ASAYİŞ - 11 Aralık 2023 Pazartesi 09:47

Aydın’da huzur ve güven uygulaması: 4 şüpheli yakalandı

A
A
A
Aydın’da huzur ve güven uygulaması: 4 şüpheli yakalandı

Aydın’da Jandarma ekipleri tarafından 186 personelin katılımıyla gerçekleştirilen huzur ve güven uygulamasında bölücü terör örgütü propagandası yapan 4 şüpheli yakalandı.


Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik planlanan bölgesel Huzur ve Güven uygulamaları kapsamında 186 personelin katılımıyla faaliyet gerçekleştirildi. Yapılan çalışmada, 4 şüpheli hakkında Terör Örgütü Propagandası Yapmak (PKK-KCK, TKP/ML) suçundan yakalandı. 1 Şahıs Silahlı Terör Örgütüne üye olmak (PKK/KCK) suçundan yakalanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. 349 işletme kontrol edilirken, 6 bin 234 şahsın sorgusu yapıldı. Diğer suçlardan ise 20 şahıs yakalandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.