POLİTİKA - 30 Haziran 2025 Pazartesi 16:15

Gönen’de muhtarlar toplantısı yapıldı

A
A
A
Gönen’de muhtarlar toplantısı yapıldı

Gönen Kaymakamı Ahmet Altıntaş başkanlığında, Gönen’de bir Konferans Salonu’nda muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra kamu kurumlarının temsilcileri de katıldı.


Toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkilileri tarafından, 16 Temmuz’da ilçede başlayacak olan tarım sayımı hakkında bilgi verildi. Ayrıca kırsal mahallelerdeki metruk okul binalarının durumu, orman yangınları ve hasat sezonunda alınması gereken önlemler değerlendirildi.


Kuraklık nedeniyle ilçede çeltik ekiminde yüzde 30 kısıtlamaya gidildiği hatırlatılarak, tarımsal sulamada tüm paydaşların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı. DSİ Gönen Şube Müdürü Orhan Türkoğlu, BASKİ Tarımsal Sulama Sorumlusu Erdi Bincan ve Balıkesir Sulama Birliği Başkanı Alibey Işık tarafından Yenice-Gönen Barajı’nın doluluk oranı, su kullanımı ve mevcut durum hakkında bilgiler paylaşıldı. Muhtarların soruları yanıtlanarak gerekli tedbirlerin alınacağı ifade edildi.



Gönen’de muhtarlar toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de bayram namazı sonrası ilçe protokolü vatandaşlarla bayramlaştı İstanbul’un Arnavutköy’de Ramazan Bayramı’nın manevi atmosferi sabah saatlerinde kılınan bayram namazıyla birlikte yaşandı. Taşoluk Yeşil Camii’nde kılınan namazın ardından ilçe protokolü vatandaşlarla bayramlaştı. Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve ilçe protokolü bayram namazının ardından cami avlusunda vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Programa yoğun katılım sağlanırken, vatandaşlara simit ve çay ikram edildi. Ramazan ayı dolu dolu geçti Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Ramazan ayının bereketine vurgu yaparak, "Başta Arnavutköylü hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Hemşehrilerimiz çok güzel bir Ramazan geçirdi. Sofralarımız, meydanlarımız ve etkinlik alanlarımız dolup taştı. Bu da Ramazan ayının bereketiydi. İnşallah bu bayramda da mazlum coğrafyalardaki tüm sıkıntıların sona erdiği güzel bir bayram geçiririz" dedi. Vatandaşlarımızla bayramlaştık Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise yaptığı açıklamada, Ramazan ayının ilçede dolu dolu geçtiğini belirterek, "Arnavutköy’de Ramazan ayı çok güzel geçti. Belediyemizin yaptığı programlar ve Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarda Ramazan ayının yaşatılmasına yönelik çalışmaları sayesinde çok güzel bir Ramazan yaşandı. Bugün de kıymetli vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla ve meclis üyelerimizle bayramlaştık" ifadelerini kullandı. Bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı programda vatandaşlar bayram sevincini hep birlikte yaşadı.