YEREL HABERLER - 28 Şubat 2015 Cumartesi 13:56

Didim Yağmura Teslim Oldu Cadde Ve Sokaklar Göle Döndü

A
A
A
Didim Yağmura Teslim Oldu Cadde Ve Sokaklar Göle Döndü

Aydının Didim ilçesinde de dün geceden bu yana etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin ana girişleri yağmur dolayısıyla dereleri andırırken, şiddetli yağış dolayısıyla cadde ve bulvarlar sular altında kaldı. kuvvetli yağışların etkisini sürdüreceği belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ege Bölgesi için yaptığı şiddetli yağış uyarısının ardından Didim’de hafta sonunda yağışlar etkili oldu. Cuma gecesi sabah karşı başlayan yağışlar etkisini İlçe genelinde sürdürürken ilçede Cumartesi gecesi m2’ye 52, 8 kg yağış düştüğü öğrenildi. Yağmur sabah saatlerinde etkisini giderek arttırırken, Didim-Akbük yolu girişin ise adeta dereyi andırdı.
Araçlar yolda güçlükle ilerlerken şehir merkezinde cadde ve bulvarlarda da su birikti. Şiddetli yağış günlük hayatı da olumsuz etkilerken, Yağışların etkisini hafta içinde de sürdüreceği öğrenilirken yetkililer vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmasını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.