KÜLTÜR SANAT - 07 Mayıs 2025 Çarşamba 09:35

Köşk’teki yarışma tatlı rekabete sahne oldu

A
A
A
Köşk’teki yarışma tatlı rekabete sahne oldu

Aydın’ın Köşk ilçesinde lise öğrencileri arasında düzenlenen tatlı yarışması heyecan içinde tamamlandı.



Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (KÖŞK MTAL) Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı tarafından düzenlenen Modern Tatlı Tabağı Yarışması, 27 öğrencinin katılımıyla büyük bir heyecana sahne oldu.



Öğrenciler, modern sunum teknikleriyle hazırladıkları tatlı tabaklarını sergileyerek hem lezzet hem de görsellik açısından jüri üyelerinden tam not almak için kıyasıya yarıştı. Yarışma Jüri Üyeliğini, Muhammet Vural, Hüsnü Koç ve Alev Aydın yaparken dereceye giren isimler ve aldıkları ödüller ise 1. Zuhal Akbaş (2000 TL ödül), 2. Nazife Arslan (1500 TL ödül), 3. Betül Öztürk (1000 TL ödül), 4. Onur Adıbelli (500 TL ödül) oldu.



Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş yarışma sonrası yaptığı açıklamada; "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde de sıkça vurgulanan Mesleki eğitimde uygulamalı etkinliklerin öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağladığını memnuniyetle görüyoruz. Bu güzel etkinlik için okul idarecilerimizi, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve jüri üyelerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.



Köşk’teki yarışma tatlı rekabete sahne oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.