YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 09:35

TÜRK ZEYTİNYAОLARI JAPONYA`DA ÖDÜLLERİ TOPLADI

A
A
A
TÜRK ZEYTİNYAОLARI JAPONYA`DA ÖDÜLLERİ TOPLADI

Türk zeytinyağlarının kalitesi Japonya`da belgelendi. 18-22 Nisan 2012 tarihleri arasında Tokyo`da Japon Tadımcılar Birliği`nce düzenlenen Olive Japan etkinliği çerçevesinde yapılan kalite yarışmasında Türk zeytinyağları büyük başarı gösterdi. Türk markası Savrandere Zeytinyağları altın madalya kazanırken, Nar Gurme, Monde İda ve Alyattes zeytinyağları gümüş madalyanın sahibi oldu. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Üyesi, Edremitli Zeytinyağı Üreticisi Ahmet Ertür ise Yarışmada Jüri Üyesi olarak görev yaptı.
Türkiye`den başka, ABD, İtalya, İspanya, Tunus, İsrail, Tunus, Ürdün, Fransa, Filistin, Fas, Şili, Avustralya, Yunanistan, Portekiz, Yeni Zellanda ve Japonya`dan katılımcı firmalar Olive Japan 2012 yarışmasında yaklaşık 140 numune ile yarıştı. Türk katılımcı markalar arasında Savrandere - GIDATAY Zeytinyağı altın madalya kazanırken, Nar Zeytinyağı, Monte İda Zeytinyağı, Alyattes Zeytinyağı gümüş madalyaya layık görüldüler.
``AYDINLI GIDATAY FİRMASI SAVRANDERE MARKASI İLE ALTIN MADALYA ALDI``
Japonya`da düzenlenen ``Zeytinyağı Kalite Yarışması``nda, Savrandere markasıyla yer alan GIDATAY firması, bu yıl 5.si düzenlenen Zeytindostu Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışmasında da iki numune ile bir birincilik bir de üçüncülük kazanmıştı.
Olive Japan 2012 yarışmasına davet edilen Zeytin Zeytinyağı Tanıtım Komitesi`ni temsilen panelist olarak görev alan Ahmet Ertür, Japonya`da zeytinyağı tüketiminin hızla arttığını, başta Avrupalı rakiplerimiz olmak üzere dünya genelindeki zeytinyağı üreticileri ile gümrük vergilerinde eşit olduğumuz Japonya pazarında Pazar payımızı hızla arttıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi. ZZTK`nın Olive Japan etkinliklerine jüri üyesi olarak davet edilmesinin büyük başarı olduğunu belirten Ertür, ``Bir başka başarımız ise farklı ülke, hatta yarıkürelerden zeytinyağlarının yarıştığı Olive Japan Yarışması`nda zeytinyağlarının kalitesini tescil ettiren başta Gıdatay olmak üzere tüm firmalarımızı kutluyorum. Japonya`da zeytinyağı çok yeni ama artarak çok ilgi uyandıran bir ürün. Yıllık 35 bin ton tüketim rakamına ulaştılar ve bu tüketim katlanarak artıyor, Bu pazardaki payımızı süratle arttırmamız için bu yarışmada ödül kazanan Türk firmalarının uygun bir zemin hazırladığını düşünüyorum`` dedi.
``JAPONYA HEDEF PAZAR``
Türk Zeytinyağı Sektörü`nün, geçtiğimiz yıllarda sadece numune gönderimleriyle katılım sağladığı uluslararası yarışmalarda ilk kez panelist olarak görev yaptığını ve bu gelişmenin sektöre gurur verdiğini ifade eden Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Metin Ölken, ``Japonya 2010 yılından itibaren ZZTK`nın özellikle zeytinyağı ihracatı için hedef pazarları arasında yer alıyor. Fuar katılımları, tadım etkinlikleri, tanıtım seminerleri ve düzenlenen ticaret heyetleri ile yıllık 35 bin ton zeytinyağı ithal eden Japonya pazarından alınan payın arttırılmasını amaçlıyoruz`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Cezaevinden izinli çıkan şahıs iki saat içerisinde 2 kez alkollü yakalandı Kayseri’nin Talas ilçesinde cezaevinden izinli çıkan şahıs, iki saat içerisinde 2 kez alkollü yakalandı. Üst üste alkollü yakalanan şahsa 275 bin TL idari para cezası yazılarak ehliyetine 2 yıl 6 ay süreyle el konuldu. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Atatürk Bulvarı üzerinde uygulama yapan ekipler plakası öğrenilemeyen U.E. yönetimindeki aracı durdurdu. Ekipler tarafından yapılan kontrollerde cezaevinden izinli çıktığı öğrenilen U.E.’nin alkollü olduğu belirlendi. Şahsa ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan 25 bin TL para cezası uygulanırken, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Öte yandan, yine Talas ilçesine bağlı Han Mahallesi Erhan Caddesi üzerinde polis ekiplerin şüphesi üzerine 38 HD 678 plakalı otomobil durduruldu. Kontrollerde sürücünün iki saat önce ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan işlem yapılan U.E. olduğu belirlendi. Trafik ekipleri tarafından yapılan incelemelerde alkollü olduğu anlaşılan U.E.’ye ikinci kez ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan 50 bin TL, ‘sürücü belgesine el konulduğu halde araç kullanmak’ suçundan 200 bin TL olmak üzere toplamda 250 bin TL para cezası yazılarak, ehliyetine 2 yıl daha el konuldu. İki kez alkollü yakalanan U.E.’ye toplamda 275 bin TL idari para cezası uygulanarak, ehliyetine 2 yıl 6 ay süreyle el konuldu. Ayrıca U.E. hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan adli işlem başlatıldı.