EKONOMİ - 15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:28

Başkan Ahmet Akın suda indirim sözünü tuttu

A
A
A
Başkan Ahmet Akın suda indirim sözünü tuttu

Balıkesirlilere, seçim döneminde suda indirim sözü veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, suda indirim müjdesini verdi. Balıkesirliler, haziran ayından itibaren suyu yüzde 15 indirimli kullanacak.


Seçim sürecinde, Balıkesirli hemşerilerine “suda indirim” sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, sözünü tuttu. Başkan Akın, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nün (BASKİ) açılışını yaptığı ilk Genel Kurulu’nda suya yüzde 15 indirim yapılması önergesini meclis üyelerine sundu. Hane halkı ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan yüzde 15’lik indirim; konutlar, iş yerleri ve diğer tüm tarife gruplarını kapsayacak. Komisyonda görüşülmesinin ardından 28 Mayıs Salı günü Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı 2. birleşiminde oylanacak olan suda indirim kararı Balıkesirlilerin su faturalarını, haziran ayından itibaren 15 düşürecek.



Başkan Ahmet Akın suda indirim sözünü tuttu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Hastaede tedavi gören çocuklara palyaço gösterisi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan çocuk hastalıkları ve çocuk cerrahisi servislerinde yatarak tedavi gören minik hastalara, gönüllü Palyaço Dr. Zeytin geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Çocukların yüzünü güldürmeyi amaçlayan Dr. Zeytin, bu anlamlı ziyaretiyle hastanedeki miniklere moral verdi. Farklı bir iş kolunda çalışmasına rağmen gönüllü olarak palyaçoluk yapan Dr. Zeytin, çocukları mutlu etmeyi ve hastane ortamında bile olsa onlara kısa bir an da olsa neşe katmayı sevdiğini belirtti. Dr. Zeytin, motorize olarak seyahat etmeyi ve doğayı seven biri olarak, çocuk hastaların çok naif ve kırılgan olduklarının farkında olduğunu ve onlara böyle bir anı yaşatmanın kendisi için de çok anlamlı olduğunu ifade ederek ziyaretini sonlandırdı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan, iyileşme sürecinde moralin önemine dikkat çekerek, “Dr. Zeytin daha önceki yıllarda da çocuk hastalarımıza gönüllü ziyaretler gerçekleştirerek minik hastalarımızda hoş sedalar bırakmıştı. Bugün gönüllü Palyaço Dr. Zeytin gerçekleştirdiği ziyaretle, klinik ekiplerimiz, çocuklarımız ve onların ailelerinin yüzlerinde gülümsemeye sebep oldu. Kendisine bugün için tekrar teşekkür eder, çıkacağı yeni seyahatinde her şeyin gönlünce olmasını dileriz” dedi. Ziyaret boyunca Dr. Zeytin, minik hastalarla oyunlar oynayarak ve onlara çeşitli sürprizler yaparak unutulmaz anlar yaşattı. Hastane koridorları çocukların kahkahalarıyla yankılanırken, miniklerin yüzlerinde beliren mutluluk herkese moral kaynağı oldu.
Kocaeli KOSKEM plajda hayat nöbetine hazır Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, deniz sezonunda alınacak önlem ve çalışmaları değerlendirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren KOSKEM, 2024 yılı deniz sezonu için toplandı. Kocaeli İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda yeni sezonda yapılacak çalışmalar ele alındı. Sivil toplum kuruluşlarının istek, görüş ve önerilerinin değerlendirildiği toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu, Müdahale Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz, kurum ve STK temsilcileri katıldı. Denize giren vatandaşların güvenliği için canla başla çalışan KOSKEM ekibi yeni sezona hazır. Geçtiğimiz yıl deniz sezonunda 2 bin 197 kişinin hayata yeniden tutunmasını sağlayan KOSKEM, bu yıl da görev başında olacak. 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasını kapsayan deniz sezonunda 3 ilçedeki 13 sahil bölgesinde haftanın 7 günü cankurtaranlık hizmeti verilecek. Sezonda görev alacak cankurtaranlar ilk olarak hazırlıklara havuz çalışmalarıyla başlayacak. Cankurtaranlar boğulma vakalarına hızlı ve yerinde müdahale için sıkı eğitimden geçirilecek. Cankurtaranlar İzmit, Gebze, Körfez, Karamürsel ve Gölcük’te bulunan yüzme havuzlarında kondisyon ve kurtarma tekniklerini öğrenecek. Cankurtaran eğitimlerinin sonunda tüm katılımcılarla birlikte ortak kurtarma tatbikatı yapılacak.