YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 14:29

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

A
A
A
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan`da kentsel dönüşüm konusunda Belediye olarak çalışmaların aralıksız sürdüğünü, yaklaşık bin konutun yapılacağı Halil Efendi ve Yenimahalle de çalışmayla ilgili alt yapının sona yaklaştığını söyledi.
Köksoy, mevcut çalışmayı son birkaç ay içinde sonuçlandırıp, ihale sürecine almayı planladıklarını belirterek şunları kaydetti:
``Halilefendi mahallesi ile Yeni mahallemizde Kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. 2009 yılında göreve başladığımızda meclisimizce Kentsel dönüşüm projesi kararını alarak TOKİ ile ön protokolünü yaptık, TOKİ başkanının Ardahan`ı ziyaretinde. Bu çerçevede biz kesin protokole ulaşmanın sürecini bitirdik, yani değerleme analizlerimizi, matematiksel modellemeyi, hali hazır haritasını, jeolojik etütlerini ve Kentsel tasarım projesini bitirerek TOKİ ile kesin protokolü imzaladık. Ancak bölgemiz aşırı göç vermesinden, şehrimizin küçük olmasından dolayı vatandaşımız ve hak sahipleri lehine yüzde 20 daha proje de revizyon yaptık. Bu revizyonun da projenin bütün detaylarıyla modellemesini, değerlemesini, analizlerini yaptık ve TKİ başkanlığıyla bu yüzde 20 indirimi de protokole bağladık imzalar bitti. Şu anda da imzaya açtık hak sahiplerimiz şu anda yüzde 20 indirimli olarak imzaya bu projeyi onaylamak için gelmekteler. İnşallah birkaç aya bunu neticelendirip TOKİ başkanlığınca ihale sürecine sokturacağız.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir