ASAYİŞ - 19 Nisan 2025 Cumartesi 10:39

Asayiş ve narkotik uygulamasında aranan 4 şahıs yakalandı

A
A
A
Asayiş ve narkotik uygulamasında aranan 4 şahıs yakalandı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde geniş kapsamlı asayiş, narkotik ve huzur uygulaması gerçekleştirildi.


Edinilen bilgiye göre, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen uygulamaya toplam 231 personel katıldı. Asayiş ekiplerinin yanı sıra Çevik Kuvvet ve Ç.M.B. personelinin de yer aldığı uygulamada, suç işlenme riski yüksek mahalleler, parklar, bahçeler, meydanlar ve umuma açık alanlar başta olmak üzere birçok noktada denetimler yapıldı. Trafiğin yoğun olduğu farklı hareket noktalarında ise şok trafik uygulamaları ile kontroller sıklaştırıldı.


Uygulama kapsamında bin 433 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Yapılan sorgulamalarda çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Uygulamalarda ayrıca bir kişiden ruhsatsız tüfek, başka şahıslardan ise 11 gram ve 4 gram olmak üzere iki ayrı miktarda bonzai ile 2 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.


Öte yandan ilçede faaliyet gösteren 30 umuma açık iş yeri denetlenirken herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı. Trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde 88 araç kontrol edildi. Bu kontrollerde 28 araca toplam 209 bin 194 lira idari para cezası uygulanırken, 3 araç trafikten men edildi.


Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür uygulamaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.



Asayiş ve narkotik uygulamasında aranan 4 şahıs yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Oğul annesinin sevgilisini bıçakladı, anne ise polis memurunu tokatladı Aksaray’da 20 yaşındaki genç, annesinin sevgilisini bıçakla göğsünden ve sırtından bıçakla ağır yaraladı. Gözaltına alınan oğlunun yanına gelen anne ise, hastanede saldırdığı polis memurunu tokatladı. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı apartmanın 3. katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, annesinin evine gelen 20 yaşındaki Cumali M., evde annesini sevgilisi olduğu iddia edilen Gökhan I. (38) ile birlikte yakaladı. Eline bıçağı geçiren genç, Gökhan I’ya saldırıp göğsünden ve sırtından bıçakladı. Ağır yaralı şekilde evden çıkıp asansör boşluğuna kadar kaçabilen şahıs, kanlar içinde yere yığıldı. Kavga seslerini duyan apartman sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi apartman içerisinde yaptı. Bu sırada apartman boşluğuna gelen eli bıçaklı genç, yaralı şahsı tekrar bıçaklamak istedi. Sağlık ekipleri gence müdahale ederken, polis ekipleri olay yerine takviye ekip istedi. Polisi gören genç, elindeki bıçakla kaçtı. Polis ekiplerinin takibi sonucu genç bir arka sokaktaki arazide yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı adam, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan Cumali M., polis ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye getirildi. Hastaneye oğlunun yanına gelen anne Aslı D. (38), polis ekipleriyle tartıştı. Oğlunun kelepçelerinin çıkarılmasını talep eden anneye polis ekipleri müdahalede bulundu. Genç polis memurlarına uzun süre güçlük çıkarırken, hastanede herkese bağıran anne polis memuruna herkesin içinde tokat attı. Yediği tokatla neye uğradığını şaşıran polis memuru, bekçilerle birlikte kadını ters kelepçe takarak etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen kadın da oğluyla birlikte gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen anne ve oğlu, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ameliyata alınan Gökhan I.’nın ise sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Tokat yiyen polis memurunun da kadından şikayetçi olacağı öğrenildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.