ASAYİŞ - 17 Haziran 2019 Pazartesi 22:55

Artvin’in Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyündeki yangın

A
A
A
Artvin’in Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyündeki yangın

Artvin’in Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyünde bir evde bugün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Artvin’in Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyünde bir evde bugün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile büyüyen yangında şuana kadar 10 ev kül oldu.


Alınan bilgiye göre, Yusufeli ilçesi Dokumacılar köyünde bugün akşam saatlerinde bir evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın etkisi ile büyüyerek ev ve eklentilerini bir anda sardı. Yangın köydeki diğer evlere de sıçrarken, yangını söndürmek için Yusufeli Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgeye gönderildi. Yangın nedeniyle köyde büyük panik yaşanırken, köylüler tarafından yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Şuana kadar köydeki 10 evin yangında kül olduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kurnaz: "Belediyecilik anlayışımız vatandaşların dertlerine çözüm olmak üzerine kurulu" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Hemşehri dernekleri, şehrimizin rengidir. Bizler önce Samsunlu, sonra geldiğimiz memleketlerin vatandaşlarıyız. Bizim belediyecilik anlayışımız, İlkadım’da yaşayan her bir vatandaşın derdiyle dertlenmek, çözümün parçası olmak üzerine kurulu” dedi. Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu (SAMGÜDEF), İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’ı ağırladı. Dernekler Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, Başkan İhsan Kurnaz’ı Dernek Başkanı Mustafa Seven ve yöneticileri karşıladı. Dernek yönetimine çalışmalarında başarılar dileyen Başkan İhsan Kurnaz, “Şehrin gözbebeği İlkadım ilçemizde tüm coğrafyadan insanlar var. Herkes değişik yerlerden buraya toplanmış. Sonuçta bu da bizim zenginliğimiz. Bizler de şehrimize hizmet eden tüm kurum ve kuruluşlara yönelik görevlerimizi yerine getiriyoruz. Hemşehri derneklerimizle birlikte, ilçemizin zenginliklerini ve kültürümüzü ortaya çıkaran çalışmaları birlikte gerçekleştireceğiz. Hepimizin ortak paydası İlkadım. Bu noktada ilçemize katkı ve destek veren hemşeri derneklerimizle kardeşlik bağımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Hayatın her alanında birlikte yol yürüdüğümüz sivil toplum kuruluşları, sadece seçim dönemleri kapısı çalınacak yapılar değildir. Bu anlamda hemşehri derneklerimizin yerel yönetime katkısı, katılımı çok önemli” diye konuştu. "Ortak paydamız Samsun" Ziyareti nedeniyle Başkan İhsan Kurnaz’a teşekkürlerini sunan SAMGÜDEF Başkanı Mustafa Seven, ”Şehrimize tüm gücümüzle hizmet etmeye devam ediyoruz. Şehrimiz adeta ülkemizin bir mozaiği. Burada kardeşlik bağımız oldukça kuvvetli. Bizler bu bağı daha da güçlendirmek istiyoruz. İhsan başkanımız, sağ olsunlar her zaman bizlerin yanında ve destekçimiz oluyor. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu. Ziyaret programına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Ersin Kasap, Belediye Meclis üyeleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları da eşlik etti.
Şanlıurfa Haliliye Belediyesi sıcak yemekleri 4 bin 197 vatandaşa ulaştırıyor Haliliye Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sürdürdüğü aşevi hizmetiyle sıcak yemekleri sofralara ulaştırmaya devam ediyor. Geç saatlerde başlayan ve sabahın ilk ışıklarıyla hanelere dağıtılan aşevi hizmetinden 4 bin 197 vatandaş faydalanıyor. Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, “Dayanışmanın ve paylaşmanın kalbi Haliliye” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde vatandaşların gönüllerine dokunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla sosyal yardım işleri müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında oluyor. Sosyal market, giyim market, glutensiz ekmek fırını, evde bakım hizmeti ve çeşitli yardım hizmetleriyle vatandaşların gönüllerine dokunan sosyal yardım işleri müdürlüğü, aşevi hizmeti çerçevesinde ise sıcak yemekleri hanelere ulaştırıyor. Haliliye ilçesinde ikamet eden ve komisyon tarafından belirlenen kriterleri karşılayan ihtiyaç sahiplerine yönelik sürdürülen aşevi hizmeti ile yılın 365 günü sıcak yemekler hazırlanıyor. Geç saatlerde hazırlık süreci başlayan çeşitli yemekler, günün ilk ışıklarıyla sefer taslarına doldurularak, ekipler tarafından 4 bin 197 vatandaşın sofrasına ulaştırılıyor. Kapı kapı dağıtılan sıcak yemekler, bir önceki gün bırakılan boş sefer kaplarıyla değiştiriliyor. Aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşlar, sosyal belediyecilik hizmetlerinden ötürü Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.
Ankara Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Afrika ülkeleriyle sağlık turizminde işbirliği açıklaması Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye’nin uyguladığı politikalar ve sağlık sektörüne yapmış olduğu yatırımlar sayesinde dünyada marka haline geldiğini ifade ederek, “Sağlıkta verilen hizmetin kalitesi ve tedavi gören hastaların tekrar ülkemizi tercih etmesi, Türkiye’nin sağlık turizmindeki marka değerini daha da yükseltmiştir” dedi. Afrika ülkelerinin kendi ülkelerinde gerçekleştiremedikleri tedaviler için hastalarını Avrupa veya Amerika yerine Türkiye’ye göndermesinin aynı hizmeti üçte bir maliyetle alabilmesine imkan tanıyacağını ifade eden Karabulut, bu durumun da Afrika hükümetlerinin bütçelerini olumlu etkileyeceğini söyledi. Türkiye’nin Afrika kıtasına yapmış olduğu açılımın sağlık turizmini de kapsadığını hatırlatan Prof. Dr. Karabulut, böylelikle Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında sağlık turizmi alanında gelecekteki geniş iş birliğinin de temellerinin atılmasına vesile olduğunu ifade etti. Afrika ülkelerinin çeşitli faktörlerin etkisiyle ciddi bulaşıcı hastalıklar başta olmak üzere önemli sağlık sorunları ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Karabulut, “İşte tam da bu noktada Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında sağlık turizminde işbirliğinin önemi ortaya çıkmaktadır. Ayrıca Türkiye, bulaşıcı hastalıkların yanında ortopedik cerrahi, kanser tedavisi, beyin cerrahisi, kalp cerrahisi ve organ nakli gibi alanlarda da gelişmiş teknolojisi, bilgi birikimi ve eğitimli kadrosuyla Afrika ülkelerinin sağlık turizmi alanında ülkemiz ile işbirliği yapmasının önünü açmaktadır” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Afrika’ya açılım politikası sonucunda sağlık turizmi alanında Türkiye’nin Afrika ülkeleri için bir cazibe merkezi haline geldiğini de ifade eden Karabulut, “Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, 2024 yılında Afrika Kıtasında bulunan 54 devlet arasında sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla, Türkiye Cumhuriyetinin de destek ve katkılarıyla, Afrika Devletleri Ankara Büyükelçilikleri işbirliği ile sağlık turizmi alanında on-line ve fiziki olarak iş forumu ve konferansları yapacak, sağlık sektöründeki Türk şirketleriyle birlikte Afrika ülkelerine kalabalık heyetlerle ziyaretler gerçekleştirecek ve bu ülkelerle ikili anlaşmalar yapacaktır” ifadelerine yer verdi.