ASAYİŞ - 08 Nisan 2025 Salı 16:48

Emniyetten öğrencilere trafik eğitimi

A
A
A
Emniyetten öğrencilere trafik eğitimi

Ardahan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Halitpaşa İlk ve Ortaokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi.


Okul toplantı salonunda düzenlenen eğitimde öğrencilere, "Okul Geçit Görevlisi" konusunda uygulamalı ve teorik eğitim verilerek öğrenciler temel trafik konularında bilgilendirildi.


Verilen eğitimlerin ardından uygulamalara geçildi. Uygulamalarda yaya geçitlerinden geçme, trafik ışıklarına uyma, okul geçit görevlilerinin işaretlerine uyma, emniyet kemeri takma, emniyet kemeri takanla takmayanın farkı, kask kullanma uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalar öğrencilerle birlikte yapıldı.



Emniyetten öğrencilere trafik eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Çeşme’nin eski Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, son yolculuğuna uğurlandı Çeşme’nin eski belediye başkanı emekli Albay Ahmet Faik Tütüncüoğlu, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Çeşme’de 20 yıl belediye başkanlığı yapan Ahmet Faik Tütüncüoğlu (88), 20 Aralık’ta yaşamını yitirdi. Tütüncüoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı askeri törenin yapılacağı Çeşme Belediyesi önüne getirildi. 1989–1994 ve 1999–2014 yılları arasında 4 dönem belediye başkanlığı yapan Ahmet Faik Tütüncüoğlu için Çeşme Belediyesi önünde askeri tören düzenlendi. Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Gerçekten yerel yönetimlerde bir marka, bir miras bıraktı. Çeşme Belediyesi olarak kendisinin bu topraklara verdiği hizmetlerden ötürü daima minnettar olacağız. Memleket olarak ondan razıyız" ifadelerini kullandı. Kızı Pelin Tütüncüoğlu ise, babasının son yıllarında en büyük arzusunun yeniden Çeşme’de yaşamak olduğunu belirterek, "Gerçekten bir Çeşme sevdalısıydı. Şimdi de istirahatini çok sevdiği Çeşme’de tamamlayacak" dedi. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu olan, TSK’da uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Faik Tütüncüoğlu için askeri törenin ardından dualar okundu. Helallik alınmasının ardından Hacımemiş Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Tütüncüoğlu’nun naaşı Çakabey Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel çelenk gönderirken; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediyesi önceki dönem Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Belediyesi önceki dönem Başkanı Remzi Özen, Çeşme Belediyesi önceki dönem Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediyesi önceki dönem başkanı Hülya Yarbuz, CHP eski milletvekili Alaaddin Yüksel, CHP eski milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş, eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, Tütüncüoğlu ailesi, sevenleri, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İstanbul Galatasaray’da 4 değişiklik Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları kupadaki Başakşehir maçının 11’ine göre Kasımpaşa karşılaşmasında 4 değişiklik yaptı. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Galatasaray evinde Kasımpaşa ile mücadele ediyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası’ndaki RAMS Başakşehir maçının 11’ine göre Paşa karşısında 4 değişiklik yaptı. Buruk; Arda Ünyay, Gabriel Sara, Gökdeniz Gürpüz ve Ahmed Kutucu’nun yerine Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Yunus Akgün ve Barış Alper Yılmaz’a görev verdi. Galatasaray’ın 11’i Sarı-kırmızılılar mücadeleye; Günay Güvenç, Roland Sallai, Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez, Kazımcan Karataş, Lucas Torreira, İlkay Gündoğan, Yunus Akgün, Leroy Sane, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Batuhan Şen, Gabriel Sara, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan, Yusuf Demir, Gökdeniz Gürpüz, Yusuf Dağhan Kahraman, Ege Araç, Cihan Akgün ve Arda Ünyay bekledi. Taraftarlardan Mauro Icardi’ye destek Galatasaraylı taraftarlar, ısınma sırasında Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’ye ayrı destekte bulundu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bütün futbolcuları tribüne tek tek çağırırken, Icardi’yi ise iki kere davet etti. 32 yaşındaki futbolcu, taraftarların isteğini kırmayarak iki defa onların yanına gitti ve üçlü çektirdi. Galatasaraylı taraftarlar ayrıca Mauro Icardi için, ’Bir oyuncudan daha fazlası, ruhumuzun parçası’ pankartı da açtı.