ÇEVRE - 22 Ekim 2025 Çarşamba 09:35

Şavşat’ın gözü: Rutav Gölü

A
A
A
Şavşat’ın gözü: Rutav Gölü

Artvin’in Şavşat ilçesindeki Rutav Gölü, gökyüzünden bakıldığında adeta bir insan gözünü andırıyor. Üst tarafında bulunan ağaçlar da bir kaş gibi gölü çevrelerken, Rutav Gölü görenleri bu haliyle kendine hayran bırakıyor.


Artvin’in ’Sakin Şehir’ (Cittaslow) ünvanlı Şavşat ilçesi, sonbaharın tüm renklerini barındıran doğasıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor. İlçeye 25 kilometre mesafede bulunan Rutav Gölü, sarının, kırmızının ve kahverenginin tonlarının suya yansıdığı manzarasıyla ilgi çekiyor. Ayrıca gökyüzünden bakıldığında dağın yamacında adeta bir insan gözünü andıran gölün üst tarafında bulunan ağaçlar da bir kaş gibi Rutav Gölü’nü çevreliyor. Rutav Gölü göze benzeyen görüntüsü ile şaşırtıyor.


Küçük bir göl olmasına rağmen çevresindeki zengin bitki örtüsüyle doğaseverleri cezbeden Rutav Gölü, kartpostalları aratmayan görüntüsüyle bölge turizmine de katkı sağlıyor.


Ziyaretçilerden Zeliha Keleş, "Rutav gölü Artvin’in naçizane göllerinden biri. Geçen yıl da gelmiştim, tekrar gelmek istedim çünkü sonbaharı fotoğraflayabileceğimiz en güzel ambiyans burada. Ruh için bir gıda gibi. Herkese tavsiye ediyorum" derken, amatör fotoğrafçı Muhammet Dilekoğlu ise "Bu güzellikleri görmek ve fotoğraflamak için Trabzon’dan geldim. Keşke daha yakın olsa da her gün gelebilsek. Burası gerçekten olağanüstü bir yer, tüm doğa severlerin mutlaka görmesini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.



Şavşat’ın gözü: Rutav Gölü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Uygulama yapan polise çarpıp, kaçan şahıs tutuklandı Kayseri’de asayiş uygulaması yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, polis memuruna çarpıp, kaçan şahıs ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nda asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, E.S.T. yönetimindeki 38 ABB 843 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan E.S.T. uygulamada görevli polis memuru G.A.’ya çarparak kaçtı. Sürücü E.S.T. ile otomobilde bulunan K.D., A.A., ve Ü.M bir süre sonra otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 4 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, incelemelerin ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1.73 promil alkollü olduğu belirlenmişti Öte yandan, ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçarken polise çarpan E.S.T.’nin 1.73 promil alkollü olduğu öğrenilirken, şahıs hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan adli işlem başlatılmıştı. E.S.T.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 68 bin 466 TL idari para cezası yazılırken, araç trafikten men edilmişti. ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı Ayrıca sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen E.S.T. çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı. E.S.T. işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.