ÇEVRE - 26 Eylül 2025 Cuma 18:17

Camili yolu yeniden ulaşıma açıldı: Vali Ergün sahada inceleme yaptı

A
A
A
Camili yolu yeniden ulaşıma açıldı: Vali Ergün sahada inceleme yaptı

Artvin’in Borçka ilçesinde 20 Eylül’de meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan Borçka-Camili yolu, yürütülen çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı. Vali Turan Ergün, bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.


Artvin’in Borçka ilçesinde 20 Eylül’de meydana gelen aşırı yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelanlar, birçok köy yolunu ulaşıma kapatmış, bölgede altyapı hasarları yaşanmıştı. Selin ardından en çok etkilenen güzergâhlardan biri olan Borçka-Camili karayolu, Karayolları, DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla tekrar ulaşıma açıldı.


Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, selin en fazla etkilediği Camili bölgesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Camili Köyü’nde vatandaşlarla Cuma namazı kılan Vali Ergün, namaz sonrası bölge halkıyla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti, talepleri dinledi. Vali Ergün, yetkililerden yapılan onarım ve önleyici çalışmalar hakkında da bilgi aldı.


Vali Ergün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 20 Eylül’de bölgeye normalin çok üzerinde yağış düştüğünü belirterek şunları söyledi, "sel ve heyelanlarda çok şükür can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. 28 vatandaşımız güvenli şekilde tahliye edildi. 19 köy yolu ulaşıma kapanmıştı, 22 köyde elektrik kesintisi yaşandı. Yoğun çalışmayla bu sorunlar büyük ölçüde giderildi. Camili ve çevresindeki tüm köy yollarının şu an ulaşıma açıldı. Sahada halen 220 personel, 50 iş makinesi ve 46 araçla çalışmaların sürüyor. Artvin bir afetler kenti. Deprem yok ama sel, çığ, toprak kayması, yangın gibi afetler var. Bu nedenle kurumlarımızın refleksi çok güçlü. Murgul’daki dere ıslah çalışmaları sayesinde bazı taşkınların önüne geçildi, altyapı onarımları için Cumhurbaşkanlığından ödenek talep edecek" ifadelerini kullandı.


Borçka Karagöl Tabiat Parkı’na ulaşımda ise herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Vali Ergün, "Bölgeye turistler gönül rahatlığıyla gelebilir" ifadelerini kullandı.



Camili yolu yeniden ulaşıma açıldı: Vali Ergün sahada inceleme yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Dur ihtarına uymayan sürücü polisten 30 kilometre kaçabildi Bartın’da dur ihtarına uymayan sürücü ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre boyunca takip edilen araç, Büyükkızılkum plajında durduruldu. Kovalamaca esnasında aracın camından yol kenarına parçalar halinde paketler atan sürücü ve yanındaki şahıs, gözaltına alınırken, araç ise incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Bartın Gölbucağı Kavşağı yakınlarında polisin dur ihtarına uymayan 74 ABN 335 plakalı araç, polisin dur ihtarına uymadı. Hızla kaçan araç, önce sanayi tarafına ardından ise İnkumu yoluna doğru seyir etti. Arkasından polis ekipleri de aracı takip ederek, durdurmaya çalıştı. Araç İnkumu yolunu kapatan polis ekiplerini fark edeince Gürgenpınarı Köyü istikametine seyir etti. Patika ve ara yollardan Büyükkızılkum Köyü’ne doğru devam eden sürücü durdurmak için polis aracın gittiği tüm istikametlerde tedbir alan alarak yolları kapattı. Tıyırtı Rampasındaki kavşakta, bekleyen polis ekipleri, araçlar barikat kurulurken, yol kapanı da hazırlandı. Polisin kovaladığı araç, son olarak Büyükkızlkum Plajına doğru hareket etti. Plajı geçen araç, patika yola girdi. Yolun bitmesi üzerine areçtan inen şahıslar yürüyerek kaçmaya çalıştı. Arkasından gelen şehir içi trafik ekipleri tarafından şahıslar kıskıvrak yakalandı. Olay yerine gelen Asayiş ve Narkotik şube ekiplerinin de desteği ile şahıslar gözaltına alındı. Araç sürücüsünün M.Ö, yanındaki arkadaşının ise M.Y olduğu belirlendi. Kovalamaca esnasında polis ekipleri, kaçan şahısların araç penceresinden yol kenarına doğru küçük parçalar savurduğunu tespit ederken, narkotik polisleri ise paketlerin savrulduğu bölgelerde inceleme yaptı. Araç ise çekici yardımıyla Bartın Emniyet Müdürlüğü binası bahçesine gitirildi. Aracın narkotik ekipleri tarafından detaylı bir şekilde inceleneceği öğrenildi.