GENEL - 02 Ocak 2012 Pazartesi 10:01

TÜRKİYE`DEN GÜRCİSTAN`A KİMLİKLİ GEÇİŞE YOĞUN İLGİ

A
A
A
TÜRKİYE`DEN GÜRCİSTAN`A KİMLİKLİ GEÇİŞE YOĞUN İLGİ

Türkiye’den Gürcistan’a nüfus cüzdanı ile geçişler başlayınca sınır geçişlerinde patlama oldu.
Aralık ayında başlatılan kimlikle geçişlerden sonra kapıdan geçişlere yoğun ilgi oldu. Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, insan geçişlerinde yüzde 250 ile 300 arasında artış olduğunu, araç geçişlerinde ise yüzde 78 arttığını belirtti. Vali Tekmen, bölgesel ekonomik iş birliğini sağlamak ve bu bölgede yaşayan insanların refahını yükseltmek için gerekenlerin yapılacağını ifade ederek çalışmalar hakkında şunları söyledi:
"Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ARGE çalışmasının sonucu olarak ARGİAD’ı kurduk. Bu bölge halklarının tarihi dostluklarını yeniden yaşatmasına vesile olacaktır. Ardahan merkezli Kafkas Üniversiteler Birliğjni kurduk. 300 yıl beraber yaşadığımız Kafkas toplulukları içerisinde başrolü oynamak zorundayız. Bu nedenle Kafkas Üniversiteleri temelini 7 üniversite ile attık. Yedi üniversitenin dördü bizde ve üçü dışarıdan. Şimdi ise üniversite sayısı 22’ye çıktı."
Pasaportla geçişlerde alınan 15 lira nüfus cüzdanıyla geçişlerde alınmadığı için aileler çocuklarıyla beraber Ata yurdu Ahıska’ya gidip aynı gün geri dönüyorlar. Türkiye ile Ahıska arası sadece 18 km.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir