EKONOMİ - 17 Mayıs 2024 Cuma 15:27

Balıkesir’de Nisan ayında bin 791 konut satıldı

A
A
A
Balıkesir’de Nisan ayında bin 791 konut satıldı

Balıkesir’de nisan ayında TÜİK verilerine göre bin 791 konut satıldı. Nisan ayında Türkiye genelinde 75 bin 569 konut satıldı.


Türkiye İstatistik Kurumu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Balıkesir’de nisan ayında bin 791 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışları nisan ayında bir önceki yılın nisan ayına göre yüzde 11,8 azalarak, 75 bin 569 konut satışı yapıldı.


TÜİK’ ten yapılan açıklamanın devamında satış sayılarına göre İstanbul yüzde 11,8 azalarak 12 bin 406 konut satışı ve Ankara, 6 bin 272 konut satışı ve 4 bin 427 konut satışı ile Antalya izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 18 ile Ardahan, 35 ile Hakkari ve 49 ile Tunceli oldu.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Seçim vaatleri, icraate dönüşüyor Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş projelerini gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde Ücretsiz Ring Seferi sözünü gerçekleştiren Başkan Ali Tombaş, şimdi de Sultanbeyli Kart sözünü yerine getirdi. Tombaş, “Sultanbeylili vatandaşlarımıza özel Sultanbeyli Kart artık hizmetinizde. Tüm sosyal tesislerde yüzde 20 indirim avantajı sunuyoruz. Hayırlı olsun” dedi. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, icraatlerine devam ediyor. Seçim döneminde verdiği sözleri tek hayata geçiren Başkan Ali Tombaş, şimdi de Sultanbeyli Kart’ı vatandaşların hizmetine sunduklarının müjdesini verdi. Seçim vaatleri, icraate dönüşüyor Geçtiğimiz günlerde Ücretsiz Ring Seferlerin başlatıldığını duyuran ve öğrenciler başta olmak üzere halkın büyük bir kesiminin takdirini kazanan Başkan Ali Tombaş, yeni bir icraate daha imza attı. İlk günden beri yoğun bir mesaiyle çalışmalara odaklanan Başkan Ali Tombaş, “Sultanbeylimiz için çalışmaya, hemşehrilerimize hizmet sunmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Bir yandan çok sayıda projemizin eş zamanlı olarak yapımına başlarken diğer yandan da tamamlanan projelerimizi halkımıza sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Seçim döneminde söz verdiğimiz Sultanbeyli Kart artık halkımızın hizmetinde. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Tombaş: “Sultanbeyli Kart ücretsiz teslim alınabilecek” Başkan Ali Tombaş, “Sultanbeyli’de ikamet eden herkes Sultanbeyli Kart alabilecek. Herhangi bir kart ücreti ödenmeyecek. Üstelik belediyemize ait tüm sosyal tesislerde yüzde 20 indirim fırsatından yararlanacak. İlerleyen zamanlarda ilçemizdeki özel işletmelerle anlaşma yapıp hem Sultanbeyli Kart’ın kullanım alanını genişletmeyi hem de esnaflarımıza katkı sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Sultanbeyli Kart teslim almak isteyenler için; AYDOS, Mimar Sinan Millet Bahçesi ve Sultan Korusu’ndaki sosyal tesislerde başvuru merkezleri oluşturuldu. Vatandaşlar sadece kimlik ibraz ederek Sultanbeyli Kart alabilecek. Öte yandan, online başvuru yapmak isteyenler https://kart.sultanbeyli.bel.tr/ adresinden kolaylıkla başvuru yapabilecek. Daha sonra tercih ettiği sosyal tesisten kartını direkt teslim alabilecek.
Şırnak Cizre’de 16 yaşındaki kızdan 4 gündür haber alınamıyor Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 gündür haber alınamayan 16 yaşındaki kızı arama çalışmaları Dicle Nehri’nde sualtı ve üstünde çalışmalar sürüyor. İlçede 29 Mayıs’ta sabahın erken saatlerinde Dicle Nehri kenarına gelen ve daha sonra kendisinden haber alınamayan S.S.B’yi (16) arama çalışmaları bugünde devam etti. İtfaiye dalgıç ekibi, Şırnak, Diyarbakır ve Bitlis AFAD ekibi, Tatvan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği ekipleri kayıp kızı bulmak için karadan, havadan ve su altında Dicle Nehrini karış karış taramaya başladı. Dicle Nehrinde iki günden bu yana devam eden arama kurtarma çalışmaları ile ilgili açıklama yapan AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek; 29 Mayıs Çarşamba günü sabah saat 05.00 sıralarında genç bir kız çocuğunun suya düşme şüphesi ile bir ihbar aldıklarını söyledi. İhbarın her ne kadar yüzde yüz kesin değilse de sudaymış gibi hareket etmek zorunda olduklarını belirten İşlek, ”Şu an Bitlis AFAD dalgıç ekibi, Tatvan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği kurbağa adamları, Şırnak, Diyarbakır ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri bizlere destek veriyorlar. Kız çocuğumuzu aramaya devam ediyoruz ve Dicle Nehri’nde olma ihtimalini değerlendiriyoruz. Eğer suyun tabanına inmişse iki köprü arasında olduğunu düşünüyoruz. Burada olmadığına emin olduktan sonra artık sağlı sollu botlarla ve su üstünde Silopi ve Irak sınırına kadar bataklık, sazlık ve bütün kıyı kenarlarını tarayarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. AFAD’a ait son teknoloji cihaz olan Somer cihazı ile su altında tarama faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade eden İşlek, "Ancak Dicle Nehri tabanının çok kötü olması, bir sürü kayalık, sazlık ve katı cisimlerin olması Somer cihazının tam verimli çalışmasına engel oluyor. O yüzden bizde dalgıçlarımızla, kurbağa adamlarımızla ve su üstü ekiplerimiz ile birlikte suyun altında insan gücü ile kızımızı bulmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz, Suriye sınırına kadar olan kısmı hem karada hem de su içinde tarıyorlar" şeklinde konuştu.
İzmir Türk-Alman ticari ilişkileri masaya yatırıldı Berlin merkezli Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası İzmir’de önemli iş adamları ve sanayicilerle toplantıda bir araya geldi. Katıldıkları toplantıyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Asset Global Lojistik Integration CEO’su Uğur Tekin, “Avrupa ile olan dış ticaretimizin açık ara lideri olan Almanya, Asset Global Logistic Integration olarak ilk yurtdışı depo yatırımımızı yaptığımız ülke” dedi. Türk-Alman Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi ve dünyaca bilinen ünlü bir markanın Genel Müdürü Arif Kaya’nın ev sahipliğinde, İzmir’de gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’deki üretim ve Almanya ile ticarete ilişkin güncel konularda önemli değerlendirmelerde ve sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve genel sekreter yardımcısı Sevgi Kalaycı, oda ve odanın faaliyetlerinden bahsetti. Türkiye’deki üretim ve Almanya ile ticarete ilişkin güncel konularda önemli değerlendirmelerde bulunan Özoğlu, sorunlara yönelik çözüm önerilerinden de bahsetti. Aynı zamanda Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Jak Eskinazi, Esbaş CEO’su Dr. Faruk Güler ve Genel Müdürü Yusuf Kılınç katılım sağlayıp, katkılarda bulundu. Son dönemde Asset Worldwide Express markasıyla hızlı kurye taşımacılığında Almanya Köln’de önemli depo, gümrük ve operasyon yatırımlarını gerçekleştiren Asset Global Lojistik Integration CEO’su Uğur Tekin ve Volkan Soykan katılım sağladı. Toplantıya konuşan Uğur Tekin, “Kökü çok eskilere dayanan ve 4 milyona yakın gurbetçi vatandaşımıza ev sahipliği yapan Almanya ile ekonomi dışında da derin bağlarımız bulunmakta. Aynı zamanda Avrupa ile olan dış ticaretimizin açık ara lideri olan Almanya, Asset Global Logistic Integration olarak ilk yurtdışı depo yatırımımızı yaptığımız ülke. Bu köklü ilişkileri genişletme misyonuyla önemli katkıları bulunan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası faaliyetleri ülke ihracatımız ve son dönemde artan e-ihracat hedeflerimiz açısından da son derece kritik. Aynı şekilde ülke istihdam ve ihracatımıza önemli katkıları bulunan kıymetli dünya markalarının ve ülkemize yatırım düşünen Alman Sanayicilerinin ekonomimize inancını pekiştirmemiz ve ihtiyaçlarını karşılamamızın son derece önemli” ifadelerine yer verdi. Aynı zamanda İzmir’in istihdamda en büyük sanayi şirketlerinin başında olan şirketin Genel Müdürü Arif Kaya ise Türk Alman ilişkilerinin mevcut sıkıntıları ve önümüzdeki dönem için fırsatlarından bahsedip toplantının açılış ve kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.