YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 16:33

NAZİLLİ`DE HER MAHALLEYE YENİ DÜОÜN SALONU ÇALIŞMASI

A
A
A
NAZİLLİ`DE HER MAHALLEYE YENİ DÜОÜN SALONU ÇALIŞMASI

Nazilli Belediyesi, ``˜Her mahalleye yeni düğün salonu` sloganı ile çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz yıl Pınarbaşı düğün salonunu kazandıran Nazilli Belediyesi, Yeşil mahallede yeni düğün salonu çalışmaları başlattı.
Yeşil Mahalle düğün salonu yapım çalışmalarını Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir, Fen İşleri Müdürü Halil İbrahim Topçu, Fen İşleri Teknisyeni İsmail Gedik ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Düğün Salonu çalışmaları hakkında birim amirlerinden bilgi aldı. Yaklaşık bin 797 m2`lik bir alanda tasarlanan Yeşil Mahalle Düğün Salonu çalışmalarına başlandı. Yeşil mahalle düğün salonu kompleksi 705 m2`lik alana yapılacağı belirtilirken, düğün salonun 650 kişilik kapasiteli olacağı ifade edildi. Yaz ve kış aylarında vatandaşlara hizmet verecek olan ve yapım çalışmalarına başlanan Yeşil mahalle Düğün salonunun servis mekanları, gelin odası, wcleri gibi mekanları da bulunacağı öğrenildi.
``HER MAHALLEYE DÜОÜN SALONU``
Nazilli`nin her mahallesine yeni düğün salonları yapmayı planlıyoruz diyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; ``Yaz ayları gelince şehrimizde düğün sünnet ve bu gibi cemiyetler fazlalaşmaktadır. Şu an hali hazırda bulunan düğün salonlarımız bu yoğunluğa cevap verememektedir. Halkımız bu yüzden düğün sünnet ve cemiyetlerini mahalle ve sokak aralarında yapmak zorunda kalıyorlar. Amacımız Nazilliliyi bu sıkıntı ve eziyetten kurtarmak. Nezih, temiz ve modern ortamlarında cemiyet, sünnet, düğün ve derneklerini yapsınlar. Bu düğün salonumuz tamamlandıktan sonra Nazilli`nin her mahallesinde yeni düğün salonları yapmayı planlıyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Kazaya yapınca plakaları söküp kaçtı ama polisten kaçamadı Aksaray’da alkollü olarak direksiyon başına geçtiği araçla maddi hasarlı kazaya karışıp olay yerinden kaçan genç sürücü yolda plakalarını söküp izini kaybettirmeye çalışsa da sürücünün kaçış oyununu polis bozdu. Plakasız araçla yakalanan alkollü sürücüye toplam 117 bin lira ceza kesilirken, ehliyetine 7 ay el konup araç ise 1 ay trafikten men edildi. Olay Küçükbölcek Mahallesi Cumhuriyet Buvarı üzerinde yaşandı. Edinile bilgiye göre, alkol aldıktan sonra 06 SHC 36 plakalı aracıyla trafiğe çıkan 22 yaşındaki Faik K. isimli genç, bulvar üzerinde maddi hasarlı trafik kazasına karışarak olay yerinden kaçtı. Ara sokaklara girerek plakalarını söken sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan arkadaşı izlerini kaybettirmeye çalışırken, alkollü olması ve kaza yerinden kaçmasının ardından üçüncü bir kural ihlali yaparak plakasız araçla kaçmayı sürdürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar ve şikayet üzerine harekete geçen polis plakasız olarak izini kaybettirmeye çalışan sürücünün peşine düştü. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından aracın izini süren ekipler çok geçmeden aracı ve şahısları bir otoparkta yakaladı. Ehliyet, ruhsat ve Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirilen sürücü Faik K. ve yolcu konumundaki arkadaşı, polis memurlarına agresif tavırlar sergileyerek olayı örtbas etmeye çalıştı. Genç sürücünün alkol metre ile yapılan ölçümde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye plakasız araçla trafiğe çıkmak, kaza yerini terk etmek ve alkollü araç kullanmak gibi çeşitli maddelerden toplam 117 bin lira para cezası kesilirken, araç 1 ay süreyle trafikten men edilerek çekici marifetiyle otoparka çekildi. Öte yandan plakasız araç kullanmaktan 1 ay, alkollü araç kullanmaktan ise 6 ay olmak üzere toplam 7 ay süreyle sürücünün ehliyetine el konuldu. Genç sürücü işlemlerinin ardından kazaya karışıp kaçtığı için gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis memurlarına kimliğini ibraz etmeyen ve güçlük çıkaran yolcu konumundaki şahıs ise kimlik tespiti için polis merkezine götürüldü.