ASAYİŞ - 28 Nisan 2025 Pazartesi 10:34

Aydın'da sınava giden öğrenciye köpek saldırdı! Mahalle sakinleri tedirgin

A
A
A

Aydın'ın Efeler ilçesinde sınava giden öğrenci, köpeklerin saldırısı sonrasında düşüp kafasını arabaya çarparak yaralandı. Mahalle sakinleri, başıboş köpeklerden dolayı tedirgin olduklarını söyledi.

Olay, Kemer Mahallesi 1784 sokak üzerinde yaşandı. Üniversite sınavına hazırlanan E.Ö., deneme sınavına girmek için evden çıktı. Sokakta yürürken çok sayıda köpeğin saldırısına uğrayan E.Ö., kaçmaya başladı. Kendini kurtarmaya çalışırken düşerek kafasını arabaya çarpan genç, yaralandı. O sırada bölgeden geçen bir otomobilin sürücüsü ise yaralı gence yardım etti. Köpeklerin saldırısında düşerek yaralanan genç hastaneye kaldırılırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Aydın'da sınava giden öğrenciye köpek saldırdı! Mahalle sakinleri tedirgin

O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

E.Ö.'nün yaralandığı olay güvenlik kamerasına yansırken, görüntüde gencin kendisini kovalayan köpeklerden kaçması ve düşmesi yer alıyor.

Aydın'da sınava giden öğrenciye köpek saldırdı! Mahalle sakinleri tedirgin

Mahalle sakinleri başıboş köpeklerden tedirgin

Her yıl çok sayıda benzer olayın yaşandığını belirten site görevlisi Şeref Çatal, "Hayvanseverlerimiz var, herkes yem veriyor ama boş alan diye sitemizin sağına veya soluna yem bırakıyorlar. Bilhassa çiğ et verdiklerinden köpekler çok saldırgan oluyor. Ondan sonra bizim sitenin sakinlerinden çocuklarımız okula giderken sürekli saldırıya maruz kalıyoruz. Yani bundan şikayetçiyiz. Sürekli bu haldeyiz. Gece sabahlara kadar uyku yok. Sürekli köpeklerle başımız dertte. Bu ilk değil. Her yıl iki üç kere tekrar ediyor. Bu daha yansımayan yönü. Biz bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz bir an önce. Diken üstünde, sokakta yürürken bile hep korku ile yaşıyoruz" dedi.

Aydın'da sınava giden öğrenciye köpek saldırdı! Mahalle sakinleri tedirgin

"Mahallemizde 100 civarında başıboş köpeğimiz var"

Kaymakamlığın talebiyle yaptıkları araştırma sonucu mahallede 100 civarında başıboş köpeğin olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Kemer Mahalle Muhtarı Hüseyin İncitme ise, "Kemer Mahallesi 1784 Sokak üzerinde üniversite öğrencisi bir kardeşimize, mahallemizde başıboş durumda olan köpeklerden birkaç tanesi saldırmış. Saldırıdan kardeşimiz kaçarken araca çarpmış, hafif yaralanmış. Ona da mahalle muhtarlığı olarak çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu başıboş köpeklerle ilgili kaymakamlığımız bizlerden köpek sayısı ile ilgili araştırma yapmamızı istedi. Şu an itibarıyla tahmini olarak 100 civarında başıboş köpeğimiz var. Ancak başıboş köpeklerin de mutlaka rehabilite edilmesi gerekiyorsa, rehabilite edilerek, bakım merkezlerinde bakılarak sahiplendirilmesi tarafındayım. Vatandaşlarımızın şikayetleri devam ediyor. Köpeklerin yaşayabilecekleri alanların açılması yönünde dilek ve temennim var. Bu köpek saldırıları ile ilgili gündeme gelmiş olmaktan dolayı üzgünüm" şeklinde konuştu.

Aydın'da sınava giden öğrenciye köpek saldırdı! Mahalle sakinleri tedirgin

Abdurrahman Fırat-Uğur Eser 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta "Medeniyetler beşiği" Ani’ye ziyaretçi akını Kars’ta bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani Ören Yeri, 2025 ve 2026 verileriyle ziyaretçi sayısındaki artışı gözler önüne serdi. "Medeniyetler beşiği", "dünya kenti", "bin bir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak da anılan tarihi alan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk üç ayında ise 42 bin kişi bölgeyi gezerek tarihi atmosferi yerinde deneyimledi. Mart ayının sonlarına beyaza bürünen ören yeri, havadan görüntülendi. Özellikle bahar aylarının gelmesine rağmen karla kaplı beyaz örtüsünü koruyan Ani Ören Yeri’nde ziyaretçi sayısında gözle görülür artış yaşanırken, ören yerindeki tarihi yapılar turistlerin ilgisini çekiyor. Ani Katedrali, Ebu’l Menuçehr Camii ve sur kalıntıları başta olmak üzere birçok eser, ziyaretçilere adeta açık hava müzesi deneyimi sunuyor. Kars turizminin en önemli ayaklarından biri olan Ani Ören Yeri, sadece tarihi dokusuyla değil, eşsiz coğrafyasıyla da dikkat çekiyor. Arpaçay Nehri kıyısında yer alan bölge, ziyaretçilere hem kültürel hem de doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Ani Ören Yeri’ne her geçen gün ilginin daha da arttığını belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, "Koruma listesinde olan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında ziyaretçi sayısını artırdı. 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmıştır. Tabi bununla birlikte tarihi ve kültürün önemli bir rotasyonu olan Ani Ören Yeri’nde her geçen gün ziyaretçi sayısı fazlalaşmakta, ören yerinde geçmişten bu tarafa yapılan Ani kazı çalışmaları da halen sürdürülmekte, bu kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilimizde yabancı ve yerli turist sayısının katlayarak gideceğini göreceğiz" dedi. Kars’ta turizm hareketliliğinin artmasıyla birlikte konaklama, yeme-içme ve ulaşım sektörlerinde de yoğunluk yaşanırken, esnafın yüzü gülüyor. Ani Ören Yeri’nin yılın 4 mevsimi ziyaret edilebilmesi ise Kars turizmini canlı tutuyor. Öte yandan, Ani Ören Yerini 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk 3 ayında ise Ani Ören Yeri 42 bin kişiye kapılarını açtı.