YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 15:15

EGAFED BAŞKANI CEYLAN’DAN 2011 DEĞERLENDİRMESİ

A
A
A
EGAFED BAŞKANI CEYLAN’DAN 2011 DEĞERLENDİRMESİ

Ege ve Akdeniz Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan, ekonomik anlamda 2011 yılının genel anlamda olumlu geçtiğini belirtti.
Ege ve Akdeniz Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) 80. Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Aydın’da, Aydın Genç İş Adamları’nın (AYGİAD) ev sahipliğinde yaptı. Anemon Otel’de gerçekleşen yönetim kurulu toplantısına EGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Efkan Ceylan, federasyon yönetim kurulu üyeleri, AYGİAD Başkanı Ufuk Devrim, ve AYGİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda EGAFED Başkanı Efkan Ceylan 2011 yılının ekonomi değerlendirmesini yaptı. Ceylan; “İhracat, işsizlik, enflasyon, bütçe gibi makroekonomik göstergeler 2011 yılında genel olarak olumlu bir seyir izlemiştir” dedi. 2011 yılı boyunca devam eden Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki siyasi olaylar ve gelişmeler, Avrupa ülkelerinin borç sorunu, yine bazı Avrupa ülkelerindeki siyasi belirsizlikler; Türkiye’yi de etkilediğini söyleyen EGAFED Başkanı Efkan Ceylan, bu etkilerin 2012 yılında da devam edeceğini belirtti.
Genel olarak Amerika ve Avrupa merkezli küresel aktörler 2011 yılında yatay bir seyir izlediklerini, bu karşılık gelişmekte olan ülkelerin ise küresel ekonomide ağırlıklarını hissettirmeye başladıklarını belirten EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; “Türk ekonomisi ise Çin’den sonra en hızlı büyüyen ekonomi olurken, rekor düzeylere ulaşan cari açık sorunumuz 2011 yılında da ekonomimizin yumuşak karnı olmaya devam etmiştir. Merkez Bankası’nın 2011 yılının ilk 10 aylık verilerine göre; cari açığımız 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 94 artarak, 65 milyar dolara ulaşmıştır. İhracat, işsizlik, enflasyon, bütçe gibi makroekonomik göstergeler 2011 yılında genel olarak olumlu bir seyir izlemiştir. İhracattaki istikrarlı artış, işsizlik oranındaki azalma, sanayi üretiminde devam eden pozitif yükselme ülke ekonomimiz adına sevindiricidir” dedi.
“UMUT VEREN RAKAMLAR YETERLİ DEĞİL”
Türkiye ekonomisi için umut veren bu rakamlar ve gelişmelerin yeterli olmadığını belirten EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; “Küresel kriz riskine karşı dünya ülkelerinin hepsi kendi imkanlarıyla tedbir alma yarışına girmişlerdir. Yaşadığımız dünyada hiçbir ülkenin sorunu artık diğer ülkelerin sorunlarından bağımsız değildir. Yunanistan, İtalya ve İspanya ekonomilerini düze çıkarmak için Avrupa Birliği adeta seferber olmuştur. Yani artık “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” anlayışı, yaşadığımız küresel dünyada hiçbir anlam ifade etmemektedir” dedi.
“Türkiye, 75 milyonluk nüfusu ve coğrafi konumuyla; küresel dünyanın etkisi dışında kalamaz” diyen Efkan Ceylan; “İran, Suriye, Irak gibi müdahaleye açık ve istikrarsız bir bölgenin huzurunun anahtarı Türkiye’dir. Türkiye’nin bu bölgede güçlü olmaktan başka bir şansı yoktur. Bu gücün kaynağı da istikrarlı, gelişen ve güven veren bir ekonomidir. İktisadi anlamda güçlü bir Türkiye’nin demokrasisi de güçlü olacaktır. Güçlü ekonomi, güçlü demokrasi ve güçlü Türkiye hedefi için ülkemizin bütün şartları seferber edilmelidir” dedi.
“İŞ ADAMLARININ ÖNÜ AÇILMALI”
İşadamları olarak ekonomideki en küçük bir olumsuzluğu fazlasıyla hissettiklerini belirten Efkan Ceylan, iş adamlarının yatırımlar ve girişimcilik açısında önlerinin açılması gerektiğini dile getirdi. EGAFED Başkanı Efkan Ceylan değerlendirmesinde; “Türkiye’nin en fazla risk alan, sorumluluk alan, elini taşın altına koyan grubunu bizler oluşturuyoruz. Vergi veriyoruz, istihdam yaratıyoruz, üretiyoruz ve tüm bunları yaparken ülkemize katma değer sağlıyoruz. O halde iş dünyası olarak bizlerin önünü açacak, girişimlerimizi kolaylaştıracak, daha fazla üretmemizi sağlayacak bir ekonomi bakışını fazlasıyla hak ediyoruz. TÜGİK, EGAFED ve GİAD gibi birçok sivil toplum kuruluşumuzla birlikte, Türkiye’ye hizmet etmeye, gençlerimize model olmaya, girişimcilerimize moral vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendilerine mezar oldu Bartın’da 9 gün önce engelli Tevfik Çetinbağ’ın hayatını kaybettiği yangında ağır yaralanan eşi de hayatını kaybetti. Çiftin 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıkarken, kazada ölen 9 yaşındaki kızlarının son kez cenazesinin getirildiği ev kendilerine mezar oldu. Bartın’ın Kayadibikavlak köyü Örencik Mahallesi’nde bedensel engelli Tevfik Çetinbağ’ın evinde tüpten çıkan gaz nedeniyle yangın çıkmış, evde yatalak halde bulunan Tevfik Çetinbağ alevlerin arasında kalmıştı. Dışarı çıkarak yardım isteyen Seher Çetinbağ ve kaynı Selim Çetinbağ, Tevfik Çetinbağı kurtarmak için yeniden alevlerin arasına dalmıştı. Olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri tarafından müdahale edilen yangın kısa sürede söndürülürken, feci olayda Tevfik Çetinbağ hayatını kaybetmiş, Seher Çetinbağ ve Selim Çetinbağ ağır yaralı olarak kurtarılmıştı. Ağır şekilde yaralanan Seher ve Selim Çetinbağ 112 ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından önce Bartın Devlet Hastanesine ardından ise İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Selim Çetinbağ’ın hayati tehlikesi sürürken, Seher Çetinbağ ise 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Seher Çetinbağ’ın cenazesinin İstanbul’dan Bartın’ın Kayadibikavlak köyüne getirilerek, aynı yangında hayatını kaybeden kocasının mezarının yanına defin edileceği öğrenildi. 6 yıl önce ölen kızlarının tabutunun getirildiği ev kendilerine mezar oldu Yangında hayatını kaybeden bedensel engelli Tevfik Çetinbağ ve eşi Seher Çetinbağ’ın 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıktı. 6 Nisan 2018 yılında Bartın Sipahiler Şehit Gürdal Çakır İlkokulu bahçesinde meydana gelen kazada, özel eğitim alan 9 yaşındaki Emine Çetinbağ’a servis aracı çarpmış, kazada hayatını kaybeden küçük kızın tabutu son kez evlerine götürülmüştü. Bedensel engelli baba tekerlekli sandalye ile evin dışına çıkarılan acılı baba Tevfik Çetinbağ, son kez evlerinin önüne getirilen kızının tabutu başında gözyaşı dökmüş, anne Seher Çetinbağ ise, "Benim kınalı kuzum, babaannene selam söyle" diyerek ettiği feryat yürekleri dağlamıştı. Küçük kızın tabutunun getirildiği ev, olaydan 6 yıl sonra çıkan yangında tamamen kül olurken, küçük kızın evde yaşayan anne ve babası Tevfik ile Seher Çetinbağ yangında hayatını kaybetti.