ASAYİŞ - 17 Mart 2018 Cumartesi 11:32

Yaşlı kadın alevlerin arasında kaldı

A
A
A
Yaşlı kadın alevlerin arasında kaldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki yaşlı kadının evinde yangın çıktı.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki yaşlı kadının evinde yangın çıktı. Talihsiz kadın, komşuların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından alevlerin arasından çıkartıldı.


Edinilen bilgiye göre, yangın Tekçam Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binanın giriş katında meydana geldi. Evde yalnız yaşayan 51 yaşındaki Fatma G. isimli kadının evinden dumanları yükselmesi üzerine komşuları İtfaiyeye haber verdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri duman ve alev arasında kalan yaşlı kadını dışarı çıkararak kurtardı. itfaiye ekipleri, yoğun dumana rağmen çalışmaları sürdürdü. Yangın kısa sürede söndürülürken evde maddi hasar meydana geldi. Gece komşularının sahip çıktığı yaşlı kadının evindeki yangının, elektrik battaniyesinden çıktığı tahmin ediliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 320 ata tohumu ve tıbbi aromatik bitkilerin bulunduğu Endemik Vadi’ye büyük ilgi Pursaklar Belediyesi tarafından 2021 yılında hizmete açılan Endemik Vadi büyük ilgi görüyor. Endemik Vadi’de 320 ata tohumu ve tıbbi aromatik bitkiler bulunuyor. Kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması amacıyla Endemik Vadi’yi 2021 yılında Pursaklar’a kazandırdıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Pursaklar halkına yeni bir nefes alanı sağlayan ve birbirinden göz alıcı güzelliğiyle kendisine bakanları hayran bırakan Endemik Vadimiz 2021 yılından bu yana hemşehrilerimizin akınına uğruyor" dedi. Çetin, Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşın Pursaklar’ın kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade ederek, "Vatandaşlar, soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan endemik hayvanlarımızı da yakından tanıma fırsatı buluyor" diye konuştu. Endemik Vadi, ilçede estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olmasının yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş endemik bitkiler, nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara tavşanını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Pursaklar Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde Ankara’nın endemik bitkileri, endemik hayvanları ve tıbbi aromatik bitkilerin korunması, yaşatılması, üretilmesi ve bunlarla ilgili bilimsel çalışmalar yapılması hedeflenen Endemik Vadi’de rengarenk çiçeklerin arasında spor yapmak isteyen vatandaşlar için bin 300 metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu, çocukların oyun oynayabilerek vakit geçirebilecekleri Orman Köyü de bulunuyor.