ÇEVRE - 01 Mayıs 2025 Perşembe 09:27

İncirliova ‘Akıllı Şehir Projesi’ için ilk adımı tamamladı

A
A
A
İncirliova ‘Akıllı Şehir Projesi’ için ilk adımı tamamladı

İncirliova Belediyesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında ’Akıllı Şehir Stratejisi ile İncirliova’da Yeşil ve Dijital Dönüşüm’ projesinin ilk ayağı olan eğitim süreci tamamlanırken, İnciriova Belediye Başkanı Aytekin Kaya; "İlçemizin ihtiyaçlarına modern ve sürdürülebilir çözümler sunacağız" dedi.



Geçtiğimiz 2024 Aralık ayında İncirliova Belediyesi ve GEKA arasında imzalanan protokolün ardından hayata geçirilen ’Akıllı Şehir Stratejisi ile İncirliova’da Yeşil ve Dijital Dönüşüm’ projesinde çalışmalar sürüyor. Yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeye yönelik nihai strateji belgesinin hazırlanmasını içeren protokol kapsamında yürütülen projenin ilk ayağı olan eğitim süreci tamamlandı. Geleceğin İncirliova’sı için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, hedeflerinin geleceğin modern İncirliova’sını oluşturmak olduğunu vurguladı.



Proje kapsamında ilk olarak ilçede dijitalleşme ve yeşil dönüşüm sağlanacak alanların belirlenmesinin ardından kamu hizmetleri, sanayi, tarım, atık yönetimi ve çevre koruma alanları başta olmak üzere ilçede mevcut durumunun analizi yapılacak. İlçenin akıllı teknolojilere geçişi için gerekli altyapı, yatırım ve finansman ihtiyaçlarının da belirlenmesinin ardından kısa, orta ve uzun vadeli akıllı şehir hedeflerine yönelik eylem planları oluşturulacak. Bu kapsamda projenim eğitim sürecinin başarıyla tamamlandığını ifade eden Başkan Kaya; "Akıllı Şehir Stratejisi ile Yeşil ve Dijital Dönüşüm projemizin ilk ayağı olan eğitim sürecini tamamladık. Yönetim Danışmanı Mustafa Oğuz hocamız, projede görev alacak belediye çalışanlarımızla iki gün boyunca çok kıymetli bilgiler paylaştı. Bu çalışmanın ardından İncirliova’mızın yapısına uygun projeleri belirleyerek, ilçemizin ihtiyaçlarına modern ve sürdürülebilir çözümler sunacağız. Değerli sunumları için danışman hocamız Mustafa Oğuz’a ve bu projede bizlere destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.



İncirliova ‘Akıllı Şehir Projesi’ için ilk adımı tamamladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Onur: "Arvasi Hoca Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" Gazeteci yazar Hüdâvendigâr Onur, büyük Türk milliyetçisi Ahmet Arvasi’nin aynı zamanda bir fıkıh âlimi de olduğunu belirterek, "Bu sahada ‘İlmihâl’ kaleme almıştır. Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" dedi. Ülkücü hareketin sembol isimlerinden Erdem Karakoç’un düzenlediği haftalık ‘Vefa’ toplantıları devam ediyor. Koçoba’daki son etkinlikte büyük Türk milliyetçisi ve mütefekkiri S. Ahmet Arvasi anıldı. Erdem Karakoç, 12 Eylül öncesi zor zamanlarda Arvasi Hoca’nın yazılarıyla, konferanslarıyla bir nesli eğittiğini, yetiştirdiğini, batıl ideolojilere saplanmaktan koruduğunu söyledi. Karakoç ayrıca, Ahmet Arvasi’nin savunduğu davayı yaşayan ‘örnek bir şahsiyet’ olduğunu söyledi. MHP Şişli ilçesi eski başkanlarından Kamil Balyer de konuşmasında, Ahmet Arvasi’nin kadroya önem verdiğini belirterek, "Söylediğini yaşamaya gayret ederdi. Ülkücü hareketin manevi mimarlarından biridir. Bir davayı anlatmada, devlet yönetiminde, yapılacak her işte başarılı olmak için kadroların kalitesinin önemine değinirdi. O Ahmet Yesevi ruhluydu" dedi. "Yazılarında Türklük vurgusu çoktur" Gazeteci yazar Hüdavendigâr Onur da, Türk milliyetçilerinin yetişmesinde emeği olanlardan birinin Ahmet Arvasi olduğunu belirterek, "Yazıları dikkatle okunduğunda, satır aralarında Türk tarihine, din ve felsefeye, kısacası yaşadığı döneme ait tüm konulara değindiği görülür. Ahmet Arvasi’ye göre Türk milliyetçiliği, İslâm’ın çizdiği sınırlar içerisinde Türk’ün mutluluğunu arayan bir harekettir. Bu bir iddia değil tespittir" dedi. Hüdâvendigâr Onur, aynı zamanda Ahmet Arvasi’nin bir din bilgini olduğunu belirterek, "O, fıkıh âlimidir. İlmihâl kaleme almıştır. Şöyle der, ‘İlmihâl bilmeyen, ne İslam’ı bilir ne de onun dünya ve kâinata bakışını.’ Ülkücü hareketin, Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" ifadelerini kullandı. Ahmet Arvasi’nin yaşadığı dönemin tüm sorunlarına değindiğini, çareler ürettiğini belirten Onur, Arvasi’nin güzel sanatlara verdiği önemden de bahsetti. Ahmet Arvasi’ye göre estetiğin bir ilim olduğunu belirten Onur, sözlerini şöyle tamamladı: "Arvasi’ye göre sanat, güzele ulaşmak ve çirkinden uzaklaşmaktır. Sanatkâr mutlak güzeli arar. Sinan imparatorluğumuzun temel taşlarından Süleymaniye çıkabileceğini, Selimiye çıkacağını ispatladı. Arvasi’ye göre bu muhteşem eserlerde hendesenin zaferi ve dinin zaferi vardır. İslâmiyet’e göre en güzel Allah’tır."