ASAYİŞ - 18 Temmuz 2023 Salı 11:03

Söke’nin hakim ve savcı atamaları belli oldu

A
A
A
Söke’nin hakim ve savcı atamaları belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 17/07/2023 Tarihli ve 1554 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi yayınlandı. Yaz kararnamesine göre 20 il, 38 ilçenin Cumhuriyet Başsavcıları değişti. Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker Manisa’ya, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ise Aydın’a başsavcı olarak görevlendirildi.



Söke’de 11 hakim ve savcı yeni görev yerlerine atandı. 9 hakim ve savcının ise Söke yeni görev yeri oldu. Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Yetiş Kalay, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. Sevinç Özdemir Uğur Besni Hakimliğine, Emine Merve Kayık Boğazlıyan Hakimliğine, Gamze Ilgaz Kalay Bakırköy Hakimliğine, Ömer Faruk Çetinkaya Ağrı Ağır Ceza Mahkemesine, Mustafa Bilgehan Kayık Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesine, Erdem Dinç Kahramanmaraş Hakimliğine, Ali Eğerci ve Emine Ersoy Eğerci Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığına, Muharrem Atakan Kalyon Hatay Cumhuriyet Savcılığına, Volkan Karaca Kahramanmaraş Hakimliğine atandı. Söke’den 3 hakim ve savcının deprem bölgesi olan Hatay ve Kahramanmaraş illerine tayini çıktığı gözlendi.


Söke’de göreve başlayacak hakim ve savcılar ise şöyle:


Selma Gür, Rabia Yıldırım ve Ümit Işıktekin Söke Hakimliği, Ebucihat Polat Söke Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Şehmus Altuner, Evren Gür, Şamil Öztürk, Sümeyra Temizbaş Özdil ve Kübra Yaman Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.