EKONOMİ - 21 Kasım 2023 Salı 16:50

Büyükşehir’den öğretmenler günü müjdesi

A
A
A
Büyükşehir’den öğretmenler günü müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere müjde üstüne müjde verdi. Öğretmenler artık Büyükşehre ait otobüslere yüzde 59 ile yüzde 76 oranında indirimli binecek. Ayrıca öğretmenler, 21-24 Kasım tarihleri arasında Balbucks, OnHann Otel ve restoranlarından yüzde 20 indirimli faydalanacak.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatı ile öğrencilerin ardından şimdi de öğretmenlere ulaşım desteği veriyor. Bandırma İlçesinde; Bandırma, Manyas, Erdek, Marmara ve Gönen’deki öğretmenler ile bir araya gelen Başkan Yücel Yılmaz 24 Kasım Öğretmen Günü müjdesi verdi. Başkan Yılmaz, “24 Kasım Öğretmenler Günü itibariyle tüm öğretmenlerimizin seyahatlerine indirimler yapıyoruz. Örneğin; Bandırma’dan Balıkesir’e giden bir öğretmenimiz 130 lira ücret ödüyordu. Bu tarifeye yüzde 69 oranında indirim yaparak ulaşım ücretini 40 liraya düşürdük ve bundan sonra sürekli böyle olacak. Aradaki farkı da Büyükşehir Belediyesi olarak sübvanse ederek şoför esnafımızı da mağdur etmiyoruz. Öğretmenlerimiz kimlik kartlarıyla alacağı akıllı kartla Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde indirimli binecek. İkinci müjdem de Balıkesir’in çeşitli yerlerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan OnHann otellerde, OnHann Restoranlarda ve Balbucks’ta. Yine akıllı kartlarını göstererek buralardan yüzde 20 yararlanacaklar, hayırlı uğurlu olsun” dedi.


17 bin 689 öğretmen faydalanacak


Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 801 İlkokul, Ortaokul ve Lise ve bu okullarda görev alan 15 bin 225 Öğretmen, özel okul, kreş, etüt merkezi gibi 169 özel eğitim kurumunda görev yapan 2 bin 69 öğretmen, farklı müdürlüklerde görevli 395 usta öğretici olmak üzere toplamda 17 bin 689 öğretmene yüzde 59 ile yüzde 76 oranında indirim yapıldı.


Öğretmenler Büyükşehir’e ait Toplu Taşıma araçlarımızdan 11.00 TL biniş ücreti ödeyerek ulaşım hizmetinden yararlanırken bu ücret üzerinden yüzde 40.91 indirim uygulanarak 6,50 TL ücret ödeyerek faydalanacak. Esnaf tarafından işletilen Dolmuş Taksi ve Minibüslerde 13.00 TL biniş ücreti ödeyerek ulaşım hizmetinden yararlanırken bu ücret üzerinden yüzde 30.77 indirim uygulanarak 9,00TL ücret ödeyerek faydalanabilecekler.



Büyükşehir’den öğretmenler günü müjdesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.