YEREL HABERLER - 24 Ekim 2014 Cuma 12:33

Ayvalıklı Avukattan Roman Mahallesine Hizmet Götürülmemesine Tepki

A
A
A
Ayvalıklı Avukattan Roman Mahallesine Hizmet Götürülmemesine Tepki

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Avukat Nilgün Boya, kadastro kayıtlarında bile mahalle olarak görünmeyen Hamdibey’in bakımsızlığa terk edildiğini ileri sürdü.
Hamdibey’in Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası tarafından bastırılan haritalarda olmamasının mahalle halkınca üzüntüyle karşılandığını kaydeden Av. Nilgün Boya, “Bu mahalle Çınarlı Camii, eski evleri ile yabancı turistlerin sokaklarında gezdiği yer. Dizilerin, filmlerin çekildiği doğal plato. Yurt içi, yurt dışı konserleri ilgiyle izlenen Roman Orkestrası’nın müzisyenlerinin yetiştiği bir mahalle. Kaya Spor Kulübü’nün olduğu bir mahalle. Ancak, mahallemiz pislik içinde. Çöp tenekelerimiz temizlenmiyor, dezenfekte edilmiyor, cadde ve sokaklar süpürülmüyor. Hala traktörle çöp toplanıyor” dedi.
Boya, “Mahallede kedi-köpek sayısı çok fazla. Belediye kısırlaştırma ve aşı için mesaj atarak bu hizmetten yararlanmak isteyenleri barınağa beklediğini bildirmektedir. Mahalledeki sahipsiz hayvanlar yakalayıp götürmek ve bu işlemleri yapmak belediyenin görevidir. Mahallemizdeki hayvanlar durmadan çoğalmaktadır. Mahallemizden belediye anonsu duyulmamaktadır. Acilen mahalleye anons direği dikilmelidir. "Bir Ayvalık var" sloganıyla birkaç günlük temizlik seferberliği ilan etmekle Ayvalık temizlenemez. Kendimizi kandırmaktan vazgeçip kalıcı çözümler üretmek, halkı bilinçlendirmek gerekir. Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu, belediyenin kenar süsü olmaktan çıkarılıp uygulanmalıdır. Mahallemiz, Ayvalık’ın en fazla çocuğa sahip mahallesidir. Ama buna rağmen bir çocuk parkı bile yok. Dillerinden Kuvva-i Milliye’yi düşürmeyenlerden, Şehit Hamdi Bey’e ve Kaymakam İbrahim Ethem Bey’e saygı ve onların adlarına yakışacak davranışlar göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 2024’ün ilk 4 ayında 4 bin 615 asayiş olayı meydana geldi Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2024’ün ilk 4 ayında gerçekleşen 4 bin 615 olayda 2 bin 933 şüpheli şahısın gözaltına alındığını ve bu şahıslardan 2 bin 628’nın adliyeye sevk edildiğini açıkladı. Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında, Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Bolu İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı’nın katıldığı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Erkan Kılıç, Bolu’da 2024 yılının ilk 4 ayında yapılan operasyonları açıkladı. Bolu’da 2024’ün ilk dört aylık zaman diliminde yaşanan olayları dile getiren Vali Erkan Kılıç, “Huzur ve güvenin şehri Bolu’muzda, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetlerinin sağlanması, güvenli ortamda hayatlarını devam ettirebilmesi için Valiliğimizce emniyet, jandarma ve diğer birimlerimizle ortak çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde ilk dört ay içerisinde 3 bin 971 asayiş, 154 narkotik, 70 kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, 165 siber, 255 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası olayı olmak üzere toplamda 4 bin 615 olay gerçekleşmiş, bu olaylarda 2 bin 933 şüpheli şahıs tespit edilmiş, bu şahıslardan 2 bin 628 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmişlerdir” dedi. Teröre ve göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonları açıklayan Vali Kılıç, “İlk dört ay içerisinde, ilimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden terör yapılanmalarına yönelik 5 operasyon gerçekleştirilmiş, 38 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi tutuklanmış ve 6’si adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 37 kişi serbest bırakılmıştır. Düzensiz Göç ile Mücadele çerçevesinde 2024 yılı ilk dört ayında toplamda 8 operasyon yapılmış olup bu operasyonlarda 10 organizatör yakalanmıştır. Bunlardan 2’si tutuklanmış olup 1’i Adli Kontrol Kararı almış, 7’si ise serbest bırakılmıştır. İlimiz genelinde toplam 130 düzensiz göçmen yakalanmış olup 89’u sınır dışı edilmiştir” diye konuştu. Son olarak kentte yaşanan trafik kazaları hakkında konuşan Vali Kılıç, "Dört aylık dönemde ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı 255 olmuştur. Bu kazalarda maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 439 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu kapsamda, dört aylık dönemde, 305 bin 446 Adet araç kontrol edilmiş, bin 276 Adet Ticari Taksi, bin 295 Adet Okul Servis Aracı denetlenmiş olup denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” ifadelerini kullandı.