EĞİTİM - 21 Mayıs 2025 Çarşamba 15:05

Artvin’de liseli gençler projelerini sergiledi

A
A
A
Artvin’de liseli gençler projelerini sergiledi

Artvin’de Kazım Karabekir Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.


Okulun spor salonunda gerçekleştirilen fuarda, 5 öğretmenin danışmanlığında 50 öğrencinin hazırladığı 20 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarın koordinatörlüğünü yürüten Yeliz Canbaz Başkaya, bilim fuarlarının gençlerin merak duygusunu geliştirdiğini, gözlem yapmayı öğrettiğini ve araştırmaların somut ürünlere dönüştüğü alanlar olduğunu söyledi. Başkaya, fuarda sergilenen projeler arasında doğadan ilham alan robot tasarımları, ata tohumlarının korunması, biyokaçakçılıkla mücadele, lavantanın faydalarının araştırılması, sahipsiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile tarihi camiler ve kültürel mirasın belgelenmesi gibi konuların yer aldığını söyledi.


Her bir projenin öğrencilerin araştırma, sorgulama ve çözüm üretme becerilerinin bir yansıması olduğuna dikkat çeken Başkaya, "Bilim sadece laboratuvarda değil; sokakta, tarlada, okul bahçesinde, yaşadığımız her alandadır. Bu projeler, Artvin’in doğasını, tarihini, değerlerini ve sorunlarını bilimsel bir bakış açısıyla ele alma çabasının ürünüdür" dedi.


Kentte yaşanan sorunlardan esinlenerek hazırlanan projeler arasında Ahmet Berkay Bayram ve Yiğit Erim Perçim’in hazırladığı "Engelleri Aşan Robot" ile Zeynep Alkan, Arda Kağan Öztürk ve Ezgi İpek Topbaş’ın hazırladığı "Genetik Kaynakların Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı İçin Biyokaçakçılık ve Biyokorsanlıkla Mücadele" projeleri büyük ilgi gördü.


Öğrencilerden Zeynep Alkan, hazırladıkları projeyle lise öğrencilerini biyokaçakçılık konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Artvin’in biyolojik çeşitlilik açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayan Alkan, biyokaçakçılık ve biyokorsanlık kavramlarını incelediklerini ve genetik kaynakların korunarak sürdürülebilir şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekmek istediklerini belirtti.



Artvin’de liseli gençler projelerini sergiledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’un fethi etkinlikleri çerçevesinde SOLOTÜRK İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında İstanbul’da çevre tanımlama ve İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı. Boğazda gerçekleştirilen uçuş nefes kesti.Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu gerçekleştirecek. SOLOTÜRK Kol Komutanı Pilot Yarbay Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı M. Erhan Aydemir, Yenikapı Meydanı’nda vatandaşları nefes kesici şovlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Gösteri uçuşu öncesi bugün Yenikapı Meydanı’nda Çevre Tanıma Uçuşu ve İstanbul Boğazı’nda selama uçuşu gerçekleştirdi. Masmavi deniz ve gökyüzüyle bütünleşen uçuş, nefes kesti. Yurt ve yurt dışında sayısız gösterilere imza atan F-16 gösteri ekibi SOLOTÜRK unutulmaz anlar yaşattı."SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz"SOLOTÜRK gösterisini izlemeye gelen Coşkun Akboğa, gururlu olduğunu belirterek, "Geldik, gördük. Uzaktan geldik çocuklarım istediği için" dedi.Kaan Emre Gündoğan isimli vatandaş, "Burada bugün çok gururluyuz. Türk havacılığının, SOLOTÜRK’ü izlemeye geldik bugün. SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinden izleyenleri var. Farklı illerden, farklı ilçelerden gelen vatandaşlarımız var. Çok gururlu bir şekilde SOLOTÜRK’ü izlemekteyiz" diye konuştu.Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olduğunu belirten bir vatandaş ise, "Gururumuz, Türk Silahlı Kuvvetleri. Bende Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekliyim. İzlemeye geldik, hem bugün izleyeceğim, hem yarın izleyeceğim. Ailecek Kartal’dan geldik" dedi.Öte yandan, SOLOTÜRK ekibi, 29 Mayıs 2026 tarihinde saat 18.00’de Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu icra edecek.