YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 18:12

KUŞADASI TÜRK OCAОI`NDAN DENKTAŞ KONFERANSI

A
A
A
KUŞADASI TÜRK OCAОI`NDAN DENKTAŞ KONFERANSI

Kuşadası Türk Ocağı Şubesi `` Rauf Denktaş ve Kıbrıs`` konulu bir konferans sundu. Konferansa konuşmacı olarak 21. ve 23. Dönem Aydın Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu katıldı.
Kuşadası Belediyesi`ne ait İbramaki Sanat Galeri`sinde yapılan konferansa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuşadası İlçe Başkanı Cemal Sarı, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer, Atatürkçü Aydınlanma Platformu Başkanı Nail Topal ve Türk Ocaklılar katıldı.
Açış konuşmasını yapan Kuşadası Türk Ocağı Başkanı Dr. Ali Alkış, kendisinin de KKTC`de tabip subay olarak görev yaptığını ve Denktaş`ın dünya Türklüğünün liderlerinden biri olduğunu ifade etti. Denktaş`ın 88 yaşına kadar yaşamasını, Yüce Allah`ın sadece Denktaş`a bir lütfü değil Türk Milleti`ne bir lütfu olduğunu söyleyen Eski Lefkoşa Büyükelçisi Kumcuoğlu ise, konuşmasına şöyle devam etti : `` 18 aylık iken annesini, 17 yaşında ise babasını kaybeden Denktaş`ın ruhunda öksüzlük ve yalnızlık duygusu derin izler bırakmıştır. Türk`ün Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu Denktaş, 70 yıllık mücadelesinde zaman zaman tek başına yapayalnız kalmış, ama usanmamış, yılmamış ve haklı mücadelesinden vazgeçmemiştir. Denktaş`ın fırtınalı hayatında en büyük darbesi büyük oğlu Raif`in, 1986 yılında, feci bir trafik kazasında ölmesidir. Bu olay onu öylesine etkiler ki, bir süre dünyayla ilişkisini keser. Rauf Denktaş, sadece sıkı bir dava adamı değil, iyi bir siyaset ve devlet adamıydı. KKTC`yi taa başından beri hedefine koymuştu. Sonunda bir devlet kurdu ve kurduğu devletin ilk cumhurbaşkanı oldu. Kurduğu devlet bütün engellemelere rağmen 30 yıldır ayakta ve gelişerek pekişerek devam ediyor. Denktaş, çetin bir müzakereciydi. Tezlerini hep hukuki dayanaklarla desteklerdi. Güçlü bir hafızası vardı ve bu özelliği ona her yerde ve her konuda bariz bir üstünlük sağlardı. Geçmişteki olayları ay ve gün olarak hatırlar, orada bulunan insanları isim isim sayabilirdi. Zekiydi, hazır cevaptı ve inatçıydı. En acımasız düşmanları bile onun bu özelliğini bilir, saygı duymasalar bile nazar-ı dikkate alırlardı. Terk-i Alem yaptığında, kendisini beğenen beğenmeyen, oy veren vermeyen tüm Kıbrıs halkını arkasına almayı başardı. Bir Amerikalı yazarın işaret ettiği gibi, ``O, akvaryumda bir balinaydı``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Siyasilerden yeni atanan Bakanlara tebrikler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine üyeleri ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran yeni atanan Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’yi tebrik etti. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına ise Mustafa Çiftçi atandı. Atamaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle İçişleri Bakanlığı görevine atanan Sayın Mustafa Çiftçi’yi ve Adalet Bakanlığı görevine atanan Sayın Akın Gürlek’i tebrik ediyor, milletimize hizmet yolunda üstlendikleri bu onurlu görevlerde üstün başarılar diliyorum. Bayrağı devreden değerli yol arkadaşlarımız Sayın Ali Yerlikaya ve Sayın Yılmaz Tunç’a hizmetleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Kabine üyeleri de yeni atanan Bakanları tebrik etti. Bakanlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle atanan Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek’i ve İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi’yi tebrik ediyor, yeni görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. Görevlerini devreden bakanlarımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve Sayın Ali Yerlikaya’ya da ülkemize yaptıkları kıymetli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanarak yeni Bakanları tebrik etti. Yeni Bakan atamaları sonrasında İletişim Başkanı Burhanettin Duran sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine atanan Sayın Akın Gürlek ile İçişleri Bakanlığı görevine atanan Sayın Mustafa Çiftçi’yi gönülden tebrik ediyor, değerli Bakanlarımıza başarılar diliyorum. Bugüne kadar büyük bir özveriyle önemli çalışmalara imza atan Bakanlarımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve Sayın Ali Yerlikaya’ya ülkemiz için yaptıkları kıymetli hizmetler için teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda her alanda olduğu gibi adalet, toplumsal huzur ve güvenlik alanlarında da yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.
Nevşehir Alkollü sürücü yolda uyuya kaldı, uyanınca polise ecel teri döktürdü Nevşehir’de alkol aldıktan sonra trafiğe çıkan bir sürücü yol ortasında uyuya kaldı. Hem kendi canını, hem de diğer sürücülerin canını tehlikeye soktu. Uyandıktan sonra polis ekiplerine ecel teri döktürdü. Ceza tutanaklarını imzalamayan sürücü, alkol oranını duyunca, içtim ama o kadar içmedim" savunması yaptı. Olay, Güzel Yurt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde meydana geldi. 50 UK 727 plakalı kamyonetin sürücüsü Ümit K. seyir halindeyken bir anda durarak, araçta uyuyamaya başladı. Sağ şeritte duran aracı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin yaptığı kontrolde sürücünün araç içinde uyuya kaldığını fark ederek sürücüyü uyandırdı. Sağ koltuktan inen sürücü daha sonra aracının sol koltuğuna geçti. Polis ekiplerinin yaptığı alkol kontrolünde 125 promil alkollü olan sürücü Ümit K.’ya 11 bin 600 lira idari para cezası kesildi. Ceza tutanaklarını önce inceleyen Ümit K. daha sonra tutanakları imzalamadı. Göz altına alınarak karakola götürülmek istenen sürücü önce telefonla konuşma bahanesiyle ekip otosuna binmek istemedi. Daha sonra aracının otoparka çekilmesine itiraz eden sürücü ekiplere uzun süre direndi. Aracı çekici vasıtasıyla yol ortasından çekildikten sonra ekip otosuna binen Ümit K. önce Nevşehir Devlet Hastanesi’ne, daha sonrada ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Bartın Bartın’da 2 katlı evde yangın paniği Bartın’da 2 katlı eski bir evin alt katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri içerisi duman dolu evde dakikalarca arama çalışması yaptı. Bartın Kanlırmak Caddesi’nde bulunan 2 katlı eski bir evin alt katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede alt kattaki daireyi sararken, her iki katta dumanla doldu. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, ambulans ve elektrik şirketi teknik ekipleri sevk edildi. Polis olay yeri çevresinde geniş güvenlik tedbiri alırken itfaiye ekipleri ise alevlere müdahale etti. Yaşanacak olumsuz bir duruma karşı ise bölgeye yönlendirilen sağlık ve elektrik dağıtım şirketi teknik ekipleri hazır bulunurken, polis ekipleri karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattı. Alevlere müdahale ederek kısa sürede söndürmeyi başaran itfaiye ekipleri, yangının sebebini belirlemek için çalışma yürütürken, yangın anında evlerde kimsenin bulunup bulunmadığını araştırdı. Evin alt katında diyaliz hastası bir kadının, üst katta ise yalnız yaşayan bir erkek şahsın bulunduğu ihbarı üzerine ise ekipler her iki daireyi ve bahçeyi didik didik aradı. Dakikalarca evde kalan ekipler, bina ve çevresinde yaptığı incelemede alevler arasında kimsenin bulunmadığını öğrenince derin nefes aldı. Odaları dumanla dolan her iki daireye kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri henüz sebebi belirlenemeyen yangının sobadan yada elektrik enerji hattından çıkmış olabileceğini ifade etti. Yangının kesin sebebi araştırılan olayda can kaybı yada yaralanan olmadı