YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 12:54

EDREMİT`TE KURSİYERLERİN HEDEFİ BİRİNCİLİK

A
A
A
EDREMİT`TE KURSİYERLERİN HEDEFİ BİRİNCİLİK

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ``Kırkyama Kursu``na katılan 15 kursiyerin hedeflerinin Ankara ve Altınoluk`ta düzenlenecek yarışmalarda birincilik olduğu açıklandı.
Kırkyama kursu öğretmeni Melike Aksaray Gül, Altınoluk Belediyesi`nin düzenlediği ``7. Ulusal Kırkyama Yarışması`nda Nezahat Çantal`ın eseri ile ``Crazy Yapımı ile Özgün Dizayn`da ikinci olduklarını ve bu sene hedeflerinin birincilik olduğunu söyledi.
``Kırkyama Kursu``na katılan kursiyerin kırkyamanın `Barış ve Kardeşlik` anlamına geldiğini söyleyen kurs öğretmeni Aksaray Gül, `El sanatları kurslarında öğrencilerimiz yeteneklerini, el becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Kırkyama kursunun yanı sıra ev tekstilini içeren kursta dekoratif ev aksesuarları hazırlama, elişi kanaviçeler, yatak yorgan örtüleri, giydirme yastık örtüleri, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve diğer takımların yastıkları ve şallar olmak üzere tüm çalışmalar yapılabiliyor. Bu kursun amacı evlerimizde atıl olan her şeyin yaşama geçirilerek yeniden bir yaşam verip, eser yaratmaktır`` dedi.
``150 YILLIK BACABAŞI ÖRTÜSÜNDEN PANO``
``Kırkyama Kursu``na katılan 15 kursiyerin Kırkyama çalışmaları esnasında Afyon iline bağlı Bolvadin ilçesinin bir köyündeki büyük ninesinden gelen 150 yıllık elişi pul işlemeli ``˜Bacabaşı Örtüsü``nün özel bir işlem ile özel panoya yerleştirilip duvar örtüsü olarak kullanılacağını da belirten kurs öğretmeni Gül, `Tarihi eserlerede yeniden hayat verdiklerini ifade etti.
Gül, şunları söyledi: ``26 Nisan 2012 tarihinde Demirbilek firma tarafından Türkiye genelinde Ankara`da düzenlenecek olan yarışmaya 5 öğrencimiz eserleri ile katılacak. Hedefimiz buradan birincilik ile dönmektir. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2011-2012 yılında Edremit ilçesi ile ilçeye bağlı 17 köy ve 5 beldede 250 ye yakın farklı türde kurs açıp 5 bine kişiye ulaşıp açtığı kurslarla büyük bir başarıya imza atması sonrası bu senede bu rekoru arttırmanın uğraşını veriyor"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir