"Proje lansmanı 6 Mart’ta


Rıza Sümer, son olarak önümüzdeki hafta Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde “Türkiye’nin yüzyılı, Kepez’in yüzyılı olacak” temalı projelerini duyuracağı tanıtım toplantısı hakkında çağrıda bulundu.


Sümer, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Kepez’in yüz akı 100 projeyi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya geldiği günün yıl dönümünde 6 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde duyuracağız. Tüm hemşerilerimiz davetlidir. Gençler, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere tüm toplumsal kesimlere karşı hassas sosyal belediyecilik hizmetleri sunacağız. Büyüyen ve kalkınan Kepez için büyük ve vizyon projelerimizi hazırladık. Biz yaptık yine biz yapacağız”.



Sümer:" Vatandaşın dertleriyle dertlenmek görevimiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Cıngı, TBMM’den Soğanlı’ya turist davet etti AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, TBMM’de almış olduğu 1 dakikalık söz hakkı dahilinde Soğanlı Vadisi’ni anlattı. Yapılan yatırımlarla 6 bin yıllık medeniyet tarihi olan Kayseri’nin bütün eserlerinin gün yüzüne çıkarıldığına değinen Cıngı, Soğanlı Vadisi’ni örnek gösterdi. Cıngı, balon turizmi başta olmak üzere yürüyüş yolları, tarihi kiliseleri ve el emeği bebekleriyle ünlü Soğanlı Vadisi’nin; tüm vatandaşları ziyarete beklediğini hatırlattı. Murat Cahid Cıngı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli milletvekilleri, Kayseri’miz 6 bin yıllık medeniyet tarihiyle, özellikle de son yıllarda Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu Erciyes Kayak Merkezi yatırımlarıyla dünya çapında bir turizm destinasyonu hâline gitmek üzere hızla ilerlemekte. Bunun yanı sıra, yine Kayseri Valiliğimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla şehrimizdeki o 6 bin yıllık medeniyetin bütün eserleri gün yüzüne çıkarılıyor. Bunların en başında da yine Kapadokya’nın Kayseri sınırları dâhilinde bulunan Yeşilhisar ilçemize bağlı Soğanlı Vadimiz geliyor. Soğanlı Vadimiz son yıllardaki restorasyon çalışmalarıyla çok önemli bir mesafe kat etti. Özellikle sıcak hava balonculuğu noktasında çok iyi bir yerdeyiz, her gün 20 balon havalanıyor. Bunun yanı sıra, yürüyüş yolları, 3’üncü yüzyıldan kalma kiliseleri ve Soğanlı bebekleriyle Soğanlı’mız tüm Türkiye’den vatandaşlarımızı ziyaret için bekliyor. Hepinize saygılar sunuyorum.”
İstanbul Beyoğlu’nda bir şahıs caddede rastgele ateş açtı, kurşunlar bir ticari taksiye isabet etti İstanbul Beyoğlu’nda kimliği belirsiz bir şahıs sabahın erken saatlerinde bir ticari taksiden indikten sonra caddede rastgele 2 el ateş açtı. Kurşunlar o sırada börekçiye girmek için taksiden inen bir sürücünün aracına isabet etti. Olayda şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay, saat 06.05 sıralarında İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Küçük Piyale Mahallesi’ndeki Bahariye Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz bir şahıs, ticari taksiden indikten sonra belinden çıkarttığı silahla rastgele 2 el ateş etti. Kurşunlar o sırada börekçiye gitmek için başka taksisinden inen sürücü Yusuf Mirzeoğlu’un bulunduğu 34 THT 04 plakalı araca isabet etti. Bu sırada meslektaşı İsmail Yağmur ile kahvaltı yapmak için börekçiye gelen Yusuf Mirzeoğlu büyük panik yaşadı. Ateş açan şahıs ardından gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Olay yeri inceleme ekipleri de kurşunlama olayı ile ilgili incelemelerde bulundu. Ateş açan şahsın caddenin karşısında kendisine ait olan dükkana doğru kaçtığı iddia edildi. Polis ekipleri ateş açan şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Kurşunlanan taksinin sahibi olan Mustafa Buruş, “Buraya 2 arkadaşımız arabalarını çekmişler. İkisi de bizim araçlar. Ben evdeydim. Çağırdılar, ’Arabayı kurşunladılar’ dediler. Rastgele edilmiş. Ticari taksiden inmiş, arkasını dönmüş, silahıyla takır takır ateş etmiş. Aracın tamponundan girmiş, motoruna doğru gitmiş. Radyatörler patlamış. Şu karşımızdaki dükkanın sahibiymiş. Dükkana girmiş şu anda kapıyı açtı. Olay yeri inceleme ekipleri geldi. Tanıdık birisi değil. Adamı görmedik bile. Şoför de görmedi" dedi.