GÜNDEM - 30 Haziran 2024 Pazar 12:44

Ahmet Akın, "Balıkesir’i el birliği ile büyüteceğiz"

A
A
A
Ahmet Akın, "Balıkesir’i el birliği ile büyüteceğiz"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükşehir’in logosunun revizyonu konusunda söz alarak "Daha önce el kaldırdığım video montajlanarak sanki oy birliği imajı veriliyor" ifadelerini kullanan AKP Grup Başkan Vekili Yasin Sağay’ı, Başkan Ahmet Akın çok sert eleştirdi. Başkan Akın "Buradaki personel sizin daha önce AK Parti iktidarında olan personel. Eğer, buradakilere montajcı diyorsanız, o zaman bu arkadaşlara hakaret ediyorsunuzdur" diyerek personelinin arkasında durdu.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı İkinci Birleşimi’nde; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AK Parti Grup Başkan Vekili Yasin Sağay’ı eleştirdi. Geçtiğimiz birleşimde tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilen "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logo revizyon maddesi"ne AK Parti Grubu bu birleşimde itiraz ederek tutanaklara red oyu verdi.




Söz alarak itirazını kürsüde dile getiren Yasin Sağay’ın konuşmasında ifade ettiği "Daha önce el kaldırdığım video montajlanarak sanki oy birliği imajı veriliyor" ifadelerine Başkan Ahmet Akın, cevap verdi. Başkan Ahmet Akın "Buradaki personel sizin daha önce AK Parti iktidarında olan personel. Eğer, buradakilere montajcı diyorsanız, o zaman bu arkadaşlara hakaret ediyorsunuzdur. Ya işinizi doğru yapın, ya da okuduğunuzu anlayın ya da sorun!" diyerek personelinin arkasında durdu.


’El birliğiyle büyüyeceğiz’ mesajı verdi


Başkan Ahmet Akın, logo ile ilgili yaptığı açıklamada "Her gittiğimiz yerde Büyükşehir logosunun altında hepimizin, bütün belediyelerimizin logosunun olmasını istiyorum. Ve inşallah, ben bunun olacağına eminim. Biliyorum ki birlikte olursak yan yana da yürürsek ki yürüyoruz. Balıkesir, tam anlamıyla hak ettiği noktaya gelip, el birliğiyle kimseyi ayırmadan hep beraber inşallah bunu daha da büyütmeyi istiyoruz. Bu konuda destekleriniz için de teşekkür ederim" dedi.


Konuşmasına "Dönüşüm Kongresi’ni boşuna yapmadık. Balıkesir dönüşüyor, Balıkesir gelişiyor, Balıkesir güzelleşiyor hemşehrim" diyen Başkan Ahmet Akın tartışmalara son noktayı koydu.



Ahmet Akın, "Balıkesir’i el birliği ile büyüteceğiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 1992 Erzincan Depreminde bile birleşmeyen sular Erzincan’daki Ekşisu Mesire Alanı, dünyada ender rastlanan doğal oluşumlarından biriyle dikkat çekiyor. Bölgede birbirinden farklı özelliklere sahip 5 ayrı su kaynağı, aynı noktadan yeryüzüne çıkmasına rağmen birbirine karışmadan akıyor. Ekşisu bölgesinde ekşisu, kükürtlü su, tatlı su, sıcak su ve mineralli maden suyu, dar bir alanda yüzeye çıkarak kimyasal özelliklerini korumayı sürdürüyor. Uzmanlar, bu durumun dünya ölçeğinde nadir görülen doğal oluşumlardan biri olduğunu belirtiyor. Jeoloji Yüksek Mühendisi Selahattin Ayan, Ekşisu’nun dünya çapında eşine az rastlanan bir alan olduğunu ifade ederek, "Çok küçük bir alanda farklı özelliklere sahip beş ayrı su kaynağı yan yana bulunuyor. Ekşisu, Horhor olarak bilinen kükürtlü su, çinko oranı yüksek ve ayak sağlığına iyi gelen su, tatlı su ve sıcak su birbirine karışmadan yüzeye çıkıyor. 1992 depreminde bile bu sular birleşmedi. Bu gerçekten olağanüstü bir durum" dedi. Ekşisu’nun yalnızca jeolojik açıdan değil, biyolojik açıdan da önemli bir alan olduğuna dikkat çeken Ayan, sazlık bölgelerin göçmen kuşlar için konaklama alanı oluşturduğunu, ayrıca "Erzincan Sütotu" olarak bilinen endemik bitki türüne de ev sahipliği yaptığını söyledi. Bölgenin jeopark ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Ayan, Ekşisu’nun korunarak Erzincan’ın tanıtımında önemli bir değer haline getirilmesinin hem turizme hem de ekonomiye katkı sağlayacağını kaydetti.