EKONOMİ - 16 Kasım 2023 Perşembe 13:56

Marmara OSB’ye Türkiye’nin ilk OSB Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi kuruluyor

A
A
A
Marmara OSB’ye Türkiye’nin ilk OSB Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi kuruluyor

Marmara Organize Sanayi Bölgesi ve Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) iş birliği ile Türkiye’nin ilk OSB Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi Bandırma’da kurulacak.


Türkiye’nin yenilenebilir kaynaklı enerjisini “Yeşil Hidrojen” ile artırmak üzere kurulan H2DER Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği’nin “H2DER Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı” Marmara OSB ev sahipliğinde Bandırma’da gerçekleştirildi. Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Akar ve H2DER Başkanı Yusuf Günay ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, H2DER üyeleri ile birlikte Marmara OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akar ve Marmara OSB Bölge Müdürü Hakan Sönmez katıldı. Toplantıda, yeşil hidrojenin geleceğin en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olacağın işaret edilirken, Marmara OSB ve H2DER iş birliği ile “Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi” kurulacağı ifade edildi.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan H2DER Başkanı Yusuf Günay, “Dünya, şu an enerji piyasaları açısından çok önemli bir aşamayı yaşıyor. Bunu enerjide yeşil dönüşüm olarak adlandırabiliriz. Yeşil dönüşümün ana merkezinde de yeşil hidrojen var. Paris İklim Sözleşmesi’nin olmazsa olmazlarından biri de yeşil hidrojendir. Avrupa Birliği çok ciddi bir yeşil hidrojen alımı ile ortaya çıkıyor. Biz de bu hidrojen çağı diye nitelendirdiğimiz bu çağı kaçırmayalım istiyoruz. Türkiye bu alanda önder ülkelerden biri olsun diye faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün bu amaçla Marmara OSB’yi ziyaret ettik. Marmara OSB’de bir alanın Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi olarak tahsis edilecek olması bizi çok sevindirdi” dedi.


Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Akar konuşmasında, “Bizim yeşil organize sanayi bölgesi olmak üzere bir hedefimiz var. Hidrojen yenilikçi bir yeşil enerji ve biz de bütün yeniliklere açık bir organize sanayi bölgesiyiz. Bizim için doğayı korumak çok önemli bir kıstas. Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği’nin üyesi olmaktan çok mutluyuz. Bugünkü toplantımızda Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi kurmak üzere ön bir karar aldık” ifadesinde bulundu.



Marmara OSB’ye Türkiye’nin ilk OSB Yeşil Hidrojen Ar-Ge ve Üretim Merkezi kuruluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da sağanak sonrası heyelanlar meydana geldi Ordu’nun Perşembe ilçesinde sağanak sonrası 10 noktada heyelan meydana geldi. İlde 3 gündür etkili olan sağanak, orta ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam ediyor. Eriyen kar suları ve sağanak ile birlikte bölgede heyelanlar da meydana geldi. Perşembe ilçesinin 10 noktasında yaşanan heyelanlara, Karayolları ve belediye ekipleri müdahale etti. Ordu’dan Fatsa ilçesine ulaşımı sağlayan sahil yolu da heyelan nedeniyle kapandı. Ekiplerin müdahalesiyle toprak yığınları kaldırılarak, yol yeniden ulaşıma açıldı. Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, ilçenin Alınca Mahallesi’ndeki heyelan yaşanan noktada açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 3 gündür sahil bölgesinde sağanağın, kırsal mahallelerde ise kar yağışının etkisini gösterdiğini aktaran Başkan Albayrak, kar mücadelesi ile birlikte yaşanan heyelanlara da müdahale ettiklerini belirterek, "Bulunduğumuz noktada ciddi bir toprak kayması var. Çok şükür herhangi bir can ve mal kaybı şu anda söz konusu değil. Heyelanın olduğu yere yakın bir evimiz var. Evde de şu anda ikamet eden yok, yazlıkçı olarak kullanılıyor" dedi. Bölgede İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yaptığını belirten Albayrak, incelemenin gün ışığıyla birlikte yeniden yapılacağını kaydetti. Başkan Albayrak, Kaleyaka Mahallesi’nde bir toprak kayması gerçekleştiğini ve yolun kapandığını, Karayolları ekiplerinin çalışmasının ardından yeniden ulaşımın açıldığını söyledi. İlçenin toplamda 10 noktasında heyelan olduğunu, sahil yolunu kullanacak olan sürücülerin dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Albayrak, "Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekiplerimiz uçukları kaldırdı fakat mevcut yolun alt temeli boşaldığı için tehlike arz ediyor. Oradaki gerekli uyarıları yaptık. İnşallah karla mücadelenin bitmesiyle beraber bölgedeki tahkimat işlemlerine başlamış olacağız" şeklinde konuştu.