YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 20:45

DARÜŞŞAKAFA EОİTİM KURUMLARI BALIKESİR`DE SINAV TANITIM TOPLANTISI DÜZENLEDİ

A
A
A
DARÜŞŞAKAFA EОİTİM KURUMLARI BALIKESİR`DE SINAV TANITIM TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız, yatılı, kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okul giriş sınavlarını anlatmak için Balıkesir`de sınav tanıtım toplantısı düzenledi.
İstanbul Maslak`taki kampüsünde, Türkiye`nin dört bir köşesinden sınavla seçtiği öğrencilerine tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları`nın, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında bünyesine katacağı yeni öğrencileri belirleyecek sınavı için geri sayım başladı. Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Kültür Merkezi`nde Darüşşafaka Eğitim Kurumları`nın temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi, mezunları ve velilerinin katılımıyla sınav tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda, Darüşşafaka`da öğrencilere sunulan imkânlar hakkında öğretmenlere ve potansiyel öğrencilerin velilerine bilgi verilirken eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi de öğretmenlerle paylaşıldı. Darüşşafaka`nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetleri toplantının konu başlıkları arasında yer aldı. Okula giriş sınavları ise 27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde farklı şehirlerden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin talep etmeleri halinde sınav merkezlerine ulaşım giderleri, Darüşşafaka tarafından karşılanacak.
Halen Darüşşafaka Eğitim Kurumları`nda tam burslu ve yatılı eğitim almakta olan 16 Balıkesirli öğrenci bulunuyor.
Türkiye`nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 1873 yılından bu yana babası hayatta olmayan, ailelerin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı, İngilizce eğitim veriyor. Üniversiteyi iyi bir dereceyle kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam ediliyor. 2011 - 2012 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 65 ilden 927 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları masrafları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.
BİRİNCİLERİN EОİTİM GİDERLERİ TÜRKİYE İŞ BANKASI`NDAN
Darüşşafaka Eğitim Kurumları`nda tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü bildirildi. Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen anlaşma ile Türkiye İş Bankası sosyal sorumluluk projesi, ``81 İlden 81 Öğrenci`` kapsamında her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerinin Türkiye İş Bankası tarafından karşılandığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de 10 köpek zehirlenerek öldürüldü İzmir’in Urla ilçesinde, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce aralarında evcil hayvanların da bulunduğu 10 köpek zehirlenerek telef oldu. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Urla ilçesi Gülbahçe Mahallesi’nde aralarında evcil hayvanların da olduğu 10 köpeğin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğüne dair Urla Belediyesi Veterinerliğine ihbarda bulunuldu. Adrese giden ekiplerce zehirlenerek öldürüldüğü belirlenen köpekler bölgeden alınırken, sokakta bulunan diğer köpeklerin zehirlenme ihtimaline karşı sabahın erkek saatlerine kadar nöbet tutuldu. “8-10 tane köpeğimizi ağzında köpüklerle titrer halde bulduk” Köpeklerin zehirlenerek öldürülmesine üzüldüğünü belirterek tepki gösteren Gülbahçe Mahalle sakinlerinden 23 yaşındaki Elif Sarı, “Bizler bu hayvanları seven, besleyen, bakan insanlarız. Fakat sevenler kadar sevmeyenlerinde olduğunu gördük. Veterinerin söylediğine göre hayvanlar ‘tarım ilacı ya da fare zehiriyle’ zehirlendiler. Gece adındaki köpeğimizin ağzından köpük çıkması nedeniyle zehirlendiğini anladık. Sahipli ve çipi olan köpeklerin de aralarında olduğu 8-10 tane köpeğimizi ağzında köpüklerle titrer halde bulduk. Zehir çok kuvvetli olduğu için ve panzehiri de bulunmadığı için hepsini kaybettik” dedi. Öte yandan, olayla ilgili Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırmaların başlatıldığı öğrenildi.