GÜNDEM - 22 Nisan 2025 Salı 11:26

Ardahanlı öğrenciler ulusal egemenlik yolunda Ankara gidiyor

A
A
A
Ardahanlı öğrenciler ulusal egemenlik yolunda Ankara gidiyor

Öğrenciler, "Serhat Ardahan Gençliği Ulusal Egemenlik Yolunda" Projesi kapsamında Ankara gezisine çıktılar.


Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekli Ankara Serhat Ardahan Derneği organizesi "Serhat Ardahan Gençliği Ulusal Egemenlik Yolunda" projesi kapsamında Ankara gezisine çıktılar.


Ankara Serhat Ardahan Dernek Başkanı Berkant Ezer gezi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, ’’İçişleri Bakanlığımızın Sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencilerimizi "Serhat Ardahan Gençliği Ulusal Egemenlik Yolunda" projesi kapsamında Ankaraya götürüyoruz. 2 günlük programda öğrencilerimizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programına katılacak, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Anıtkabiri ziyaret edip tekrar Ardahan döneceğiz. Bu projede destek olan herkese teşekkür ediyorum’’dedi.



Ardahanlı öğrenciler ulusal egemenlik yolunda Ankara gidiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Bakan Uraloğlu: "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettik" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından bölgedeki gelişmeler nedeniyle Türkiye’nin sivil havacılık trafiğini yakından izlediğini belirterek, bir dizi uçuş iptali ve güvenlik tedbirinin hayata geçirildiğini açıkladı. İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettiklerini belirten Bakan Uraloğlu, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek olan seferleri de günlük olarak iptal ettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, "Bugün yine Orta Doğu’da maalesef istemediğimiz gelişmeler söz konusu. İsrail’in İran’a saldırması sonucunda öncelikle İran, İsrail ve Irak hava sahalarını kapattıklarını takip ediyoruz. Yine aynı şekilde Katar, Bahreyn ve Kuveyt’in de hava sahalarını kapatmaya yönelik notamlar yayınladıklarını biliyoruz. Bizde sivil uçuşlar noktasında sektörü yakın takibe aldık ve yönetiyoruz. Şu anda Türk Hava Yolları’nın ve Pegasus’un İran’da yerde birer uçağı var. Onların bu saldırı sürecinin sonucuna göre onları ülkeye getirme ile ilgili bir çalışmamız olacak. Yine 12 gün çatışmasında da benzer süreçleri yürütmüştük. Tabii bizim esas amacımız bölgemizdeki bu tür saldırıların olmaması, olanın da bir an önce bitmesi noktasında elbette sayın Cumhurbaşkanımızın çok yakın takiplerinin olduğunu özellikle söylemek isterim. Biz bölgede devam eden riskler nedeniyle İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettik. Yine aynı şekilde Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek olan seferleri de günlük olarak iptal ettik. Gelişmelere göre de bunları takip edeceğiz. Dediğim gibi bir an önce bu savaş ya da saldırı durumunun bir an önce bitmesi hepimizin gayretidir" ifadelerini kullandı.