GÜNDEM - 25 Şubat 2026 Çarşamba 09:47

ARÜ Rektörü Emiroğlu, iftarda öğrencilerle buluştu

A
A
A
ARÜ Rektörü Emiroğlu, iftarda öğrencilerle buluştu

Ardahan Üniversitesi’nde düzenlenen iftar programında Rektör Emiroğlu, öğrencilerle aynı masayı paylaşarak Ramazan’ın bereketine ortak oldu.


Ramazan ayının toplumsal dayanışmayı ve paylaşma kültürünü pekiştiren manevi ikliminde; Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu; yerel basın mensupları, akademik ve idari kadro ve öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Üniversitenin İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi yemekhanesinde gerçekleşen bu buluşma, Ramazan’ın birleştirici ruhunu yansıtan samimi bir atmosfere ev sahipliği yaptı. Üniversite-şehir bütünleşmesine yönelik adımların kurumsal bir kararlılıkla vurgulandığı programda; öğrenci odaklı yönetim anlayışının bir yansıması olarak gençlerin taleplerini dinleyen Rektör Emiroğlu, üniversitenin gelecek hedefleri üzerine istişarelerde bulundu.


İftar sonrası Rektör Emiroğlu, yerel basın temsilcileri ile gerçekleştirdiği samimi bir sohbet ortamıyla sona erdi.



ARÜ Rektörü Emiroğlu, iftarda öğrencilerle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri düzenlendi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programda öğrenciler Ramazan ayının manevi atmosferini çeşitli etkinliklerle yaşadı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda gerçekleştirilen program, Naci Gökçe Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı. Dört gün süreceği bildirilen etkinliklere farklı okullardan öğrenciler katıldı. Programın açılışında davulcu manileri eşliğinde öğrenciler sahne alanına davet edildi. Manili karşılamanın ardından sahneye çıkan Nasreddin Hoca karakteri, öğrencilere hikâyeler anlattı. Kurulan atölyelerde öğrenciler el işi kâğıtlarıyla Ramazan fenerleri hazırladı ve boyama çalışmaları yaptı. Programda Ramazan şarkıları seslendirildi. Etkinlik sonunda öğrencilere hediye paketleri dağıtıldı. Etkinlikte millî ve manevi değerlerin yeni nesillere aktarılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirildiği, öğrencilerin iyilik, yardımlaşma ve gönüllülük kavramlarını uygulamalı etkinliklerle pekiştirdiği belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini ifade etti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında karakter gelişimlerine de önem verdiklerini kaydeden Kökrek, "Erdem-değer-eylem anlayışını eğitim süreçlerimizin merkezine yerleştiriyoruz. Çocuklarımızın bilgiyi içselleştiren, sorumluluk alan ve topluma katkı sunan bireyler olarak yetişmesini önemsiyoruz." dedi. Kökrek, programda emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.