GENEL - 26 Aralık 2019 Perşembe 09:49

Nazilli’nin yeni logosu belirlendi

A
A
A
Nazilli’nin yeni logosu belirlendi

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen ve rekor düzeyde katılımla gerçekleşen logo yarışmasında sonuçlar belli oldu.

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen ve rekor düzeyde katılımla gerçekleşen logo yarışmasında sonuçlar belli oldu. Toplam 7 bin 327 kişinin oy kullandığı yarışmada, içerisinde Sümerbank, efe, zeytin ve incir figürleri bulunan eser yapılan halk oylamasında 3181 oy alarak 1’inci seçildi.


Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen ve toplamda 17.500 TL ödüllü Logo Tasarım Yarışması sonuçlandı.


17 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan ve Nazilli Belediyesi’nin kurum kimliğinde kullanılmak amacıyla düzenlenen logo yarışmasının ilk aşamasında seçici kurul tarafından belirlenen 3 eser halkın oylamasına sunuldu.


Bir hafta boyunca şehrin en kalabalık noktalarına konulan stantlarda Nazilli Belediyesi’nin yeni logosunu seçmek için 7 bin 327 kişi oy kullandı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği oylamalarda 52 oy geçersiz sayılırken, oy pusulasının 1’inci sırasında yer alan esere 245, 2’inci sırasında yer alan esere 819, 3. sırasında yer alan esere de 3 bin 181 kişi oy kullandı. 2 bin 530 kişi ise pusulanın 4’üncü sırasında yer alan ‘seçime değer Logo bulamadım’ ibaresini tercih etti.


Halk oylamasına katılarak Nazilli Belediyesi logosunun belirlenmesinde görüş bildiren tüm vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Öncelikle Nazilli Belediyesi’nin ilke, değer ve atılımlarını, geniş vizyonunu, şeffaf ve katılımcı yapısını, halk ile kurduğu derin ilişki ve diyalogu en iyi yansıtan 3 tasarım halk oylamasına seçildi. Daha sonra da karar halkımıza bırakıldı. 16 Aralık Pazartesi gününe kadar hem belediyemizin resmi internet sitesinden hem de kentimizin çeşitli noktalarına kurmuş olduğumuz stantlarımızda vatandaşlarımız oylarını kullandılar. Kullanılan oylar yine seçici kurulumuz tarafından tek tek incelendi. Halkımızın verdiği karar doğrultusunda yarışmamız sonuçlandı. Hem yarışmamıza büyük bir teveccüh gösteren tasarımcı arkadaşlarımıza hem de halk oylamamıza katılan vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, yeni logomuzun Nazilli’mize ve belediyemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Başkan Özcan, yeni logonun Nazilli Belediyesi’ne ekstra bir maliyet yaratmayacağını, etap etap logonun bulunduğu materyal ve alanların yıpranma düzeyine göre değişikliğe uğrayacağını belirterek; yarışmada 1’inci seçilen logonun tasarımcısı Gökhan Çamurcu’yu tebrik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Kadooğlu Yağ’a Gaziantep’in Yıldızları ödülü Kadooğlu Yağ, ihracat performansı ve uluslararası pazarlardaki istikrarlı büyümesiyle Gaziantep Sanayi Odası tarafından Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’nde ödüllendirildi. Yıl boyunca üretim gücü, kalite standartları ve sürdürülebilir ihracat yaklaşımıyla dikkat çeken Kadooğlu Yağ, bu anlamlı ödülle 2025 yılını bir başarıyla daha tamamlamanın gururunu yaşadı. Gaziantep Sanayi Odası’nın en prestijli organizasyonlarından biri olan Gaziantep’in Yıldızları, yıl boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından bir çok ödüle layık görülen Kadooğlu Yağ için ayrı bir anlam taşıyor. "Bu ödül, emeğimizin ve vizyonumuzun bir yansımasıdır" Kadooğlu Yağ Yönetim Kurulu Üyesi Azime Kadooğlu Akbulut, ödüle ilişkin değerlendirmesinde, "Gaziantep gibi üretim ve ihracat kültürü çok güçlü bir şehirde, Gaziantep Sanayi Odası tarafından böyle kıymetli bir ödüle layık görülmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bu ödül, sadece ihracat rakamlarımızın değil ekip ruhumuzun, kalite anlayışımızın ve uzun vadeli vizyonumuzun da bir göstergesidir. Yılın son ödülünü almak, bu başarıyı daha da anlamlı kılıyor. Başta çalışanlarımız olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. İhracatta istikrarlı büyüme vurgusu Kadooğlu Yağ, farklı coğrafyalara uzanan ihracat ağı, yüksek üretim kapasitesi ve güçlü tedarik zinciriyle Gaziantep’in ihracat başarısına katkı sunmaya devam ediyor. Firma, önümüzdeki dönemde de katma değerli üretim ve sürdürülebilir büyüme odağıyla uluslararası pazarlardaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.
İzmir Menemen İZBAN İstasyonu’nda deprem ve kaza tatbikatı Muhtemel bir deprem anında raylı sistemlerde yaşanabilecek acil durumlara hazırlık amacıyla Menemen İZBAN İstasyonu’nda arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, trenin raydan çıkarak devrilmesi senaryosu eş zamanlı müdahalelerle sahada uygulandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, TCDD, AFAD, İZBAN, UMKE ve MAKUR iş birliğiyle Menemen İZBAN İstasyonu’nda muhtemel bir deprem anında meydana gelebilecek acil durumlara hazırlık düzeyini artırmak amacıyla kapsamlı bir arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında sahadaki uygulama ve müdahaleler gerçeğini aratmayan görüntüler oluşturdu. Deprem senaryosu başarıyla uygulandı Senaryo kapsamında, Çiğli’den hareket eden bir yolcu treni Menemen İZBAN İstasyonu’na giriş yaptığı sırada deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı nedeniyle trenin son vagonu raydan çıkarak devrildi. Trende 40 yolcu bulunduğu ve 7’sinin yaralandığı bilgisi makinist tarafından operasyon kontrol merkezine bildirildi. Durum vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletilirken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler olay yerine ulaşana kadar tren personeli tarafından yaralı yolculara ilk yardım uygulamaları yapıldı. Ardından tahliye çalışmalarının güvenli bir şekilde yürütülmesi için öncelikle demiryolu hattının elektrik enerjisi kesildi ve olay yeri emniyete alındı. Ardından ekipler, vagon içerisinde mahsur kalan yolculara ulaşarak durum tespiti yaptı. Sağlıklı yolcular, belirlenen tahliye planı uygulanarak güvenli toplanma alanına alındı. Tekerlekli sandalyede olduğu belirlenen bir yolcu ilk kontrollerinin ardından güvenli alana sevk edilirken; durumu ağır olan iki yolcu sedye ile tahliye edildi. Yaralıların tamamı olay yerindeki ilk tıbbi müdahalelerin ardından ambulanslarla sağlık kuruluşlarına sevk edildi.
Erzurum Erzurum’da araç sayısı 151 bin 552 oldu Ülkemizde araç sayısı 33 milyon 371 bin 446 iken, Kasım ayı itibariyle Erzurum’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 151 bin 552 oldu. Ülkemizde Kasım ayında 183 bin 172 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Kasım ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 52,4’ünü otomobil, yüzde 29,9’unu motosiklet, yüzde 12,8’ini kamyonet, yüzde 2,1’ini traktör, yüzde 1,6’sını kamyon, yüzde 0,6’sını minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,6 arttı. Kasım ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre özel amaçlı taşıtta yüzde 209,6, kamyonette yüzde 14,8, otomobilde yüzde 9,6, traktörde yüzde 3,6, otobüste yüzde 0,5 artarken motosiklette yüzde 10,9, minibüste yüzde 10,4 ve kamyonda yüzde 8,5 azaldı. Erzurum, 151 bin 552 kayıtlı araçla Türkiye sıralamasında 49. basamakta yer aldı. Kasım ayında 4 bin 54 araç devrinin yapıldığı Erzurum, ülke sıralamasında 42’inci oldu. Erzurum’da trafiğe kayıtlı araçlarda otomobil 77 bin 586 ile ilk sırada yer alırken, minibüs sayısı 2 bin 351, otobüs sayısı bin 378, kamyonet sayısı 31 bin 579, kamyon sayısı 6 bin 693, motosiklet sayısı 8 bin 648, özel amaçlı araç sayısı 781 ve traktör sayısı 22 bin 536 oldu. Kasım 2025 döneminde Erzurum’da 4 bin 54 aracın devri yapıldı. Bunlardan 2 bin 539’u otomobil, minibüs 56, otobüs 15, kamyonet 893, kamyon 93, motosiklet 95, özel amaçlı araç 10 ve traktör 353 adet olarak gerçekleşti. Erzurum’da Kasım ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı 805 olurken, bunlardan 479’u otomobil, 2’si minibüs, 6’sı otobüs, 169’u kamyonet, 10’nu kamyon, 82’si motosiklet ve 57’si traktör oldu.
Erzurum Oltu MTAL’de teknolojik dönüşüm Erzurum’da Oltu ilçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’de teknolojik dönüşüm başladı, atölyeler yeni nesil makinelerle donatıldı. Erzurum’un Oltu ilçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Metal Teknolojisi ile Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanlarında yaptığı büyük teknolojik yatırımla dikkat çekti. Okul bünyesindeki atölyeler, yeni nesil makinelerle yenilenerek öğrencilerin sektör standartlarında eğitim almasına imkân sağlandı. "Çelik gibi irade, teknolojiyle buluştu" anlayışıyla hareket eden okul yönetimi, öğrencilerin hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerini güçlendirdi. Toplam 13 yeni nesil makinenin kazandırıldığı atölyelerde artık ahşap ve metal alanlarında her türlü üretim yapılabiliyor. Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin ve Okul Müdürü Anıl Demircan yenileme çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla atölyeleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında meslek öğretmenlerinden makinelerin teknik özellikleri ve eğitimdeki kullanım alanları hakkında bilgi alındı. atölyelerin modern makinelerle donatılmasında emeği geçenlere teşekkür edildi. Yetkililer, yapılan yatırımlar sayesinde öğrencilerin iş hayatına daha donanımlı şekilde hazırlandığını belirterek, okulun üretken, geliştiren ve geleceği inşa eden bireyler yetiştirmeye devam edeceğini vurguladı. Okul Müdürü Anıl Demircan yapılan yatırımlarla Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, bölgenin mesleki eğitimdeki önemli merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini altını çizdi. Öte yandan Bilişim Teknolojileri Alanı atölyesi de yenilenerek 10 adet yeni nesil bilgisayar okul bünyesine kazandırıldı. Oltu MTAL geleceğin yükselen değeri Metal Teknolojisi Alanı için alınan makineler şu şekilde sıralandı: "Lazer Kaynak Makinesi, Argon (TIG) Kaynak Makinesi, Plazma Kesme Makinesi, Punta Kaynak Makinesi" Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı için alınan makineler ise şöyle: "Kenar Yapıştırma Makinesi, Planya Makinesi, Şerit Testere Makinesi, Yatay Delik Makinesi, Kalınlık Makinesi, Freze Makinesi, Sütunlu Dikey Matkap, Çoklu Delik Makinesi, Ahşap Lazer Kesim Makinesi."