ÇEVRE - 15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:19

Balıkesir’de iki yıllık biber fidesi meyve verdi

A
A
A
Balıkesir’de iki yıllık biber fidesi meyve verdi

Burhaniye ilçesinde, berberlik yapan Hasan Özavcı, işyerinin önünde saksıda yetiştirdiği biber fidelerinden iki yıldır meyve alıyor. Fidenin üzerinde iki yılın ürününün olduğunu kaydeden Özavcı, üçüncü yılında da meyve verip vermeyeceğini merak ettiğini söyledi.


Burhaniye’ de Hürriyet Caddesinde berberlik yapan Hasan Özavcı’nın yeşil merakı bir ilkin gerçekleşmesine neden oldu. İşyerinin önündeki saksılara diktiği biberleri kışın soğuğundan koruyan Özavcı, yeşilliği korurken, aynı fidenin üzerinde iki yılın meyvesini görmenin mutluluğunu yaşadı. Yeşili çok sevdiğini kaydeden 3 çocuk babası Hasan Özavcı, “Yıllardan beri esnaflık yapıyorum. Yeşile karşı aşırı ilgim ve sevgim var. Sürekli buralarda dükkanımın önlerinde çiçeklerle böceklerle uğraşıyorum. Bu sene değişik bir şey oldu. Geçen senenin üstünde biberleri ile kış dönemine girdik. Kışın içeriye dışarıya çıkarırken, sokarken biberleri hiç değişime uğramadan yeşilliğini koruyarak bu seneye aktardık. Bu sene yeni biberleri aldık. Eski biberleri de üstünde .Çok güzel bir olaya tanık olduk. Bu sene fidanlarımız kurumadan bahara çıktı. Çiçeklerimiz fidanlarımız insanların çok ilgisini çekiyor. İsteyenler oluyor. Biz de kıyamıyoruz. Onun için kimseye veremiyorum. Şimdi tek gayem bu sene 2 senelik mahsulü üstünde gördük. Acaba, üçüncü bir yıla bağlayabilir miyiz özlemi oldu içimde. İnşallah, onu da başarırız” diye konuştu



Balıkesir’de iki yıllık biber fidesi meyve verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yağışlı hava yarından itibaren yurdu terk edecek Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda bugün son yağışların olacağını belirterek, “Yağışlı hava ülkemizi yarından itibaren terk ediyor” dedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli yağışın etkisinde kalındığını hatırlatan Şahbaz, “Yağışlı hava ülkemizi yarından itibaren terk ediyor. Doğu Anadolu’nun doğusunda, Karadeniz’in iç kesimlerinde Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır ve Van’ın doğusunda yağış olduktan sonra yurdumuzu terk edecek. Yerini sıcak bir havaya bırakıyor” şeklinde konuştu. Yarından itibaren yüksek sıcaklıklar göreceğiz" Yurt genelinde termometrelerin 30 derecenin üzerine çıkacağını aktaran Şahbaz, “Yarından itibaren yurdumuzun batısından başlayarak oldukça yüksek sıcaklıkları göreceğiz. Hali hazırda Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrediyordu. Ancak yarından itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de mevsim normallerinin 8 ila 10 derece. Diğer yerlerde 4 ila 8 derecenin üzerine çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Vatandaşları yoğun sıcaklara karşı uyaran Şahbaz, bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
Niğde Niğde’de İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Yapıldı Niğde’de Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında yapıldı. Niğde Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gürol Okyar’ın da yer aldığı toplantıda Mayıs ayı içerisinde kent genelinde meydana gelen asayiş olayları verileri paylaşıldı. "Niğde’nin huzuru Türkiye’nin huzuru" diyen Niğde Valisi Cahit Çelik, kentin huzuru için görev yapan bin 288 emniyet, 736 jandarma personeline teşekkür etti. Terör, kaçakçılık ve organize suçlar, narkotik, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar, asayiş suçları ve trafik kontrollerine yönelik Mayıs ayı verilerini paylaşan Niğde Valisi Cahit Çelik; "Mayıs ayı içerisinde terör örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda ilimizde 19 operasyon düzenlenmiş, 19 şahıs yakalanmış, 1 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 17 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, terörden aranması olan 1 aranan şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir" dedi. Mayıs ayı içerisinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında Niğde’de 14 operasyonun düzenlendiğini söyleyen Vali Çelik; operasyonlar kapsamında 18 şahsın yakalandığını 18 şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, 1 milyon 375 bin adet gümrük kaçağı makaron, 735 paket kaçak sigara, 95 şişe sahte alkol, 6 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 5 adet sahte belge4 adet sahte çek, 2 adet sahte ABD doları, 2 adet ruhsatsız tüfek ve 3 ton vergilendirilmemiş gübre ele geçirildiğini açıkladı. Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında ise yapılan 27 etkinlikle 10 bin 762 vatandaşa ulaşılarak bilgilendirme yapıldığını kaydeden Vali Çelik; "Uyuşturucunun arzının önlenmesine yönelik Mayıs ayında 117 operasyon düzenlenmiş, 139 şahıs yakalanmış, 29 şahıs tutuklanmış, 10 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 100 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Göçmen kaçakçılığı ile mücadelede ise ilimizde Mayıs ayında 4 operasyon düzenlenmiş, 3’ü organizatör olmak üzere 6 şahıs yakalanmış, 6 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 2 araca el konulmuş, bu süreçte 15 düzensiz göçmen yakalanarak geri gönderme merkezine teslim edilmiştir. Siber Suçlarla Mücadelede ise 1 operasyon düzenlenmiş, 3 şahıs yakalanmış, 2 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, sanal devriye kapsamında bin 180 sosyal medya hesabı araştırılmış, 154 farklı materyalin incelenmesi tamamlanmıştır" şeklinde konuştu.