EKONOMİ - 01 Şubat 2023 Çarşamba 10:09

OKT Trailer, artan büyüme hacmi ile 78 ülkede

A
A
A
OKT Trailer, artan büyüme hacmi ile 78 ülkede

Sektörde fark oluşturan çalışmaları ile 78 ülkeye ulaşarak ihracattaki başarısını zirveye taşıyan OKT Trailer; 2023 yılında marka hedeflerine yönelik yeni projeleri ile gündemde yerini koruyor.

Sektörde fark oluşturan çalışmaları ile 78 ülkeye ulaşarak ihracattaki başarısını zirveye taşıyan OKT Trailer; 2023 yılında marka hedeflerine yönelik yeni projeleri ile gündemde yerini koruyor. 2022 yılında Dünyadaki pazar payını genişleterek kapasite artışını hızla sürdüren OKT Trailer, lojistik sektöründe artan hareketliliğe ve özel ürünleri ile gelen taleplere cevap verme noktasındaki başarısı ile satış rakamlarında adet bazında yüzde 14’lük büyüme ile başarısını sürdürdüğü belirtildi.



OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş 2022 yılı değerlendirmesi ve 2023 yılına yönelik beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Satış adetlerine bakıldığında 2022 yılı 12 aylık dönemde 2021 yılına göre toplam treyler üretim adet bazında yüzde 14 oranında artış gerçekleştirdiklerini belirten Maraş, özellikle global pazarda büyüme hedeflerinde emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Maraş, "Pek çok ülkede bulunan distribütörleri, yeni iş birliktelikleri ve geniş filolara sunduğu özel çözümleri ile Afrika ve Ortadoğu’daki yapılanma sürecinin ardından Avrupa’da satış ağını genişletip yapılanmasını tamamlayan, treyler sektöründeki deneyim ve uzmanlığı ile tercih edilen OKT Trailer uluslararası yayılım stratejisi çerçevesinde 2022 yılı itibarıyla 78 pazara ulaştı. 2023 yılı için Kuzey Avrupa’da yol alarak Avrupa’nın tüm ülkelerinde kullanıcı beklentilerine cevap veren OKT Trailer, ürünleri ile geniş filoların çözüm ortağı olmayı hedefliyor" dedi.



"Treyler sektöründe farklı bakış açıları kazandırarak Ar-Ge Merkezinde yürütülen proje çalışmaları ile Dünya’da yaşanan gelişmelerin sektöre uyarlandığı, inovatif çalışmaların çıktı olarak kazandırıldığı bir dönem içerisindeyiz" diyerek treyler sektörüne her daim geniş açı ile baktıklarını ve geleceğin temsilcisi olmak istediklerini belirten Hakan Maraş, “2022 yılı; artan talepler istikametinde hızlı cevap verebilirliğimiz, profesyonel bakış açımız ve çözüm odaklı üretim kabiliyetimiz ile ön plana çıktığımız bir dönem oldu. Rekabetin daha fazla arttığı sektörümüzde her daim yeniliğe ayak uyduran, henüz ihtiyaç değilken oluşabilecek talepleri ön gören, hızlı ve profesyonel ekibimiz ile sektörümüze farklı bakış açıları getirerek ülkemizi dünyada temsil etme yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılında yaşadığımız hareketlilik ve markamızın büyüme hedefi istikametinde altyapı ve ekipmanlarımızda güçlendirme, insan kaynağı olarak ekibimizi genişletme yolunda çalışmalarımız devam etti. OKT Akademi çerçevesinde üretim sahasında çalışan uzman ekibimiz ve yine Mühendis Formasyon Eğitimlerimiz ile alanında profesyonel mühendis kadromuzu genişleterek geçen yıla oranla çalışan sayımızda yüzde 35 artış sağladık. Artan talepler istikametinde 2023 yılında da çalışan sayımızda artışımız devam edecek olup, büyüme hedeflerimiz istikametinde dördüncü fabrika yatırımımız için fizibilite çalışmalarımızı da başlattık. 100 bin m2’lik alanda konumlandırılacak dördüncü fabrika yatırımımız ile üretim kapasitemizde önemli oranda artış sağlayacağız” şeklinde konuştu.



Her zamankinden daha dijital hale gelen yeni dönemde otomotiv, lojistik ve treyler sektöründe teknoloji şirketlerine benzer bir yapıya bürünme çalışmalarında büyük bir yol kat edildiğini söyleyen Hakan Maraş, “Küresel alanda rekabet üstünlüğümüzü korumak ve geliştirmek adına, ürünlerimizde pek çok yenilikler, üretim sahamızda kapasite artışı ve geleceğe yönelik yatırımlarımızı şekillendirerek sektör pazarındaki gelişimi yönlendiren veya engelleyen temel eğilimleri ve faktörleri belirledik. Bu hususta gerekli teknolojik altyapıya sahip Ar-Ge merkezimizde Aerodinamik gıda tankeri projemizi hataya geçirerek, yeni dönem ihtiyaçlarına ışık tutacak geleceğin taşımacılık modelini sunuyoruz. Son zamanlarda üzerinde fazlaca durduğumuz sürücü konforu hususunda kullanım kolaylığı ve kullanıcı dostu pek çok özelliği barındıran Avrupa’da tasarım ödülü alan ilk ve tek Türk Markası olmayı başardık. Yeni nesil tanker projemizde yakıt tüketimini düşüren aerodinamik yapıda gövde tasarımı ve sürtünme katsayısını azaltarak çevreye duyarlı, CO2 salınımının azaltılmasını destekleyen tasarım detaylarını geçtiğimiz Eylül ayında Hannover’daki Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA Transportation) lanse ettik. Fuarda çeşitli ülkelerden ziyarete gelen pek çok müşterinin ilgisini çeken konsept tasarım Aerodinamik Gıda Tankeri aracımızın üretimi için çalışmalarımız başladı. Müşterilerimizin rekabet gücünü artıracak, verimlilik ve güvenli taşımacılık esaslı gelecek çalışmalarımız ile sektörde fark oluşturarak, markamızın vizyonuna uygun yeni projelerimiz ile 2023 yılında da gündeme gelerek ülkemizi temsil edeceğiz” ifadelerine yer verdi.



2022 yılı tüketicinin farkındalığını arttıracak çalışmaların ve yine bu yöndeki iş birliktelikleri için hazırlıkların yapıldığı, sektörün geleceğine yönelik stratejilerin gözden geçirilip pandemi ve buna bağlı ekonomik dalgalanmalarla mücadelede sektörümüzde ve dünyada kabuk değiştirme dönemi olduğunu söyleyen Hakan Maraş, “Bir süredir global ölçekte etkileri devam eden treyler ürün gruplarında bulunabilirlik sorunları, yaşanan çip krizi, kurlara bağlı fiyatların yükselme trendi sektörel bazlı mamullerde ciddi anlamda artış meydana getirdi. Yaşanan tüm bu gelişmeleri yakından takip ederek; gereken plan güncellemeleri ön görülerimiz istikametinde gerçekleştiriyor, uzun vadeli planlama sürecini elden bırakmıyoruz. Bugüne kadar sektördeki gelişmeler ve pazar tahmini yapılırken öncelikle ekonomi veya siyasi konjonktür takip edilirdi. Bu yıl ise önceliğimiz alım gücü ve hammadde tedarik süreçleri ile enerji krizi sürecindeki gelişmeleri yakından takip ederek yol almak olacak. Avrupa’da treyler üretiminde ve teslimatında 1 yılı aşkın süreler veriliyor, bu durumda arz-talep kaynaklı problemler farklı tedarikçi arayışını sağlayacak ve özellikle hammadde stok durumunu yöneterek ihtiyaçlara cevap verebilen firmalar ön planda olacaktır. 2023’te kapasite artışı, üretim, değer, pazar payı ve gelecek yıllar için faaliyet geliştirme planları üzerinde duran şirketlerde pozitif yönde bir sürecin oluşacağı öngörüsünde bulunarak; özellikle Avrupa’daki gelişmelerin yakından takibindeyiz. 2022 yılında yükselme trendimizi devam ettirdik. 2023 yılında da ürünlerimize olan taleplerin artışta olduğu bir dönem içerisindeyiz. Bu hususta sektörün nabzını tutmaya ve emin adımlarla yenilikler üreterek ilerlemeye devam edeceğiz “değerlendirmesinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya’da yeni yıl denetimlerinde 30 aranan şahıs yakalandı Alanya’da vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmelerini sağlamak amacıyla yılbaşı gecesi boyunca kolluk kuvvetlerince geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla ilçenin dört bir yanında yapılan uygulamalarda toplam 586 kolluk personeli görev aldı. Denetimlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 313 polis memuru ve 82 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere 395 personel 37 ekiple, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan 138 personel 35 timle, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ise 53 personel görev yaptı. Yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarda, jandarma bölgesinde 11, emniyet bölgesinde 14 olmak üzere çeşitli suçlardan aranan toplam 25 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Trafik uygulamalarında yapılan GBT sorgularında ayrıca 5 aranan şahıs daha yakalandı. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde ise jandarma bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 2 şahıs yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 93 gram kokain, 1 adet hassas terazi, 1 adet sentetik hap, suçtan elde edildiği değerlendirilen 123 bin 690 TL ve bin 915 Euro para, 7 adet ziynet eşyası, 1 adet avukat kimliği ile 1 adet tabanca, 2 şarjör ve 14 adet fişek ele geçirildi. Öte yandan Emniyet bölgesinde yürütülen çalışmalarda ise uyuşturucu madde ticaretinden 5 şahıs yakalanırken, 676 kullanımlık sentetik kannabinoid, 10 adet extacy ve bin 100 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafından 2 bin 984 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimlerde 30 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 38 sürücüye kask takmamaktan işlem yapılırken, toplam 211 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı, 28 araç trafikten men edildi.
Tunceli 8 yıllık evlat hasreti yılbaşında son buldu: Tunceli’de 2026’nın ilk bebeği "Sahra" dünyaya gözlerini açtı Yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Sahra bebek, 8 yıldır çocuk sahibi olma hayali kuran Çelik ailesine büyük mutluluk yaşattı. Tedavisiz gelişen gebelikle dünyaya gelen Sahra, Tunceli’de yılın ilk bebeği oldu. Yeni yılın ilk dakikaları, hastanede sevinç ve duygusal anlara sahne oldu. Saat 00.47’de dünyaya gelen Sahra bebek, hem Tunceli’de 2026 yılının ilk bebeği olma özelliğini taşıdı hem de 8 yıldır çocuk sahibi olma özlemi yaşayan Çelik ailesinin hasretini sona erdirdi. Uzun yıllar boyunca tedavi süreci geçirmesine rağmen sonuç alamayan aile, umutların tükendiği bir dönemde kendiliğinden gelişen gebelikle büyük bir mutluluk yaşadı. Yeni yılın ilk doğumunun gerçekleşmesiyle birlikte hastanede çifte mutluluk yaşanırken, Sahra’nın dünyaya gelişi sağlık çalışanları tarafından da büyük sevinçle karşılandı. "Kızımız bizi kendiliğinden tercih etti" Anne Mevlüde Çelik, "Evliliğimizin 8’inci senesindeyiz. Normalde polikistik over rahatsızlığım vardı. Sürekli tedavi gördüm, hiçbir sonuç alamadık. Kızımız bizi kendiliğinden tercih etti. Hiçbir tedavi görmüyorken hamile olduğumu Bursa’da öğrendim. 6 aydır buradayız. Eşimin görevi dolayısıyla geldik ve kızımız da burada doğmayı tercih etti" şeklinde konuştu. "Kızımız 2026’nın bize hediyesi" 8 yıldır görülen tedavilerden sonuç alamadıklarını belirten Baba Dursun Çelik, "Kızımız 2026’nın bize hediyesi. Allahu Teala bize Sahra’yı hediye etti. Ona ne kadar şükretsek azdır. Biz evleneli 8 yıl oldu. O kadar tedavi gördük, hastanelere gittik. Hiçbir cevap alamadık ve sonuç göremedik. Kafamızda bitirdik, artık olmayacak diye bırakmıştık. Sonra bir sabah böyle bir habere uyandık. Sevinçten havalara uçtuk. Allah isteyen, bekleyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Rabbim kimseyi bekletmesin. Gerçekten sabreden derviş muradına erermiş, bu söz boşuna söylenmemiş. Sahra’nın anneannesi ve dedesinin de bugün doğum günü" dedi.