EĞİTİM - 11 Ekim 2019 Cuma 14:38

ADÜ İletişim Fakültesi Akademik Kurulu toplandı

A
A
A
ADÜ İletişim Fakültesi Akademik Kurulu toplandı

Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, İletişim Fakültesi TV Stüdyosu’nda gerçekleşti.

Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, İletişim Fakültesi TV Stüdyosu’nda gerçekleşti.


Toplantıda ilk konuşmayı İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen yaptı. Fakülte hakkında bilgiler veren Esen, İletişim Fakültesinin Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin yeni fakültelerinden biri olduğunu, buna rağmen birçok alanda öğrencilerinin uluslararası ve ulusal ödüller aldığını belirtti. Esen konuşmasına şöyle devam etti. “ Çok genç ve yeni bir fakülteyiz. Hatta ilk mezunlarımızı geçen yıl verdik. Dört bölüme sahip olan fakültemiz üç bölüme öğrenci almaktadır. Toplam öğrenci sayımız 694, akademik personel sayımız 30’dur. Yeni bir fakülte olmamıza rağmen müzemizde 10 ödülümüz var. Öğrencilerimiz uluslararası ve ulusal yarışmalardan hep ödülle dönüyor. Öğretim elemanlarımızın çoğunun haftalık ders saati zorunlu ders yüklerinin iki-üç katıdır. Buna rağmen fakültemiz akademik yayın anlamında ileri düzeydedir. Derslik ve ekipman anlamında sıkıntılarımız var. Bunların da zaman içinde sizlerin yardımıyla çözüleceğine inanıyorum” dedi.


ADÜ TV çalışmaları hakkında detayları aktaran Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi M. Umut Tuncer, Rektörlüğün desteği ile yapılan yeni televizyon stüdyosu ve atölyeler hakkında da bilgiler verdi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Bilal Arık ise Rektörümüzün yerel ve üniversite kaynaşmasına önem verdiğini dile getirerek, “Yerel ve üniversite kaynaşmasına önem veriyoruz. Bunun için de yakın zamanda Medya ADÜ’de isimli bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Fakültemiz öğretim elemanlarından 8 kişilik bir ekip kurduk, bunun için çalışılıyor. Yakın zamanda bu etkinliği gerçekleştireceğiz.” dedi.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın ise sözlerinde ADÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen 60 bine yaklaşan öğrenci ve personel sayısına ulaştığını ve ADÜ’nün fakültelerinin Türkiye’nin sayılı fakültelerine dönüştüğünü belirtti.


Aydın sözlerine şöyle devam etti; “İletişim Fakültesi ADÜ’nün yeni fakültelerinden biridir. Bize düşen görev okullarımıza destek vermektir. İletişim fakültemiz gibi yeni fakültelerimize biraz daha fazla destek vereceğiz. Özellikle akademik kadro bakımından destekleyeceğiz. Derslik sıkıntısı diğer fakültelerimizde de var bunun için acil yeni bir derslik projesi hazırlıyoruz. İletişim Fakültesine eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerin yanında şehirle ADÜ’yü bütünleştirme anlamında önemli görevler düşüyor. ADÜ TV projesi bu anlamda önemli. Çünkü burada üretilen bilgi halka yayılacaktır. Ayrıca Üniversitemizin bilinirliği tanınırlığı artacaktır” dedi. Yeni akademik yılda öğretim elemanlarına başarılar dileyen Aydın, ardından öğretim elemanlarının sorularını cevapladı.


Toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Ali Akyol, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Bilal Arık, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Umut Tuncer ve öğretim elemanları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.
Samsun Karlı rampayı çıkarken zorlanan araç alev alev yandı: Sürücü yanan araçta para ve altınını aradı Samsun’da kar yağışı altında rampayı çıkarken zorlanan bir otomobil çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, sürücü itfaiye ekipleri ile birlikte yanmış araçta parasını ve altınını aradı. Olay, Canik ilçesi Uludağ Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sercan B. idaresindeki 55 TA 743 plakalı otomobil, rampayı çıkmaya çalıştığı sırada kar yağışı dolayısıyla zorlandı. Aracın zorlanması sonucu yangın çıktı. Yoldan geçen polis memuru, araçta bulunan sürücü ve çocuğunu otomobilden çıkartarak yangın söndürme tüpüyle ilk müdahalede bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kaygan yol nedeniyle yanan aracın yanına çıkamayınca hortum uzatarak yangına müdahale etti ve yangını söndürdü. Müdahale sırasında bir itfaiye aracı da karda kayarak tehlike atlattı. Otomobil çıkan yangın sonucu tamamen yanarak demir yığınına döndü. İtfaiyenin yangını söndürüp soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından araç sürücüsü, otomobilinde 5 bin lira para ile 4 gram altını bulunduğunu söyleyerek itfaiye ekiplerinden bulmalarını istedi. Sürücü ve itfaiye ekipleri, yanmış araçta para ve altın aradı ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Uludağ Mahallesi Muhtarı Sevgi Baş Tumgan, "Kar sebebiyle üzücü bir durum yaşadık. Bir araç karda çıkarken zorlandığı için alev alıp yanmaya başladı. O sırada vatandaş araçtan çıktı. Can kaybımız yok. Çocuğuyla birlikte araç alev almaya başlayınca araçtan çıkıyor. Sürücülerden ricam bu hava şartlarında araçlarını zorlamamaları, mümkünse zincirlerini takmalarıdır. Dikkatli olursak ne mal kaybı ne de can kaybı yaşarız" diye konuştu.