YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 16:09

BURHANİYE`DE ÇİFTÇİNİN HAYVAN SEVGİSİ

A
A
A
BURHANİYE`DE ÇİFTÇİNİN HAYVAN SEVGİSİ

Balıkesir`in Burhaniye ilçesindeki çiftçinin hayvan sevgisi büyük hayranlık uyandırıyor
Bahadınlı köyündeki 66 yaşındaki çiftçi Ali Akkayık, köy bakkalından torunları için kek satın alırken, bakkalın önünde kendisini bekleyen ``˜kesik kulak` adlı kediyi de unutmuyor.
Hayvanları çok sevdiğini bildiren Ali Akkayık, ``Uzun yıllar çobanlık yaptım. Çok sayıda kedi köpek besledim. Bakkaldan torunlarım için kek satın alırken kesik kulak`ı da unutmuyorum. Beni bakkalın önünde görünce ayağıma dolanıyor. Onun içinde her defasında bir şeyler alıyorum. Keki çok seviyor. Herkes hayvanları sevmeli. Onların da birer canlı olduklarını unutmayalım`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.