KÜLTÜR SANAT - 18 Şubat 2026 Çarşamba 17:54

Altıeylül’de paylaşma ve dayanışma zamanı

A
A
A
Altıeylül’de paylaşma ve dayanışma zamanı

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm komşularının Ramazan-ı Şerif’ini kutladı. Ramazan’ın manevi atmosferine vurgu yapan Şehirli, bu mübarek ayın birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini ifade etti.


Başkan Şehirli mesajında, Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çekerek, "On bir ayın sultanı Ramazan’a kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek ay; paylaşmanın, sabrın ve şükrün en güzel şekilde idrak edildiği müstesna bir zaman dilimidir. Altıeylül’de her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan’ın ruhunu hep birlikte yaşayacağız. Hiçbir vatandaşımızın kendini yalnız hissetmediği bir Altıeylül için çalışıyoruz. Sofralarımızı paylaşacak, gönüllerimizi birleştireceğiz" ifadelerini kullandı.


Ramazan’ın sadece ibadet ayı değil, aynı zamanda toplumsal kaynaşma ve kardeşlik ayı olduğunu dile getiren Şehirli, gençlere ve çocuklara Ramazan kültürünü aktarmanın önemine değindi. Altıeylül’de düzenlenecek çeşitli etkinliklerle Ramazan coşkusunun yaşatılacağını belirten Başkan Şehirli "Çocuklarımızın bu güzel ayın anlamını öğrenerek büyümesi, geleneklerimizi tanıması ve paylaşmanın kıymetini idrak etmesi bizler için çok değerlidir. Bu ayda kapılarımızı ve gönüllerimizi birbirimize açmalıyız. Birlik içinde olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Altıeylül’de dayanışma kültürünü daha da güçlendirecek, paylaşmanın bereketini hep birlikte yaşayacağız. Bu mübarek ayın ilçemize, ülkemize ve tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Tüm komşularımızın Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle kutluyorum" sözleriyle Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Tarihi Tasmakıran Camii’nde restorasyon sonrası ilk teravih heyecanı Kayseri’de yapımı 16’ncı yüzyıla dayanan tarihi Tasmakıran Camii 7 aylık restorasyon sürecinin ardından Ramazan ayı öncesi ilk teravih namazıyla ibadete açıldı. Kayseri’de yapımı 16’ncı yüzyıla dayanan Tasmakıran Camii’nin restorasyonu Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle 7 ayda tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu projeler doğrultusunda restore edilen cami, ilk teravih namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşlar tarihi camide teravih namazını eda ederek, huzur buldu. Teravih namazını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kıldırırken, vatandaşlar adeta camiye akın etti. Teravih namazı öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, "Tasmakıran Camii değişik tarihlerde restorasyon geçirmiş. 1350’li yıllarda yapıldığı rivayet ediliyor. Aynı zamanda hemen yanı başında bulunan Tasmakıran Çeşmesini de restore ettik. Geçmiş yıllarda tahrip olmuş ve en son olarak da 1957 yılında restore edilmişti. Bu yılda Büyükşehir Belediye ekiplerimiz camimizi baştan sonra restore etti. Bizlere bu yetkili veren Vakıflar Bölge Müdürlüğü’müze ayrıca teşekkür ediyoruz. Ramazan rahmet, bereket, huzur ve dayanışma ayıdır. Sosyal yönden insanlarla paylaşımın olduğu aydır. Bizim her gün Ramazan ayı gibi çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım. Ezanların zenginliği ve bereketi ayrı bir güzellik katıyor. Biz iftarlarımızla yapacağımız ziyaretlerle bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bunların yanında aç, açık kimse kalmasın diye de elimizden gelen gayretleri sürdüreceğiz. Mümkün olduğu kadar gönül dostlarının sofralarında bulunmaya gayret göstereceğiz" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan teravih namazının ardından da vatandaşlara lokma ve Ramazan şerbeti ikram edildi.
Manisa Manisa FK - Bandırmaspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında oynanan Manisa FK-Bandırmaspor maçının ardından iki takımın teknik sorumluları basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında Manisa FK, sahasında konuk ettiği Bandırmaspor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Manisa FK Antrenörü Ahmet Pektaş, "Geçen hafta şanssız bir mağlubiyet aldık. Bunu oyunculara aktarırken şöyle aktarmıştım: ‘Biz büyük bir takımız, oyun gücümüz var ve büyük takımlar maç kaybetmediği için büyük olmaz. Kaybettiği maçtan sonra verdiği reaksiyonla büyük olur’ Ona göre hazırlandık. Evet süreç bizim için kısaydı. Ama çok doğru hazırlandık. Doğru analiz ettik. Rakibimiz iyi çalıştık. Şanssız goller yedik. Bizim için belki de daha çok bu galibiyeti taçlandıran 2-0’dan geriye gelip bu galibiyeti almamızdı. Oyuncularımın her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Hepsi var olsun. Çok çalıştı. Hiç sözümüzden çıkmadı. Dış antrenmanda yaptığımız her şeyi uyguladılar. Bandırmaspor’a kalan maçlarında başarılar diliyorum. Çok da sevinecek vaktimiz yok zaten. Pazar günü bir maçımız daha var. Hemen onun hazırlıklarına başlayacağız" dedi. Bandırmaspor cephesi Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel ise zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Takım olarak eksikliklerimiz var. Bugün de sağ bekimizi orta sahada oynatmak zorunda kaldık. Ona rağmen maçı 2-0 bulduktan sonra bir 5 dakika daha skoru öyle götürebilseydik oyun farklı olurdu. Oyuncularımız iyi mücadele gösterdiler ama dediğim gibi çok değişik şeyler yaşıyoruz son dönemlerde. Hem maçlarda hem de sakatlık anlamında bir sezon boyunca iki maç üst üste aynı 11 ile oynayamadık. Şu anda da 7 tane oynayan oyuncunun aramızda olmaması tabii ki bizi oyun anlamında da takım anlamında da birliktelik anlamında da etkiliyor. Bu dönemde birlik olarak beraberlik şeklinde en kısa sürede atlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü biz iyi bir takımız. Tam takım olduğumuzda neler yapabileceğimizi her zaman gösterdik. Bugün de iyi mücadele gösterdik. Ama dediğim gibi buradan puanla dönmek istiyorduk. En azından son haftalardaki üzerimizdeki bu olumsuz havayı düzeltme anlamında olmadı. Şimdi pazar günü inşallah kendi sahamızda kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Dışarıda kalan sakat olan arkadaşlarımızın da aramıza gelmesiyle yine eski ritmimizi, oyun ritmimizi yakalayıp yukarıya çıkmak istiyoruz. Üzüldük yani son dakikada gelen gol. 2-0 yakaladıktan sonra mağlup olmak tabii ki üzdü. Ama kafamızı kaldırmamız lazım. Dediğim gibi bu zor periyot sadece skor ve anlamında değil. Tamamen içinde bulunduğumuz tüm takım anlamında sakatlıklar anlamında zor bir dönemden geçiyoruz ama bunu atlatacak gücümüz var. İnşallah en kısa sürede de atlatacağız" diye konuştu.