ÇEVRE - 19 Şubat 2026 Perşembe 10:42

Artvin’de meyve ağaçları çiçek açtı

A
A
A
Artvin’de meyve ağaçları çiçek açtı

Artvin’de soğuk havanın ardından aniden yükselen sıcaklıklar, meyve ağaçlarının çiçek açmasına neden oldu.


Artvin’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları doğanın takvimini şaşırttı. Şubat ayında etkili olan ılık hava dalgası nedeniyle kent merkezinin yanı sıra düşük rakımlı mahalle ve köylerde bazı meyve ağaçları erken çiçek açtı. Yalancı bahara aldanan badem ve erik ağaçları pembe-beyaz çiçeklerle kaplanarak bahar aylarını andıran görüntüler oluşturdu.


Normal şartlarda mart sonu ile nisan başında çiçeklenmesi beklenen ağaçların kış ortasında tomurcuklanması, bahar manzarasını andıran görüntüler ortaya çıkardı.



Artvin’de meyve ağaçları çiçek açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul AK Parti İl Gençlik Teşkilatı’ndan "iftara 5 kala" hareketi Ramazan ayının ilk gününde AK Parti İl Gençlik Teşkilatı "İftara 5 kala" programı düzenlendi. Teşkilat üyeleri, Şişli Mecidiyeköy’de trafikte kalan, evine yetişemeyen veya mesaisi devam eden vatandaşlara iftariyelik paketler dağıttı. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hem Ramazan ayının manevi iklimini sokaklarda yaşatmak hem de vatandaşlarla gönül köprüsü kurmak amacıyla "İftara 5 Kala" programı düzenlendi. Program kapsamında teşkilat üyeleri tarafından Şişli Mecidiyeköy’de trafikte kalan, evine yetişemeyen veya mesaisi devam eden vatandaşlara iftariyelik paketler dağıtıldı. Programa ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti il Gençlik Kolları Başkanı Nevzat Yüce, "Şu anda Şişli Mecidiyeköy‘deyiz arkamda görmüş olduğunuz üzere şu anda iftar üzerinde çok yoğun bir trafikle karşı karşıyayız. Biz de AK Gençlik olarak İstanbul’un dört bir tarafından şu anda binlerce genç arkadaşımızın katılımıyla iftara yetişemeyen vatandaşlarımızın İstanbulluların yanında olduğumuzu beyan ederek, tüm İstanbullular için şu anda iftariyeliklerimizi hazırladık. Şimdi bugün de inşallah iftariyeliklerimizi İstanbullularla buluşturacağız. Yaklaşık 400 bin iftariyemiz İstanbullularla buluşturmuştuk AK Gençlik olarak. Bu sene biz AK Gençlik olarak iftara ‘5 kala’ faaliyetlerinde 1 milyona yakın bir hedefle İstanbul’un 39 ilçesinde binlerce genç arkadaşımızın katılımıyla faaliyetlerini devam ettireceğiz" diye konuştu.
Ankara Sağlık çalışanları iftar sofrasında buluştu AK Parti Genel Merkezi’nde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halit Yerebakan’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında Ankara’da kamuda görev yapan sağlık çalışanları aynı sofrada bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi’nde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Halit Yerebakan’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında Ankara’da kamuda görev yapan sağlık çalışanları aynı sofrada bir araya geldi. Ramazan ayının ilk günlerinde gerçekleştirilen buluşma; destek hizmetleri personelinden hemşirelere, teknikerlerden şoförlere, hekimlerden akademisyenlere uzanan geniş bir katılımla, sağlık camiasının "büyük aile" ruhunu yansıttı. Ramazan ayının ilk gününde gerçekleştirilen programda; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, geçmiş dönem Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görev yapan AK Parti milletvekilleri yer aldı. İftar programında yapılan değerlendirmelerde, Ramazan’ın yalnızca bir ibadet ayı değil; aynı zamanda dayanışmayı büyüten, aile bağlarını güçlendiren, toplumsal birlikteliği tazeleyen "ortak sofra" olduğu vurgulandı. Sağlık hizmetinin, sadece bir meslek değil; emanet bilinciyle yürütülen, ekip ruhuyla ayakta duran bir sorumluluk alanı olduğunun altı çizildi. Programda konuşan Yerebakan, Ramazan ayının sadece bir ibadet zamanı değil; aynı zamanda "yılın en uzun süren aile buluşması" olduğunu vurguladı. Ramazan sofralarının Türkiye’nin en büyük aile şenliği olduğunu ifade eden Yerebakan, sağlık çalışanlarının bu büyük ortak sofranın huzur ve güven içinde kurulmasındaki rolüne dikkat çekti. Sağlık hizmetinin bir meslekten öte bir "mesai arkadaşlığı ve vicdan sözleşmesi" olduğunu belirten Halit Yerebakan, güçlü sağlık altyapısının siyasi irade ile sahadaki emeğin birlikte yürüyüşünün sonucu olduğunu ifade etti. Sağlıklı Türkiye Yüzyılı hedefinin merkezinde sağlık çalışanlarının emeği ve birikiminin bulunduğunu söyleyen Yerebakan, sağlık politikalarının sadece fiziki altyapıyı değil, çalışanların huzurunu ve sistemin insani boyutunu güçlendirmeyi esas aldığını ifade etti. Programın ev sahibi AK Parti Sağlık Politikaları Başkanlığı, sağlık çalışanlarının fedakârlığının toplumun huzuru ve güveni için taşıdığı öneme dikkat çekerek; sahadan gelen tecrübelerin, önerilerin ve ihtiyaçların politika süreçlerine yansıtılması konusunda kararlılık mesajı verdi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da konuşmasında sağlık çalışanlarının fedakârlığına dikkat çekerek, Türkiye’nin sağlık alanında ulaştığı seviyenin ortak emeğin sonucu olduğunu belirtti. Program, Ramazan ayının birlik, dayanışma ve ortak sorumluluk ruhuna vurgu yapan mesajlarla sona erdi.
Nevşehir Bu köyde iftar vakti evlerde yemek pişirmek yasaklandı Nevşehir’de bir köy muhtarı aldığı ilginç kararla Ramazan ayında evlerde iftar yapılmasını yasakladı. Köyde yaşayan vatandaşlar iftarlarını imece usulü hazırlanan yemeklerle her akşam toplu olarak açıyor. Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine evlere yemek servisi ile başlayan uygulama zamanla gelenek haline geldi. Son 5 yıldır sürdürülen uygulama kapsamında köy halkı her gün yaklaşık 700 kişilik yemek hazırlıyor. Hazırlanan yemekler kurulan sofralarda birlikte yenilirken, gelemeyen yaşlı ve görev başındaki kişilere ise yemekler ulaştırılıyor. Köyün İmam Hatibi İbrahim Aktaş, uygulamanın dayanışmayı güçlendirdiğini belirterek, "Beş yıldır burada iftar veriyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz, öğrencilerimiz hep birlikte aynı sofrada buluşuyor. Hayır sahiplerinden Allah razı olsun, yardımlarını esirgemiyorlar. Muhtarımızın kesin talimatıdır, evlerde iftar olmaz. Gelin dolaşın bir tane evde yemek pişmediğini görürsünüz" dedi. Başka bir vatandaş da her yıl aynı birlikteliğin yaşandığını belirterek, "Herkes yardım ediyor, geliyor temizliyor. Herkesten Allah razı olsun. Burada toplu yemek yemekten mutluyuz" ifadelerini kullandı. Köy sakinlerinden Naciye Ateş ise uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, "Beş yıldır düzenli yemek yapılıyor, kimse evinde yemek yemiyor. Hep birlikte toplu olarak yiyoruz. Buraya gelmekten mutluyuz, Allah herkesten razı olsun" diye konuştu. Köy Muhtarı Nihat Ateş ise amaçlarının birlik ve beraberliği güçlendirmek olduğunu söyledi. Ateş, "İftar programının bu yıl beşinci senesi. Önceden herkes kendi evinde yapıp kendi çevresini çağırıyordu. Biz bunu birleştirdik, herkes aynı çatı altında yesin istedik. Polis, asker, sağlık çalışanı ve havalimanı personelleri nöbette oldukları için yemeklerini alıp gidiyor. Gelemeyenlere de biz götürüyoruz. Ramazan gelince köyde evlerde yemek pişirilmesine razı olmuyoruz, kısacası yasaklıyoruz. Birlik beraberlik içinde bu manevi ortamı yaşayalım istiyoruz. Burada günlük 700 kişilik iftar yemeği çıkartıyoruz" dedi.