YEREL HABERLER - 30 Ağustos 2016 Salı 10:42

Bandırma OSB tercih noktası oldu

A
A
A
Bandırma OSB tercih noktası oldu

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi coğrafi konumu, BALO ve Bandırma Port Projesi ile yatırımcının tercih noktası oldu. İkinci etapta imar çalışmaları yapılan OSB’de ağır sanayi yatırımlarının değerlendirilmesi düşünülüyor.
3 bin 600 dönüm alan üzerine kurulu Bandırma OSB, coğrafi konumu, BALO ve Bandırma Port Projesi ve doğalgazıyla yatırımcısının tercih noktası oldu. 2 bin 100 dönümden oluşan 2. etabın, imar planın yapıldığını bildiren OSB Başkanı Hüseyin Yakar, yatırımcı sıkıntısının yaşanmadığının altını çizerek “2. etapta özellikle istihdamı geniş ağır sanayi yatırımlarına ağılık verilecek. Ön talepleri topladık” dedi.
Bandırma Organize Sanayi Bölgesinin 2 bin 100 dönümden oluşan 2. etabının imar planı hazırlandı. 2 bin 100 dönüm alanın mera vasfından çıkartılıp, ekonomiye kazandırıldığını bildiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar “İlk etaptaki fabrikalarımız gıda sektörü ağırlıklı. Belli kriterlere uyan yatırımcılara arsa satılmış, ağır sanayi yatırımlarına yer verilmemişti. 2 bin 100 dönümden oluşan 2. etapta, istihdamı ve katma değeri daha fazla olan ağır metal sanayi yatırımcılarına öncelik vereceğiz” dedi.
Gerek coğrafi konumundan gerekse Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Bandırma Port Projesinden dolayı Bandırma Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcı için çekim merkezi oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Yakar, “İstanbul,Gebze ve Bursa’da yatırım alanları doldu. Yatırımcılar için bölgemiz ulaşımı ve coğrafi konumunun yanı sıra doğalgazıyla cazibe merkezi haline geldi. 2. etapta arsa satışlarımız henüz başlamamasına rağmen, yatırımcılardan çok ciddi talepler var. Talep patlaması yaşandı” dedi.
Yatırımcıya arsa satışında kısıtlama olmayacağının da altını çizen Yakar, yatırımcıya kurmak istediği iş ve sektör gereği ihtiyacı olduğu kadar arsa tahsis edeceklerini ifade ederek, "Şu anda bölgemize yoğun talep var. Sanayi bölgemizde arıtma tesislerimiz mevcut, doğalgaz hattımızla altyapı çalışmalarımız tamamlandı. Yatırımcılarımızın kullanımına hazır demir yolu bağlantısı bittiğinde bölgemiz Güney Marmara’nın sanayide lokomotifi haline gelerek milli ekonomiye can verecektir" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF, Süper Lig’de 37. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı. TFF, Süper Lig’in 37. haftasında oynanan 4 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: - İstanbulspor - Sivasspor müsabakasının 64. dakikasında köşe vuruşu sonrası hakem Ömer Faruk Turtay, elle oynama belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Turtay, penaltıyı iptal ederek köşe vuruşu kararı verdi. - Beşiktaş - Hatayspor maçının 90+3. dakikasında ev sahibi ekibin köşe vuruşu sonrası ceza sahasında Salih Uçan’a yapılan müdahale için VAR, potansiyel penaltı kararı için hakem Cihan Aydın’a uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Aydın, Beşiktaş lehine penaltı noktasını gösterdi. - Gaziantep FK - Fatih Karagümrük karşılaşmasının 53. dakikasında Ceccherini’nin Markovic’e yaptığı müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük sarı kart gösterdi. VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izleyen Küçük, sarı kartı iptal ederek Ceccherini’yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. - Kayserispor - Konyaspor mücadelesinin 14. dakikasında duran topta Uğurcan’ın yerde kalması sonrası VAR hakem Halil Umut Meler’e uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Meler, Duckens Nazon’un kural dışı hareketi nedeniyle direkt kırmızı kart gösterdi.
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.